מבחר צמחים למכירה: מנגו: מאיה, שלי, נאם דוק מאי, גיילור ועוד הרבה זנים מיוחדים. בננה: אדומה, בורו, סורית, פלאטנוס, ידים מתפללות בננה תפוח, כחולה,

גרגר פנמה, פטאיה – מגוון זנים. לרכישת צמחים ליצור קשר – 052-3805443 (לשלוח הודעות לא להתקשר)

ואסאבי תנאי גידול – צמח עשבוני מטפס זוחל גאופיט ממשפחת המצליבים, המוכר גם בשם חזרת יפנית, ואסאבי צמח רב שנתי תדיר משמש בתור צמח מאכל בשל העלים ובעיקר השורשים, יכול לגדול תנאי אקלים סובטרופי, ממוזג או בתור צמח בית, הגדל באיזור עמידות לקור 7-10a

עלים אכילים טעמם חריף, צבעם ירוק וצורת לב עגול המשונן בקצוות

פרחים בצבע לבן הפרחים קטנים וגדלים על עמודי תפרחת

פקעות גודל הפקעת 5-15 ס”מ, בצבע ירקרק לבן, קיימות מספר פקעות לכל צמח, מומלץ לשלוף את הצמח לאחר שנתיים. כדי למצות את הטעם בצורה איכותית משורש הוואסבי, יש בעזרת פומפייה לגרר את השורש בעדינות בצורה מעגלית לא לקלף את הקליפה. לאחר המעיכה נוצרת מעין משחה. יש להשאיר את הווסאבי 5 דקות באוויר הפתוח ואז לאכול. לאחר כחצי שעה הטעם נעלם אם לא משמרים את זה בקור כמו שצריך בקופסא אטומה, משתמשים בשורשים (לא בפקעות) ובעלים להכנת ווסאבי לא איכותי

למכירה ואסאבי:

  • צמח זה אינו במלאי
  • במידה ויש לכם למכור צרו קשר עם אורגניקו, אתם מוזמנים לפרסם למכירה, אתם קובעים את מחיר הצמח
  • להדרכה על צמח זה – ניתן לתאם פגישת זום – עכשיו במחיר היכירות

תנאי גידול ואסאבי – טיפול:

קור, לחות גבוה, אפשר לגדל את הצמח על בסיס מים: מים נקיים ללא כלור, מים עשירים במינרלים, קרקע מנוקזת היטב, דשן, הידרוטון, מערכת הידרופונית, מים קרים

איך להתחיל לגדל / עונת השתילה

איך להתחיל לגדל:
זרעים / שתילים / ייחורים

האם כדאי לקנות צמח מורכב או צמח שהתחיל מרבייה וגגטטיבית:
כן

עונת שתילה:
סתיו, חורף

איך לשתול:
לשתול על מצע אינרטי או אבנים קטנות שלא יפגעו בפקעת

אפשר לגדל בחקלאות פיראטית:
לא

תנאי תאורה והשקיה

תנאי השקיה אופטימלים:
השקייה מרובה

תנאי אור במצב אופטימלי:
צל מלא אך שיהיה מואר

גיזום – עונה וטיפול

עונת גיזום: 
כל השנה

גיזום:
עלים נגועים ומתים

גידול בעציצים בגינה /בבית

אפשר לגדל בבית (בתור צמח בית):
כן

אפשר לגדל בעציץ?
כן, עציץ טבול

גודל עציץ:
50 ליטר

תערובת שתילה:
הידרוטון

מידע נוסף על ואסאבי

גודל הצמח וקצב גדילה

גודל הצמח:
עד חצי מטר אזור העלים, פקעת 5-10 ס”מ

קצב גדילת הצמח:
גדילה מהירה, גדילה בינונית

דישון הואסאבי

איזה דשן מומלץ לצמח:

מזיקים לצמח – טיפול והדברה

חסרונות או בעיות בגידול:
יובש וחום

מזיקים לצמח:
לבנין הצנון

טיפול במזיקים:

כל המוצרים ברשימה הם בהנחה עם קופון אורגניקו

כל המידע הוא בגדר המלצה כללית ולא מדוייקת – חובה לקרוא על כל מוצר את המלצת היצרן לבדוק לבד עם זה מתאים לחרק הספציפי לזכור שיש זנים ותתי זנים

פריחת ואסאבי – עונת פריחה ומידע על הפרחים

עונת הפריחה:
אביב, קיץ

מידע כללי על פרח הואסאבי:
פרחים בצבע לבן הפרחים קטנים וגדלים על עמודי תפרחת

חלקי הצמח האכילים

עלים למאכל – עונת הקטיף ואיך לקטוף

עונת קטיפת העלים:
כל השנה

קטיפת עלים:
לקטוף מבסיס העלה

מידע על עלי הצמח:
עלים ירוקים בצורת לב עגול המשונן בקצוות

שימוש בעלים של צמח הואסאבי:
מבושל, נאכל טרי, סלט

שורשים למאכל – עונת קטיף והשליפה מהקרקע

מידע על שורש:
שורשים לבנים עם קליפה צהבהבה

עונת שליפת השורש מהקרקע:
אביב, כשנתיים משתילה

שימוש בשורשי הצמח ואסאבי:
מבושל, תבלין, ממרחים ורטבים

איך להתחיל לגדל

רבייה וגטטיבית

אופן ביצוע של רביה וגטטיבית:
ייחורים

עונת רביה וגטטיבית:
סתיו, חורף

משך זמן צמיחת שורשים:
2-4 שבועות

דרך הטיפול בגידול ייחורים, הברכה:
לשים במים כמו צמח בוגר

שמות נוספים

שם מדעי:
Eutrema japonicum

שם באנגלית:
Wasabi

שמות נוספים:
וסבי, ואסבי, וסאבי חזרת יפנית, וואסבי

האם כדאי לגדל:

לא מומלץ, גידול קשה במיוחד, הרבה דרישות ודורש סבלנות, אם בחרתם לגדל מומלץ בהידרופוניקה

רשימת קטגוריות

עונת הפריחה
  • פריחת קיץ
חלק האכיל בצמח
  • עלים אכילים
  • שורשים אכילים
שימושים קולינרים לצמח
  • ירק עלים
  • ירקות
  • מבושלים
  • ממרחים ורטבים
  • נאכלים טריים
  • סלט
צבע הפרחים
  • פרחים לבנים
תנאי אקלים
  • אקלים ממוזג
  • אקלים סאבטרופי
עונת הייבולים והקטיף
  • יבול אביב
  • יבול חורף
  • יבול סתיו
  • יבול קיץ
חלקי הנוי בצמח
  • עלי נוי
  • פרחי נוי
  • צמחי נוי
מהירות גדילת הצמח
  • צמיחה איטית
צורת חיי הצמח
  • עשב
  • צמח ירוק עד
  • צמח עלים
  • צמחים מטפסים
  • צמחים רב שנתי
שימושי הצמח
  • צמחי בית
  • צמחי מאכל
  • צמחי מים
  • צמחי מרפא
עונת השתילה
  • שתילה באביב
תנאי אור לצמח
  • צמחי צל
תנאי השקיה – כמות מים
  • השקיה מרובה
אזור עמידות לקור
  • אזור עמידות 10
  • אזור עמידות 7
  • אזור עמידות 8
  • אזור עמידות 9