מבחר צמחים למכירה: מנגו: מאיה, שלי, נאם דוק מאי, גיילור ועוד הרבה זנים מיוחדים. בננה: אדומה, בורו, סורית, פלאטנוס, ידים מתפללות בננה תפוח, כחולה,

גרגר פנמה, פפאיה אדומה, פטאיה – מגוון זנים. לרכישת צמחים ליצור קשר – 052-3805443 (לשלוח הודעות לא להתקשר)

מנגו טנגו

מנגו טנגו
מנגו טנגו

מנגו טנגו – זן ישראלי מפרויקט ההשבחה של מכון וולקני, טעם של מנגו מתקתק עם טיפה חמיצות, ריח מועט, מתיקות בינונית, חמיצות עדינה פלוס, ארומה עדינה.

פרי מנגו טנגו – נתוני הפרי

צורת הפרי אובלית מאורכת, צבע אדום-צהוב מבריק.

מרקם הפרי

מרקם מוצק, ללא סיבים והקליפה אכילה.

משקל וגודל המנגו

גודל הפרי בינוני, משקל 400-500 גרם, משקל ממוצע 450 גרם, גודל הגרעין קטן ביחס לגודל הפרי.

עונת הבשלה וכמות הפרי

פרי אמצע עונה, תאריך הבשלת הפרי: אמצע אוגוסט עד תחילת ספטמבר, חיי המדף ארוכים, ואיכות הפרי טובה לאורך זמן. צבע הפרי מעיד בהכרח על בשלות. ניתן לקטוף לפני הזמן ואפשרי לקטוף בזמן, נפילה על הקרקע פוגעת רק בחלק מהפרי. כמות הפרי על העץ מרובה.

גודל העץ בינוני מגיע ל- 3-6 מ’ ואף יותר.

האם כדאי לגדל:

פירות זן טנגו יפים, טעמם מתוק עם חמצמצות עדינה, פירות זן טנגו יפים, טעמם מתוק עם חמצמצות עדינה- טעמם בסדר אך לא מעבר לכך. הפירות נמכרים כבר כיום בשווקים בכמויות קטנות. אפשרי לגדל בבוסתן פרטי ובגינה, אך בשנים הקרובות הוא צפוי להיות זמין מאוד בשווקים.  לכן לא מומלץ במיוחד לקנות עץ זה.

למכירה מנגו באורגניקו מגוון זנים

למכירה עצי מנגו לגינה זני : מנגו מאיה, קיט, רחל, פאירי, גילור, מילה, ברינדיבני

מנגו מאיה מחיר

170 ש”ח+

מחיר זנים מיוחדים 

250-300 ש”ח לזן בודד על עץ, +500 לשני זנים על העץ, +700 ש”ח לשלושה זנים על עץ

במשתלת אורגניקו – 052-3805443

ניתן להזמין את הזנים הבאים:

זנים רשמיים

אדוארד, אורלי, אלפונסו, ג’ובילי, גיילור, היידי, ואן דייק, ורבורג, טומי, טלי (איה), טנגו, לילי, מנגו מאיה, מאדאם פרנסיס, מברוקה, מנזלינו, נאם דוק מאי, סייבר, נועה, עומר, פאינרו, פאירי, קיט, קנט, קרבאו, שלי, עומר

כל זני המנגו נמכרים על גבי כנה של מנגו רשמית אשר ניתן לגדל ברוב קרקעות בארץ

פרוייקט זני המנגו של אורגניקו

פרוייקט הצלת זנים איכותיים של מנגו על ידי אורגניקו למכירה לגינות הפרטיות, באורגניקו אנו עומלים כמה שנים להשיב חזרה לגינות הפרטיות זנים איכותיים וטעימים במיוחד של מנגו שנעלמו מן הגינות ומן החקלאות המתועשת. המנגו קיים בישראל כ- 90 שנה, וכבר אז פיתחו זנים מקומים טעימים ואיכותיים וגם הביא זנים מכל העולם. רוב הזנים ננטשו עקב אי התאמה לחקלאות המתועשת, וחלקם שווים שימור בשל טעמם הייחודי, ארומה, ריח הם יכולים להיות זנים טובים לגידול בבתים פרטיים

הסיבות להעלמות זני מנגו מהשווקים כוללים: קטיף בעייתי (זנים מסויימים נקטפים בצורה שהיא דורשת יותר ידיים עובדות), כמות ייבול בינונית (שלגינה הפרטית זה מספיק פרי), סירוגיות, גודל וצורת הפרי לא אחידים (הכוונה שעל אותו העץ יש פירות בצורות שונות ובמשקל שונה), ארומה חזקה מידי, צבע הפרי, צורת הפרי או משקל הפרי (פרי גדול – ענק או קטן מידי לשיווק. מנגו בחקלאות המתועשת צריך להבשיל בבת אחת ולגינה הפרטית אנו רוצים שיבשיל בהדרגה ולקטוף במשך זמן רב יותר (עונה ארוכה). צבע המנגו (אנשים קונים לפי הצבע ולא לפי הטעם), וחלקם נעלמו כי לא היו מספיק טובים

כל הסיבות הללו לא קשורות כלל למנגו בגינות הפרטיות.

אורגניקו מאפשרת לכם בעלי גינות פרטיות לגדל ולהנות מזני מנגו יחודיים, במגוון טעמים מדהימים, בגדלים שונים, בעלי ארומה. הגדלים של סוגי המנגו אצלנו מתחילים מ-100  גרם ועד ומעל -2 ק”ג לפרי אחד. באורגניקו תקבלו הדרכה בזמן הרכישה וגם לאחריה כיצד להפיק את המירב מעץ המנגו. וגם המלצה לגדל עץ המותאם לצרכים שלכם’ כמו כן אנו מפתחים זנים איכותיים המשלבים את הזנים היחודיים הישנים והטובים. בחקלאות המודרנית לרוב קוטפים את הפרי זמן רב לפני שמגיע לשוק ולפני שהפרי מבשיל על העץ לכן הטעם והמרקם פחות טובים. חלק מהזנים נשכחו וננטשו בגלל שהם זנים של אנשים פרטיים, ומעולם לא היו זנים מסחריים, באורגניקו אנו משתמשים בכנות איכותיות המתאימות לאדמות שונות.
למידע נוסף על זני עץ מנגו
תנאי גידול – טיפול:

קרקע עשירה, קרקע לחה, רמת חומציות של 6.5, יש לשים דשן בקביעות על מנת לקבל פרי באופן קבוע, קרקע מנוקזת היטב, גיזום אחת לשנה, עד לטמפרטורה של C4-, מתאים למגוון קרקעות (אך קרקע גירית דורשת כנה מיוחדת), חיפוי קרקע חשוב מאוד כשעץ קטן בייחוד בקיץ על מנת לשמור על לחות הקרקע

איך להתחיל לגדל / עונת השתילה

איך להתחיל לגדל:
זרעים (לא מומלץ ) / שתילים אפשרות לייחורים או מורכב / עץ מורכב (מומלץ)  ואף מומלץ לרכוש עץ צעיר (נקלט יותר טוב בקרקע)

האם כדאי לקנות צמח מורכב או צמח שהתחיל מרבייה וגגטטיבית:
כן, מומלץ עץ מורכב על מנת להבטיח את איכות הפרי: גודל, טעם, ארומה, צבע,, עונה ארוכה ועוד.., מומלץ לבחור זן אשר שלא ניתן לקנות בחנות, כי עלויות הגידול הן יקרות בגידול בייתי

חשיבות הכנה במנגו (כנה זה הצמח שעליו מרכיבים שמשתמשים בו בתור השורש של העץ, בעצי מנגו חשוב ביותר שיהיה כנה עמידה במיוחד, שניתן לגדל על מגוון קרקעות, אחרת המנגו עלול להינזק, כנות יכולות להשפיע על חוזק העץ, עמידותו בפני מזיקי קרקע), לרוב מרכיבים על כנה 1-13 או סייבר.

במידה ובחרתם לזרוע, יש לקחת בחשבון שלא בהכרח יצא כמו צמח המקור, ולקחת בחשבון שרוב הסיכויים שגם צמח המקור מורכב על כנה.

עונה מומלצת לשתילה:
אביב, קיץ, סתיו, (אפשרי בחורף אבל לא כדאי לשתול אותו בחודשים הקרים ביותר)

איך לשתול:
לחפור בור הגדול מבית השורשים, למנגו שורש חרוטי ולכן מומלץ לחפור לעומק גדול הגודל העציץ, על מנת שיהיה קל לעץ להתאקלם, יש להחזיר את החול מעורבב עם הומוס וקומפסט על לגובה בית השורשים, אין לקבוק את בסיס השורשים עמוק אלא לשים אותו בגובה הקרקע. יש לשים דשן בשחרור איטי במועד השתילה או לחכות שבועים ואז לדשן את הצמח לאחר צמיחה ראשונה, מומלץ למרוח מיקוריזה על השורשים

אפשר לגדל בחקלאות פיראטית:
כן, אפשרי מומלץ לטפל בו בשנים הראשונות ואף לדאוג להשקיה, לאחר כ 10-20 שנים ניתן לתת לעץ לגדול לבד בלי טיפול מיוחד

תנאי תאורה והשקיה

תנאי השקיה אופטימלים:
השקייה בינונית עד השקייה מרובה, מומלץ להגביר את ההשקיה בתקופת הפריחה והפרי, למרות שעצים גדולים יכולים להניב ללא מים כלל והופך את העץ לעמיד ביובש, מצב זה אינו מומלץ ויכול להיות שלא יתקבלו פירות ואף להרוג את העץ

תנאי אור במצב אופטימלי:
שמש מלאה (חשיפה של ענפים לשמש מפחיתה את כמות הכנימות), חצי צל (כשהעץ קטן, פחות שמש יפגע בכמות הפרי), אך עדיין העץ יכול להניב בתנאים אלו, קצב גידול העץ יורד ופחות מומלץ

גיזום – עונה וטיפול

עונת גיזום: 
קיץ, סתיו, חורף (עדיפות לאחר הפרי), חשיבות הגיזום לאחר הפרי, יכולה להשפיע על עונת הפרי הבא, גיזום קרוב מידי לפריחה יכול לגרום דילול משמעותי והפחתה של כמות הפרי על העץ

גיזום:

גיזום במנגו משפיע על כמות הפרי, ועל איכותו, הוא גם יכול להוות טיפול משלים או הפחתה של מזיקים מסויימים, חשוב מאוד לגזום ולעצב את העץ בצורה שלכל הפירות והענפים תגיע שמש ישירה, וגם שתיהיה סירקולציה של אוויר בין הענפים, ענפים שגדלים בהצלבה צריך לגזום כי צפיפות פוגעת בסיכוי הפרי, לרוב מומלץ לשמור על עץ נמוך 3-4 מ’, על מנת שבמידת הצורך יהיה ניתן לטפל בפרי או בפריחה, גיזום חשוב גם לעיבוי הגזע או הענף.

טיפול במזיקים על ידי גיזום:

גיזום במנגו יכול להוות מוצא אחרון בטיפול בעצים נגועים עד מצב שהעץ שחור (עץ שלא טופל כלל), צריך לעשות את זה באביב עד תחילת הקיץ, לא יתקבל פרי באותה שנה, אך על מנת לטפל במקרה קיצון זה, לגזום את כל העלים לעצב את העץ מחדש (חשוב מאוד על מנת שיהיה קל לטפל בו בעתיד), לשים לב לגזום מעל ההרכבה.

גידול בעציצים בגינה /בבית

אפשר לגדל בבית (בתור צמח בית):
לא

אפשר לגדל בעציץ?
כן

אם כן גודל עציץ:
50 ליטר התקבלו פירות בודדים, לגדל בעציץ של 100 ליטר לפחות, מומלץ עציץ בגודל של 200+, כשמגדלים מנגו בעציץ צריך לזכור שהתפתחות השורש חשובה אך מומלץ להגביל אותו, יש לקחת בחשבון שדישון נכון יכול לגרום לעלווה ולפרי להתפתח ולא לשורשים, מומלץ לשים מיקוריזה בעציץ על מנת לשפר את קבלת המינרלים וקליטת המים, דשן עם מעט זרחן ויותר אשלגן וחנקן, על מנת שיפרח ויניב פרי ופחות ישקיע אנרגיה בשורשים, כמובן תוספת של מיקרואלמנטים

מידע נוסף על מנגו

גודל הצמח וקצב גדילה

גודל הצמח:
1.5-40 מ’ בהתאם לזן, אך בארץ רוב הזנים נמוכים משמעותית בשל התנאים הקיימים בארץ, ועדיף לשמור על העץ יחסית נמוך לטיפול בפריחה ופרי.

קצב גדילת הצמח:
גדילה מהירה, גדילה בינונית (קצב הגדילה תלוי סוג קרקע, דישון ומים), קצב גדילה מהירה יחסית. המנגו גדל בתקופות גידול, המנגו לא גדל כל השנה אלא רק לפרקים למשך מספר שבועות, ככל שיותר חם כך תתארך תקופת הגדילה של המנגו, חשוב מאוד להקפיד שהגיזום לא יהיה בסוף עונת הגדילה.

דישון המנגו

איזה דשן מומלץ לצמח:
עץ צעיר – מומלץ לשים דשן לגידול עלווה ושורשים בעיקרן זרחן וחנקן, חשוב להוסיף ברזל בעת הצורך להוסיף מיקוריזה
עץ בוגר לשים דשן בעיקר חנקן ואשלגן, ומיקרואלמנטים מאוד חשוב יש מחסורי ברזל ועוד.

מזיקים לצמח – טיפול והדברה

חסרונות או בעיות בגידול:
כנימה רכה היא חיסרון אדיר אך ניתן לטפל בו, הכנימה גורמת להשחרת העץ על ידי פטריה

מזיקים לצמח:

  • תריפס משפיע כשהעץ צעיר לאחר מכן זה פחות משפיע על העץ, תריפס המנגו, תריפס הקיקיון
  • קימחון פטריה הפוגעת בפריחה,
  • כנימת המנגו הרכה (כנימה רכה) אשר עובדת בסמביוזה עם הנמלים, מפרישה טל דבש שעליו גדלה פטריה פייחת, אשר משחירה את העלים ופוגעות בפוטוסינטזה של הצמח

טיפול במזיקים:

  • טרייסר אולטרה – נגד תריפסים
  • כנימת המנגו הרכה – שמן מינרלי, סבון אורגני, קונפידור (מומלץ לשים בסתיו לאחר הפרי), על מנת לטפל בכנימה חובה לטפל גם בנמלים
  • קימחון – נים בי, נימקס, (כל חומר המכיל שמן נים), אפשר גופרית, אך הגופרית מזיקה למועילים אשר טורפים את כנימת המנגו

כל המוצרים ברשימה הם בהנחה עם קופון אורגניקו

אפשרויות טיפולים במזיק תריפס מנגו

אפשרויות טיפולים במזיק תריפס הקיקיון

אפשרויות טיפול במזיק קימחון

אפשרויות טיפול במזיק כנימת המנגו הרכה

כל המידע הוא בגדר המלצה כללית ולא מדוייקת – חובה לקרוא על כל מוצר את המלצת היצרן לבדוק לבד עם זה מתאים לחרק הספציפי לזכור שיש זנים ותתי זנים

פריחת מנגו – עונת פריחה ומידע על הפרחים

עונת הפריחה:
אביב, במידה והמנגו פורח מחוץ לעונה או כשעדיין קר מאוד באביב יש לדלל את הפריחה על מנת העץ יפרח עוד הפעם וצליח לחנוט את הפרי

מידע כללי על פרח המנגו:
פרחים קטנים בצבע ירוק, לבן או אדום, הפרחים גדלים על תפרחות שכל תפרחת מכילה מאות פרחים

האבקה מתבצעת ע”י:
דבורים, זבובאים ועוד ( מואבק על ידי מספר גדול של מאביקים לכן מומלץ להימנע ממדבקות צהובות בזמן הפריחה שכן הן ידללו את המאביקים)

דילול פריחה:
כשהעץ קטן מומלץ לדלל בשנים הראשונות את הפריחה על מנת להקל על העץ, אם משאירים את הפריחה זה גוזל מהעץ אנרגיה, דילול מתרחש עקב מזיקים או בעיות מזג אוויר בעונת הפריחה, הרבה מהפרחים הנקביים עקרים או נופלים, חלק מבעיות אלו ניתן לפתור בטיפול נכון

חלקי הצמח האכילים

פירות מנגו – משך הזמן עד ההנבה ועונת הפרי

עונת תנובת הפרי:
אביב, קיץ, סתיו, חורף

מזיקים בגידול פרי:
ציפורים, כנימות רכות, כנימות קמחיות (נדיר)

מה ניתן לעשות עם פירות המנגו?
משקה אלכוהולי, חליטת צמחים, מבושל, פירות יבשים, לדר, נאכל טרי, ארטיקים וגלידות, ריבות, מיץ, ניתן להשתמש בפירות שנופלים לא בשלים לאחר הפריחה, ל: חמוצים, סלט, ממרחים ורטבים

דרישות עבודה על הפרי:
בעיקר לקטוף בזמן על מנת שהפרי לא ייפול, אפשר לדעת על שהפרי מוכן על ידי שחרור שרף ומשנה את הצבע

כמה זמן לוקח עד שהצמח מניב פירות?
3-5 שנים בהתאם לגודל הצמח, דשן ושמש וסוג הקרקע

צורך בהבחלה:
לא, אך ניתן להבחיל את הפירות, קוטפים לפני הזמן וניתן לשים אותם באור הם יבשילו לבד רק במידה והם נקטפו בשלב שהם כבר מסוגלים להבשיל

לא מצליחים לבחור מנגו  – איך לבחור מנגו:

יש מגוון זנים, כל אחד והזן המותאם עבורו, הכנו עבורך אפשרות לבחור את המנגו לפי דרישותכם

בחירת עץ מנגו

מידע נוסף על מנגו

עמוד זה מתמקד יותר בזן ספציפי מאשר באופן כללי, למידע נוסף לקרוא עץ מנגו ולבדוק על זני מנגו נוספים, זני מנגו חדשים של אורגניקו

רשימת קטגוריות

עונת הפריחה
  • פריחת אביב
  • פריחת קיץ
חלק האכיל בצמח
  • פירות אכילים
שימושים קולינרים לצמח
  • ארטיקים וגלידות
  • ירקות
  • מיץ
  • ממרחים ורטבים
  • משקאות
  • משקאות אלכוהוליים
  • נאכלים טריים
  • פירות
  • ריבה
צבע הפרחים
  • פרחים ירוקים
  • פרחים לבנים
תנאי אקלים
  • אקלים טרופי
  • אקלים ים תיכוני
  • אקלים סאבטרופי
עונת הייבולים והקטיף
  • יבול סתיו
  • יבול קיץ
צבע העלים
  • עלים אדומים
חלקי הנוי בצמח
  • עלי נוי
  • צמחי נוי
מהירות גדילת הצמח
  • צמיחה מהירה
  • צמיחה סבירה
צורת חיי הצמח
  • עצים
  • צמח ירוק עד
  • צמחים רב שנתי
שימושי הצמח
  • בונסאי
  • עצי צל
  • צמחי מאכל
  • צמחי נוי
עונת השתילה
  • שתילה באביב
  • שתילה בחורף
  • שתילה בסתיו
  • שתילה בקיץ
תנאי אור לצמח
  • צמחי חצי צל
  • צמחי שמש מלאה
תנאי השקיה – כמות מים
  • השקיה מרובה
  • השקיה סבירה
אזור עמידות לקור
  • אזור עמידות 10
  • אזור עמידות 11
  • אזור עמידות 12
  • אזור עמידות 13
Plants for Sale
  • mango
עץ מנגו
  • מידע על עץ מנגו
גודל הפרי
  • בינוני
עונת תנובת הפרי
  • אמצע עונה
חיי מדף של המנגו
  • חיי מדף בינונים
זן שימור או זן רשמי
  • זן רשמי - אשר ניתן לרכוש בחנויות
מרקם הפרי
  • מוצק
זמינות המלאי
  • לא קיים במלאי
מתיקות המנגו
  • מתיקות גבוהה
כמות תנובת עץ המנגו
  • תנובה מרובה
טעם משני
  • טעם מנגו נקי/טהור
סוגי טעמים
  • חמוץ-מתוק
  • מנגו קלאסי
אורך העונה
  • בינוני