אגבה גידול – סוקולנט עשבוני, המוכר גם בשם צמח המאה, אגבה צמח רב שנתי תדיר אשר חי עד שפורח לרוב לפני הפריחה מוציא הצמח ליד צמח האם צמחי בנות, משמש בתור צמח נוי אשר עמיד ביובש, מספר מינים משמשים לצמחי מאכל, יכול לגדול תנאי אקלים ים תיכוני, סובטרופי, ממוזג, טרופי, מדברי או בתור צמח בית, הגדל באיזור עמידות לקור 5+

אגבה עלים

עלים בצבע ירוק, ירוק-כחלחל, אדום, ירוק עם צהוב, ירוק-אפור, ירוק עם לבן, ירוק עם כתום, העלים הם בשרניים, העלים צומחים במבנה רדיאלי, העלה קוצני מחודד בצורת החנית

פרחים בצבע צהוב, ורוד או לבן, הפרחים גדלים על תפרחות

לב הצמח אכיל – גם נקרא פרי, מורידים כל העלים (רק אמריקנה וכחולה)

תנאי גידול אגבה:

קרקע מנוקזת היטב

איך כדאי להתחיל לגדל:
זרעים / שתילים / סטרטרים (שתילונים) / קנה שורש

האם כדאי לקנות צמח מורכב או צמח שהתחיל מרבייה וגגטטיבית:
כן, לא מומלץ להתחיל מזרעים לוקח הרבה זמן, אך לסוגים שאינם קיימים בארץ יש לשקול

חסרונות או בעיות בגידול:
העלים מחודדים בקצוות

מזיקים לצמח:
אין משהו מיוחד

עונה מומלצת לשתילה:
אביב, קיץ, סתיו (אך ניתן כל השנה)

עונת גיזום: 
כל השנה

גיזום:
עלים מתים או נגועים

גודל הצמח:
0.2-4 מ (לעלים בהתאם לסוג) עמוד פריחה 0.5-8 מ (בהתאם לסוג)

קצב גדילת הצמח:
גדילה איטית

תנאי השקיה אופטימלים:
השקייה מועטה

תנאי אור במצב אופטימלי:
שמש מלאה, חצי צל, צל מלא (תלוי בסוג)

אפשר לגדל בחקלאות פיראטית:
כן

אפשר לגדל בבית (בתור צמח בית):
כן, אך לא את כל הסוגים

אפשר לגדל בעציץ:
כן, אך תלוי בסוג ויכול להיות שהצמח ישאר תמיד קטן ולא יתפתח לגודלו האמיתי

פריחה של אגבה

עונת הפריחה:
אביב, קיץ

מידע כללי על פרח האגבה:
הפרחים יפרחו אך בצמחים בוגרים זה יכול לקחת מ5 שנים עד 30 שנים, כל צמח פורח פעם אחת ולאחר מכן נובל

אגבה גידול מזרעים

זריעה:
קל לזריעה אך איטי במיוחד מזרעים

שמירת זרעים עד הזריעה:
מקום יבש בטמפרטורת חדר

עונת הזריעה:
עדיפות אביב, קיץ אך ניתן כל השנה

מרחק זריעה בין צמח לצמח:
10*10 ס"מ אך צריך להעביר כשיגדלו

עומק שזורעים את הזרעים:
1-2 ס"מ

תנאי זריעה:
קרקע קצת לחה

השקיית זרעים:
השקייה מועטה

זמן נביטה:
1-2 חודשים

תנאי הנבט?
לחות קרקע מועטה, לפחות חצי צל, והגנה בחורף

זני הצמח

יש מאות זנים, במידה והינכם מעונינים בזן שאינו מופיע באתר צרו קשר

אגבה אמריקנית – צמח אכיל – העלים, לשד השיפה וליבת הצמח, העלים יכולים להיות במגוון צמחים, וגם במגוון גדלים

אגבה כחולה – טקילה, צמח אכיל – העלים, לשד השיפה וליבת הצמח, העלים יכולים להיות כחולים-אפרפרים עם דמיון

אגבה רכה – עלים ירוקים בהירים, בצורך חנית

זן מומלץ:
כחולה או אמריקנית כי הן אכילות

רבייה וגטטיבית

אופן ביצוע של רביה וגטטיבית:
קנה שורש

עונת רביה וגטטיבית:
אביב, קיץ, סתיו, חורף, אך עדיף לא להפריד את הצמח בימים קרים או חמים במיוחד

משך זמן צמיחת שורשים:
2-5 שבעות

דרך הטיפול בגידול קנה שורש:
עדיף להפריד מצמח האם ורק לאחר מספר ימים להעביר מיקום

עלים למאכל – רק בכחולה או אמריקנה

עונת קטיפת העלים:
ניתן כל השנה

קטיפת עלים:
לאחר מספר שנים כשהצמח התאקלם היטב ניתן ל

מידע על עלי הצמח:
עלים בצבע ירוק, ירוק-כחלחל, ירוק עם צהוב, ירוק-אפור, ירוק עם לבן, העלים הם בשרניים, העלים צומחים במבנה רדיאלי, העלה קוצני מחודד בצורת החנית

שימוש בעלים של צמח האגבה:
מבושל, על האש

לב הצמח למאכל – רק בכחולה או אמריקנה

מידע על לב הצמח:
לב הצמח יכול להיקצר

קציר לב הצמח:
אביב, קיץ, סתיו, חורף

שימוש בלב הצמח אגבה:
על האש או במדורה

מידע כללי על הצמח

שם בלטינית:
Agave

שם באנגלית:
Agave plant

שמות נוספים:
צמח המאה

האם כדאי לגדל:
בשביל נוי צמח קל לגידול בלי הרבה דרישות, למאכל אם אהבתם את הטעם

אם הינך אוהב/ת צמח האגבה מומלץ לגדל:
אגבה אמריקנה, אגבה כחולה, אגבה רכה, אלוורה