ירבוז מזניב

ירבוז מזניב תנאי גידול – צמח עשבוני, המוכר גם בשם אמרנת אהבה שקרים ודם, ירבוז מזניב צמח חד שנתי משמש בתור צמח מאכל אך משמש בעיקר בתור צמח נוי, יכול לגדול תנאי אקלים ים תיכוני, סובטרופי, ממוזג או מדברי, הגדל באיזור עמידות לקור 2-11

עלים אכילים בצבע, בצורת אליפסה

פרחים בצבע אדום או לבן, פרחים קטנים היוצרים תפרחות גדולות ומרשימות, התפרחות גדלות על ענפים יעודים שהם בכותים לכיון מטה

זרעים אכילים בצבע לבן, הזרעים קטנים ועגולים.

למכירה ירבוז מזניב:

  • צמח זה אינו במלאי
  • במידה ויש לכם למכור צרו קשר עם אורגניקו, אתם מוזמנים לפרסם למכירה, אתם קובעים את מחיר הצמח
  • להדרכה על צמח זה – ניתן לתאם פגישת זום – עכשיו מחיר היכירות

תנאי גידול ירבוז מזניב – טיפול:

לזנים התרבותיים מומלץ להוסיף דשן

איך להתחיל לגדל / עונת השתילה

איך להתחיל לגדל:
זרעים / שתילים / סטרטרים (שתילונים)

האם כדאי לקנות צמח מורכב או צמח שהתחיל מרבייה וגגטטיבית:
לא, מזריע את עצמו בקלות

עונת שתילה:
סוף החורף עד אביב

איך לשתול:
הצמח לא דורש הרבה, מומלץ להדביק את הצמחים במיקוריזה על מנת שידביקו במהירות צמחים אחרים

אפשר לגדל בחקלאות פיראטית:
פחות מומלץ

תנאי תאורה והשקיה

תנאי השקיה אופטימלים:
השקייה בנונית, השקייה מועטה (תלוי בזן)

תנאי אור במצב אופטימלי:
שמש מלאה, חצי צל

גיזום – עונה וטיפול

עונת גיזום: 
כל העונה

גיזום:
עלים נגועים

גידול בעציצים בגינה /בבית

אפשר לגדל בבית (בתור צמח בית):
לא

אפשר לגדל בעציץ?
כן

גודל עציץ:
1-10 ליטר בהתאם לזן

תערובת שתילה:
תערובת עם ניקוז טוב יכולים להשתמש פרלייט, כבול, וקוקוס

מידע נוסף על ירבוז מזניב

גודל הצמח וקצב גדילה

גודל הצמח:
20-100 ס”מ, בהתאם לזן

קצב גדילת הצמח:
גדילה מהירה

דישון הירבוז מזניב

איזה דשן מומלץ לצמח:

מזיקים לצמח – טיפול והדברה

חסרונות או בעיות בגידול:
צמח אגרסיבי, מזריע את עצמו

מזיקים לצמח:
עש המנהרות, כנימת עלה, תריפס, פרודניה

טיפול במזיקים:

פריחת ירבוז מזניב – עונת פריחה ומידע על הפרחים

עונת הפריחה:
אביב, קיץ, סתיו (2-5 חודשים לאחר זריעה)

מידע כללי על פרח הירבוז מזניב:
צבע אדום או לבן, פרחים קטנים היוצרים תפרחות גדולות מרשימות

האבקה מתבצעת ע”י:
דבורים, פרפרים, זבובאים

דילול פריחה:
צריך לדלל את הפריחה על מנת שימשיך לגדל עלים איכותיים

שימוש בפרחים:
אכילים מבושלים

חלקי הצמח האכילים

עלים למאכל – עונת הקטיף ואיך לקטוף

עונת קטיפת העלים:
אביב, קיץ (לאחר 20–45 ימים ניתן להתחיל לקטוף את הירבוז מזניב)

קטיפת עלים:
מומלץ לקטוף עלים צעירים אך בוגרים בגודלם

מידע על עלי הצמח:
עלים ירוק, סגול או בין לבין, גודלם תלוי זן מ 1-15 ס”מ לעלה

שימוש בעלים של צמח הירבוז מזניב:
מבושל, נאכל טרי, נבטים

שורשים למאכל – עונת קטיף והשליפה מהקרקע

מידע על שורש:
השורש אכיל רק בזנים מסויימים

עונת שליפת השורש מהקרקע:
באמצע העונה. יש למנוע פריחה במידה ורוצים לאכול את השורשים

שימוש בשורשי הצמח ירבוז מזניב:
מבושל

איך להתחיל לגדל

ירבוז מזניב גידול מזרעים

זריעה:
זרעים קטנים, פחות מ-1 מ”מ גודל, בצבע שחור, קל מאוד לגידול מזרעים.

שמירת זרעים עד הזריעה:
מקום יבש בטמפ’ חדר

עונת הזריעה:
חורף / אביב (מרץ-אפריל, אם האביב מבושש לבוא יש להתעכב במקצת).

מרחק זריעה בין צמח לצמח:
לנבטים 0.2 ס”מ, לשתילים 5*5

עומק שזורעים את הזרעים:
1-3 מ”מ

תנאי זריעה:
קרקע לחה, קומפוסט

השקיית זרעי ירבוז מזניב:
השקיה בינונית++

זמן נביטה:
5-14 ימים

תנאי הנבט?
צריך לחשוף את נבטי הירבוז מזניב לשמש בהדרגה

שמות נוספים

שם מדעי:
Amaranthus caudatus

שם באנגלית:
Love lies bleeding plant

שמות נוספים:
אמרנת אהבה שקרים ודם

האם כדאי לגדל:

זן שמשמש לרוב לנוי אך ניתן לאוכלו,  עדיף לבחור את הזנים האדומים, כי הם הרבה יותר מרשימים הזנים הלבנים נעלמים בגינה

ירבוז מזניב

רשימת קטגוריות

עונת הפריחה
  • פריחת סתיו
  • פריחת קיץ
חלק האכיל בצמח
  • עלים אכילים
שימושים קולינרים לצמח
  • מבושלים
  • נאכלים טריים
  • סלט
צבע הפרחים
  • פרחים אדומים
  • פרחים לבנים
תנאי אקלים
  • אקלים טרופי
  • אקלים ים תיכוני
  • אקלים ממוזג
  • אקלים סאבטרופי
עונת הייבולים והקטיף
  • יבול אביב
  • יבול סתיו
  • יבול קיץ
חלקי הנוי בצמח
  • עלי נוי
  • פרחי נוי
מהירות גדילת הצמח
  • צמיחה מהירה
  • צמיחה סבירה
צורת חיי הצמח
  • עשב
  • צמח חד-שנתי
שימושי הצמח
  • צמחי מאכל
  • צמחי נוי
עונת השתילה
  • שתילה באביב
תנאי אור לצמח
  • צמחי שמש מלאה
תנאי השקיה – כמות מים
  • השקיה סבירה
אזור עמידות לקור
  • אזור עמידות 10
  • אזור עמידות 11
  • אזור עמידות 12
  • אזור עמידות 13
  • אזור עמידות 2
  • אזור עמידות 3
  • אזור עמידות 4
  • אזור עמידות 5
  • אזור עמידות 6
  • אזור עמידות 7
  • אזור עמידות 8
  • אזור עמידות 9