ירבוז אדום תנאי גידול – צמח עשבוני, המוכר גם בשם ירבוז ירוק-שיבולת או אמרנת אדום, ירבוז אדום צמח חד שנתי משמש בתור צמח מאכל אך משמש גם בתור צמח נוי, יכול לגדול תנאי אקלים ים תיכוני, סובטרופי, ממוזג או מדברי, הגדל באזור עמידות לקור 2-11
עלים אכילים בצבע ירוק, סגול או משהו באמצע, בצורת אליפסה
פרחים בצבע סגול, אדום, צהוב, כתום או לבן, פרחים קטנים היוצרים תפרחות גדולות
זרעים אכילים בצבע לבן, הזרעים קטנים ועגולים.
ירבוז אדום למכירה
למכירה ירבוז אדום:
- צמח זה אינו במלאי
- במידה ויש לכם למכור צרו קשר עם אורגניקו, אתם מוזמנים לפרסם למכירה, אתם קובעים את מחיר הצמח
- להדרכה על צמח זה – ניתן לתאם פגישת זום – עכשיו מחיר היכירות
תנאי גידול ירבוז אדום – טיפול:
לזנים התרבותיים מומלץ להוסיף דשן
איך להתחיל לגדל / עונת השתילה
איך להתחיל לגדל:
זרעים / שתילים / סטרטרים (שתילונים)
האם כדאי לקנות צמח מורכב או צמח שהתחיל מרבייה וגגטטיבית:
לא, מזריע את עצמו בקלות
עונת שתילה:
סוף החורף עד אביב
איך לשתול:
הצמח לא דורש הרבה, מומלץ להדביק את הצמחים במיקוריזה על מנת שידביקו במהירות צמחים אחרים
אפשר לגדל בחקלאות פיראטית:
פחות מומלץ
תנאי תאורה
תנאי אור במצב אופטימלי:
שמש מלאה, חצי צל
גודל הצמח וקצב גדילה
גודל הצמח:
20-200 ס”מ, בהתאם לזן
קצב גדילת הצמח:
גדילה מהירה
השקיית ירבוז אדום
תנאי השקיה אופטימלים:
השקייה בנונית, השקייה מועטה (תלוי בזן)
גיזום ירבוז אדום
עונת גיזום:
כל העונה
גיזום:
עלים נגועים
גידול ירבוז אדום בעציץ
אפשר לגדל בעציץ?
כן
גודל עציץ:
1-10 ליטר בהתאם לזן
תערובת שתילה:
תערובת עם ניקוז טוב יכולים להשתמש פרלייט, כבול, וקוקוס
גידול ירבוז אדום בבית או במרפסת
אפשר לגדל בבית (בתור צמח בית):
לא
האם אפשר לגדל במרפסת:
כן
דישון ירבוז אדום
איזה דשן מומלץ לצמח:
מזיקים ומחלות: זיהוי והדברה
חסרונות או בעיות בגידול:
צמח אגרסיבי, מזריע את עצמו
מזיקים לצמח:
עש המנהרות, כנימת עלה, תריפס, פרודניה
טיפול במזיקים:
פריחת ירבוז אדום והאבקה
עונת הפריחה:
אביב, קיץ, סתיו (2-5 חודשים לאחר זריעה)
מידע כללי על פרח הירבוז אדום:
צבע , אדום, צהוב, כתום או לבן,, פרחים קטנים היוצרים תפרחות גדולות
האבקה מתבצעת ע”י:
דבורים, פרפרים, זבובאים
דילול פריחה:
צריך לדלל את הפריחה על מנת שימשיך לגדל עלים איכותיים
שימוש בפרחים:
אכילים מבושלים
עלים למאכל
עונת קטיפת העלים:
אביב, קיץ (לאחר 20–45 ימים ניתן להתחיל לקטוף את הירבוז אדום)
קטיפת עלים:
מומלץ לקטוף עלים צעירים אך בוגרים בגודלם
מידע על עלי הצמח:
עלים ירוק, סגול או בין לבין
שימוש בעלים של צמח הירבוז אדום:
מבושל, נאכל טרי, נבטים
שורשים למאכל
מידע על שורש:
השורש אכיל רק בזנים מסויימים
עונת שליפת השורש מהקרקע:
באמצע העונה. יש למנוע פריחה במידה ורוצים לאכול את השורשים
שימוש בשורשי הצמח ירבוז אדום:
מבושל
ירבוז אדום גידול מזרעים
זריעה:
זרעים קטנים, פחות מ-1 מ”מ גודל, בצבע שחור, קל מאוד לגידול מזרעים.
שמירת זרעים עד הזריעה:
מקום יבש בטמפ’ חדר
עונת הזריעה:
חורף / אביב (מרץ-אפריל, אם האביב מבושש לבוא יש להתעכב במקצת).
מרחק זריעה בין צמח לצמח:
לנבטים 0.2 ס”מ, לשתילים 5*5
עומק שזורעים את הזרעים:
1-3 מ”מ
תנאי זריעה:
קרקע לחה, קומפוסט
השקיית זרעי ירבוז אדום:
השקיה בינונית++
זמן נביטה:
5-14 ימים
תנאי הנבט?
צריך לחשוף את נבטי הירבוז אדום לשמש בהדרגה
האם כדאי לגדל:
זן שמשמש לרוב למאכל, אך זנים מסויימים יכולים לשמש בתור נוי והם גם מזריעים את עצמם
שמות נוספים
שם מדעי:
Amaranthus cruentus
שם באנגלית:
Amaranthus
שמות נוספים:
ירבוז ירוק-שיבולת או אמרנת אדום
למכירה ירבוז אדום:
- צמח זה אינו במלאי
- במידה ויש לכם למכור צרו קשר עם אורגניקו, אתם מוזמנים לפרסם למכירה, אתם קובעים את מחיר הצמח
- להדרכה על צמח זה – ניתן לתאם פגישת זום – עכשיו מחיר היכירות