ירבוז אדום

ירבוז אדום תנאי גידול – צמח עשבוני, המוכר גם בשם ירבוז ירוק-שיבולת או אמרנת אדום, ירבוז אדום צמח חד שנתי משמש בתור צמח מאכל אך משמש גם בתור צמח נוי, יכול לגדול תנאי אקלים ים תיכוני, סובטרופי, ממוזג או מדברי, הגדל באיזור עמידות לקור 2-11

עלים אכילים בצבע ירוק, סגול או משהו באמצע, בצורת אליפסה

פרחים בצבע סגול, אדום, צהוב, כתום או לבן, פרחים קטנים היוצרים תפרחות גדולות

זרעים אכילים בצבע לבן, הזרעים קטנים ועגולים.

למכירה ירבוז אדום:

  • צמח זה אינו במלאי
  • במידה ויש לכם למכור צרו קשר עם אורגניקו, אתם מוזמנים לפרסם למכירה, אתם קובעים את מחיר הצמח
  • להדרכה על צמח זה – ניתן לתאם פגישת זום – עכשיו מחיר היכירות

תנאי גידול ירבוז אדום – טיפול:

לזנים התרבותיים מומלץ להוסיף דשן

איך להתחיל לגדל / עונת השתילה

איך להתחיל לגדל:
זרעים / שתילים / סטרטרים (שתילונים)

האם כדאי לקנות צמח מורכב או צמח שהתחיל מרבייה וגגטטיבית:
לא, מזריע את עצמו בקלות

עונת שתילה:
סוף החורף עד אביב

איך לשתול:
הצמח לא דורש הרבה, מומלץ להדביק את הצמחים במיקוריזה על מנת שידביקו במהירות צמחים אחרים

אפשר לגדל בחקלאות פיראטית:
פחות מומלץ

תנאי תאורה והשקיה

תנאי השקיה אופטימלים:
השקייה בנונית, השקייה מועטה (תלוי בזן)

תנאי אור במצב אופטימלי:
שמש מלאה, חצי צל

גיזום – עונה וטיפול

עונת גיזום: 
כל העונה

גיזום:
עלים נגועים

גידול בעציצים בגינה /בבית

אפשר לגדל בבית (בתור צמח בית):
לא

אפשר לגדל בעציץ?
כן

גודל עציץ:
1-10 ליטר בהתאם לזן

תערובת שתילה:
תערובת עם ניקוז טוב יכולים להשתמש פרלייט, כבול, וקוקוס

מידע נוסף על ירבוז אדום

גודל הצמח וקצב גדילה

גודל הצמח:
20-200 ס”מ, בהתאם לזן

קצב גדילת הצמח:
גדילה מהירה

דישון הירבוז אדום

איזה דשן מומלץ לצמח:

מזיקים לצמח – טיפול והדברה

חסרונות או בעיות בגידול:
צמח אגרסיבי, מזריע את עצמו

מזיקים לצמח:
עש המנהרות, כנימת עלה, תריפס, פרודניה

טיפול במזיקים:

פריחת ירבוז אדום – עונת פריחה ומידע על הפרחים

עונת הפריחה:
אביב, קיץ, סתיו (2-5 חודשים לאחר זריעה)

מידע כללי על פרח הירבוז אדום:
צבע , אדום, צהוב, כתום או לבן,, פרחים קטנים היוצרים תפרחות גדולות

האבקה מתבצעת ע”י:
דבורים, פרפרים, זבובאים

דילול פריחה:
צריך לדלל את הפריחה על מנת שימשיך לגדל עלים איכותיים

שימוש בפרחים:
אכילים מבושלים

חלקי הצמח האכילים

עלים למאכל – עונת הקטיף ואיך לקטוף

עונת קטיפת העלים:
אביב, קיץ (לאחר 20–45 ימים ניתן להתחיל לקטוף את הירבוז אדום)

קטיפת עלים:
מומלץ לקטוף עלים צעירים אך בוגרים בגודלם

מידע על עלי הצמח:
עלים ירוק, סגול או בין לבין

שימוש בעלים של צמח הירבוז אדום:
מבושל, נאכל טרי, נבטים

שורשים למאכל – עונת קטיף והשליפה מהקרקע

מידע על שורש:
השורש אכיל רק בזנים מסויימים

עונת שליפת השורש מהקרקע:
באמצע העונה. יש למנוע פריחה במידה ורוצים לאכול את השורשים

שימוש בשורשי הצמח ירבוז אדום:
מבושל

איך להתחיל לגדל

ירבוז אדום גידול מזרעים

זריעה:
זרעים קטנים, פחות מ-1 מ”מ גודל, בצבע שחור, קל מאוד לגידול מזרעים.

שמירת זרעים עד הזריעה:
מקום יבש בטמפ’ חדר

עונת הזריעה:
חורף / אביב (מרץ-אפריל, אם האביב מבושש לבוא יש להתעכב במקצת).

מרחק זריעה בין צמח לצמח:
לנבטים 0.2 ס”מ, לשתילים 5*5

עומק שזורעים את הזרעים:
1-3 מ”מ

תנאי זריעה:
קרקע לחה, קומפוסט

השקיית זרעי ירבוז אדום:
השקיה בינונית++

זמן נביטה:
5-14 ימים

תנאי הנבט?
צריך לחשוף את נבטי הירבוז אדום לשמש בהדרגה

שמות נוספים

שם מדעי:
Amaranthus cruentus

שם באנגלית:
Amaranthus

שמות נוספים:
ירבוז ירוק-שיבולת או אמרנת אדום

האם כדאי לגדל:

זן שמשמש לרוב למאכל, אך זנים מסויימים יכולים לשמש בתור נוי והם גם מזריעים את עצמם

ירבוז אדום

רשימת קטגוריות

עונת הפריחה
  • פריחת סתיו
  • פריחת קיץ
חלק האכיל בצמח
  • זרעי מאכל או דגנים
  • עלים אכילים
שימושים קולינרים לצמח
  • ירק עלים
  • מבושלים
  • נאכלים טריים
צבע הפרחים
  • פרחים אדומים
  • פרחים כתומים
  • פרחים לבנים
  • פרחים סגולים
  • פרחים צהובים
תנאי אקלים
  • אקלים טרופי
  • אקלים ים תיכוני
  • אקלים ממוזג
  • אקלים סאבטרופי
עונת הייבולים והקטיף
  • יבול אביב
  • יבול סתיו
  • יבול קיץ
צבע העלים
  • עלים סגולים
חלקי הנוי בצמח
  • עלי נוי
  • פרחי נוי
  • צמחי נוי
מהירות גדילת הצמח
  • צמיחה מהירה
צורת חיי הצמח
  • עשב
  • צמח חד-שנתי
שימושי הצמח
  • עלים צבעונים
  • צמחי מאכל
  • צמחי נוי
עונת השתילה
  • שתילה באביב
תנאי אור לצמח
  • צמחי שמש מלאה
תנאי השקיה – כמות מים
  • השקיה סבירה
אזור עמידות לקור
  • אזור עמידות 10
  • אזור עמידות 11
  • אזור עמידות 12
  • אזור עמידות 13
  • אזור עמידות 2
  • אזור עמידות 3
  • אזור עמידות 4
  • אזור עמידות 5
  • אזור עמידות 6
  • אזור עמידות 7
  • אזור עמידות 8
  • אזור עמידות 9