מבחר צמחים למכירה: מנגו: מאיה, שלי, נאם דוק מאי, גיילור ועוד הרבה זנים מיוחדים. בננה: אדומה, בורו, סורית, פלאטנוס, ידים מתפללות בננה תפוח, כחולה,

גרגר פנמה, פטאיה – מגוון זנים. לרכישת צמחים ליצור קשר – 052-3805443 (לשלוח הודעות לא להתקשר)

גידול מנגו עץ

גידול מנגו עץ
גידול מנגו עץ

עץ מנגו גידול -טיפול – עץ פרי פופולרי בגינה, מנגו צמח רב שנתי תדיר, המשמש בתור צמח מאכל בשל פרי אך גם בתור צמח נוי בשל יופיו וגם עץ צל, אך רק חלק מהזנים, יכול לגדול תנאי אקלים ים תיכוני, סובטרופי, טרופי, הגדל באיזור עמידות לקור 10B+.

עלים בצבע ירוק, אך בצמיחה חדשה על העץ העלים בצבע כתום, אדום, סגול, וכך גם הגבעולים יכולים יכולים להיות אדומים כשהם צעירים הצבע משתנה בין הזנים, גודל העלים משתנה בין הזנים ויש עלי מנגו שמגיעים למעלה 30 ס”מ.

פרחים בצבע קרם-צהוב עד ורוד-אדמדם, פרחים קטנים הגדלים בתפרחות גדולות, התפרחות ממוקמות בקצה הענף לרוב באיזורים החשופים לרוב באיזורים עם סירקולציית אוויר גבוהה

פירות בצורות שונות: אובלי, עגול, בצורת S וצבעי הפרי נעים בין ירוק, אדום וכתום לסגלגל, צבע הפנימי בין צהוב לכתום (לעיתים ירקרק-צהוב) בהתאם לזן, סיבים קיימים בכל זני המנגו אורכם משתנה בין הזנים, וגם חלק מהסיבים יכולים להיות קשים או רכים, מרקם הפרי יכול להיות רך ומיצי או מוצק, חלק מהזנים ארומטים ורמת המתיקות והחמיצות משתנה בין הזנים, הבשלה של מנגו משתנה בין זן לזן, גודל הפרי יכול להיות מ 0.1-2.5 ק”ג

למכירה עץ מנגו באורגניקו מגוון זנים

למכירה עצי מנגו לגינה זני : מנגו מאיה, קיט, רחל, פאירי, גילור, מילה, ברינדיבני

מנגו מאיה מחיר

170 ש”ח+

מחיר זנים מיוחדים 

250-300 ש”ח לזן בודד על עץ, +500 לשני זנים על העץ, +700 ש”ח לשלושה זנים על עץ

במשתלת אורגניקו – 052-3805443

ניתן להזמין את הזנים הבאים:

זנים רשמיים

אדוארד, אורלי, אלפונסו, ג’ובילי, גיילור, היידי, ואן דייק, ורבורג, טומי, טלי (איה), טנגו, לילי, מנגו מאיה, מאדאם פרנסיס, מברוקה, מנזלינו, נאם דוק מאי, סייבר, נועה, עומר, פאינרו, פאירי, קיט, קנט, קרבאו, שלי, עומר

כל זני המנגו נמכרים על גבי כנה של מנגו רשמית אשר ניתן לגדל ברוב קרקעות בארץ

פרוייקט זני המנגו של אורגניקו

פרוייקט הצלת זנים איכותיים של מנגו על ידי אורגניקו למכירה לגינות הפרטיות, באורגניקו אנו עומלים כמה שנים להשיב חזרה לגינות הפרטיות זנים איכותיים וטעימים במיוחד של מנגו שנעלמו מן הגינות ומן החקלאות המתועשת. המנגו קיים בישראל כ- 90 שנה, וכבר אז פיתחו זנים מקומים טעימים ואיכותיים וגם הביא זנים מכל העולם. רוב הזנים ננטשו עקב אי התאמה לחקלאות המתועשת, וחלקם שווים שימור בשל טעמם הייחודי, ארומה, ריח הם יכולים להיות זנים טובים לגידול בבתים פרטיים

הסיבות להעלמות זני מנגו מהשווקים כוללים: קטיף בעייתי (זנים מסויימים נקטפים בצורה שהיא דורשת יותר ידיים עובדות), כמות ייבול בינונית (שלגינה הפרטית זה מספיק פרי), סירוגיות, גודל וצורת הפרי לא אחידים (הכוונה שעל אותו העץ יש פירות בצורות שונות ובמשקל שונה), ארומה חזקה מידי, צבע הפרי, צורת הפרי או משקל הפרי (פרי גדול – ענק או קטן מידי לשיווק. מנגו בחקלאות המתועשת צריך להבשיל בבת אחת ולגינה הפרטית אנו רוצים שיבשיל בהדרגה ולקטוף במשך זמן רב יותר (עונה ארוכה). צבע המנגו (אנשים קונים לפי הצבע ולא לפי הטעם), וחלקם נעלמו כי לא היו מספיק טובים

כל הסיבות הללו לא קשורות כלל למנגו בגינות הפרטיות.

אורגניקו מאפשרת לכם בעלי גינות פרטיות לגדל ולהנות מזני מנגו יחודיים, במגוון טעמים מדהימים, בגדלים שונים, בעלי ארומה. הגדלים של סוגי המנגו אצלנו מתחילים מ-100  גרם ועד ומעל -2 ק”ג לפרי אחד. באורגניקו תקבלו הדרכה בזמן הרכישה וגם לאחריה כיצד להפיק את המירב מעץ המנגו. וגם המלצה לגדל עץ המותאם לצרכים שלכם’ כמו כן אנו מפתחים זנים איכותיים המשלבים את הזנים היחודיים הישנים והטובים. בחקלאות המודרנית לרוב קוטפים את הפרי זמן רב לפני שמגיע לשוק ולפני שהפרי מבשיל על העץ לכן הטעם והמרקם פחות טובים. חלק מהזנים נשכחו וננטשו בגלל שהם זנים של אנשים פרטיים, ומעולם לא היו זנים מסחריים, באורגניקו אנו משתמשים בכנות איכותיות המתאימות לאדמות שונות.

תנאי גידול עץ מנגו – טיפול:

קרקע עשירה, קרקע לחה, רמת חומציות של 6.5, יש לשים דשן בקביעות על מנת לקבל פרי באופן קבוע, קרקע מנוקזת היטב, גיזום אחת לשנה, עד לטמפרטורה של C4-, מתאים למגוון קרקעות (אך קרקע גירית דורשת כנה מיוחדת), חיפוי קרקע חשוב מאוד כשעץ קטן בייחוד בקיץ על מנת לשמור על לחות הקרקע

איך להתחיל לגדל / עונת השתילה

איך להתחיל לגדל:
זרעים (לא מומלץ ) / שתילים אפשרות לייחורים או מורכב / עץ מורכב (מומלץ)  ואף מומלץ לרכוש עץ צעיר (נקלט יותר טוב בקרקע)

האם כדאי לקנות צמח מורכב או צמח שהתחיל מרבייה וגגטטיבית:
כן, מומלץ עץ מורכב על מנת להבטיח את איכות הפרי: גודל, טעם, ארומה, צבע,, עונה ארוכה ועוד.., מומלץ לבחור זן אשר שלא ניתן לקנות בחנות, כי עלויות הגידול הן יקרות בגידול בייתי

חשיבות הכנה במנגו (כנה זה הצמח שעליו מרכיבים שמשתמשים בו בתור השורש של העץ, בעצי מנגו חשוב ביותר שיהיה כנה עמידה במיוחד, שניתן לגדל על מגוון קרקעות, אחרת המנגו עלול להינזק, כנות יכולות להשפיע על חוזק העץ, עמידותו בפני מזיקי קרקע), לרוב מרכיבים על כנה 1-13 או סייבר.

במידה ובחרתם לזרוע, יש לקחת בחשבון שלא בהכרח יצא כמו צמח המקור, ולקחת בחשבון שרוב הסיכויים שגם צמח המקור מורכב על כנה.

עונה מומלצת לשתילה:
אביב, קיץ, סתיו, (אפשרי בחורף אבל לא כדאי לשתול אותו בחודשים הקרים ביותר)

איך לשתול:
לחפור בור הגדול מבית השורשים, למנגו שורש חרוטי ולכן מומלץ לחפור לעומק גדול הגודל העציץ, על מנת שיהיה קל לעץ להתאקלם, יש להחזיר את החול מעורבב עם הומוס וקומפסט על לגובה בית השורשים, אין לקבוק את בסיס השורשים עמוק אלא לשים אותו בגובה הקרקע. יש לשים דשן בשחרור איטי במועד השתילה או לחכות שבועים ואז לדשן את הצמח לאחר צמיחה ראשונה, מומלץ למרוח מיקוריזה על השורשים

אפשר לגדל בחקלאות פיראטית:
כן, אפשרי מומלץ לטפל בו בשנים הראשונות ואף לדאוג להשקיה, לאחר כ 10-20 שנים ניתן לתת לעץ לגדול לבד בלי טיפול מיוחד

תנאי תאורה והשקיה

תנאי השקיה אופטימלים:
השקייה בינונית עד השקייה מרובה, מומלץ להגביר את ההשקיה בתקופת הפריחה והפרי, למרות שעצים גדולים יכולים להניב ללא מים כלל והופך את העץ לעמיד ביובש, מצב זה אינו מומלץ ויכול להיות שלא יתקבלו פירות ואף להרוג את העץ

תנאי אור במצב אופטימלי:
שמש מלאה (חשיפה של ענפים לשמש מפחיתה את כמות הכנימות), חצי צל (כשהעץ קטן, פחות שמש יפגע בכמות הפרי), אך עדיין העץ יכול להניב בתנאים אלו, קצב גידול העץ יורד ופחות מומלץ

גיזום – עונה וטיפול

עונת גיזום: 
קיץ, סתיו, חורף (עדיפות לאחר הפרי), חשיבות הגיזום לאחר הפרי, יכולה להשפיע על עונת הפרי הבא, גיזום קרוב מידי לפריחה יכול לגרום דילול משמעותי והפחתה של כמות הפרי על העץ

גיזום:

גיזום במנגו משפיע על כמות הפרי, ועל איכותו, הוא גם יכול להוות טיפול משלים או הפחתה של מזיקים מסויימים, חשוב מאוד לגזום ולעצב את העץ בצורה שלכל הפירות והענפים תגיע שמש ישירה, וגם שתיהיה סירקולציה של אוויר בין הענפים, ענפים שגדלים בהצלבה צריך לגזום כי צפיפות פוגעת בסיכוי הפרי, לרוב מומלץ לשמור על עץ נמוך 3-4 מ’, על מנת שבמידת הצורך יהיה ניתן לטפל בפרי או בפריחה, גיזום חשוב גם לעיבוי הגזע או הענף.

טיפול במזיקים על ידי גיזום:

גיזום במנגו יכול להוות מוצא אחרון בטיפול בעצים נגועים עד מצב שהעץ שחור (עץ שלא טופל כלל), צריך לעשות את זה באביב עד תחילת הקיץ, לא יתקבל פרי באותה שנה, אך על מנת לטפל במקרה קיצון זה, לגזום את כל העלים לעצב את העץ מחדש (חשוב מאוד על מנת שיהיה קל לטפל בו בעתיד), לשים לב לגזום מעל ההרכבה.

גידול בעציצים בגינה /בבית

אפשר לגדל בבית (בתור צמח בית):
לא

אפשר לגדל בעציץ?
כן

אם כן גודל עציץ:
50 ליטר התקבלו פירות בודדים, לגדל בעציץ של 100 ליטר לפחות, מומלץ עציץ בגודל של 200+, כשמגדלים מנגו בעציץ צריך לזכור שהתפתחות השורש חשובה אך מומלץ להגביל אותו, יש לקחת בחשבון שדישון נכון יכול לגרום לעלווה ולפרי להתפתח ולא לשורשים, מומלץ לשים מיקוריזה בעציץ על מנת לשפר את קבלת המינרלים וקליטת המים, דשן עם מעט זרחן ויותר אשלגן וחנקן, על מנת שיפרח ויניב פרי ופחות ישקיע אנרגיה בשורשים, כמובן תוספת של מיקרואלמנטים

מידע נוסף על עץ מנגו

גודל הצמח וקצב גדילה

גודל הצמח:
1.5-40 מ’ בהתאם לזן, אך בארץ רוב הזנים נמוכים משמעותית בשל התנאים הקיימים בארץ, ועדיף לשמור על העץ יחסית נמוך לטיפול בפריחה ופרי.

קצב גדילת הצמח:
גדילה מהירה, גדילה בינונית (קצב הגדילה תלוי סוג קרקע, דישון ומים), קצב גדילה מהירה יחסית. המנגו גדל בתקופות גידול, המנגו לא גדל כל השנה אלא רק לפרקים למשך מספר שבועות, ככל שיותר חם כך תתארך תקופת הגדילה של המנגו, חשוב מאוד להקפיד שהגיזום לא יהיה בסוף עונת הגדילה.

דישון העץ מנגו

איזה דשן מומלץ לצמח:
עץ צעיר – מומלץ לשים דשן לגידול עלווה ושורשים בעיקרן זרחן וחנקן, חשוב להוסיף ברזל בעת הצורך להוסיף מיקוריזה
עץ בוגר לשים דשן בעיקר חנקן ואשלגן, ומיקרואלמנטים מאוד חשוב יש מחסורי ברזל ועוד.

מזיקים לצמח – טיפול והדברה

חסרונות או בעיות בגידול:
כנימה רכה היא חיסרון אדיר אך ניתן לטפל בו, הכנימה גורמת להשחרת העץ על ידי פטריה

מזיקים לצמח:

  • תריפס משפיע כשהעץ צעיר לאחר מכן זה פחות משפיע על העץ, תריפס המנגו, תריפס הקיקיון
  • קימחון פטריה הפוגעת בפריחה,
  • כנימת המנגו הרכה (כנימה רכה) אשר עובדת בסמביוזה עם הנמלים חובה לטפל בנמלים, מפרישה טל דבש שעליו גדלה פטריה פייחת, אשר משחירה את העלים ופוגעות בפוטוסינטזה של הצמח

טיפול במזיקים:

כל המוצרים ברשימה הם בהנחה עם קופון אורגניקו

אפשרויות טיפולים במזיק תריפס מנגו

אפשרויות טיפולים במזיק תריפס הקיקיון

אפשרויות טיפול במזיק קימחון

אפשרויות טיפול במזיק כנימת המנגו הרכה

כל המידע הוא בגדר המלצה כללית ולא מדוייקת – חובה לקרוא על כל מוצר את המלצת היצרן לבדוק לבד עם זה מתאים לחרק הספציפי לזכור שיש זנים ותתי זנים

פריחת עץ מנגו – עונת פריחה ומידע על הפרחים

עונת הפריחה:
אביב, במידה והמנגו פורח מחוץ לעונה או כשעדיין קר מאוד באביב יש לדלל את הפריחה על מנת העץ יפרח עוד הפעם וצליח לחנוט את הפרי

מידע כללי על פרח העץ מנגו:
פרחים קטנים בצבע ירוק, לבן או אדום, הפרחים גדלים על תפרחות שכל תפרחת מכילה מאות פרחים

האבקה מתבצעת ע”י:
דבורים, זבובאים ועוד ( מואבק על ידי מספר גדול של מאביקים לכן מומלץ להימנע ממדבקות צהובות בזמן הפריחה שכן הן ידללו את המאביקים)

דילול פריחה:
כשהעץ קטן מומלץ לדלל בשנים הראשונות את הפריחה על מנת להקל על העץ, אם משאירים את הפריחה זה גוזל מהעץ אנרגיה, דילול מתרחש עקב מזיקים או בעיות מזג אוויר בעונת הפריחה, הרבה מהפרחים הנקביים עקרים או נופלים, חלק מבעיות אלו ניתן לפתור בטיפול נכון

חלקי הצמח האכילים

פירות עץ מנגו – משך הזמן עד ההנבה ועונת הפרי

עונת תנובת הפרי:
אביב, קיץ, סתיו, חורף

מזיקים בגידול פרי:
ציפורים, כנימות רכות, כנימות קמחיות (נדיר)

מה ניתן לעשות עם פירות העץ מנגו?
משקה אלכוהולי, חליטת צמחים, מבושל, פירות יבשים, לדר, נאכל טרי, ארטיקים וגלידות, ריבות, מיץ, ניתן להשתמש בפירות שנופלים לא בשלים לאחר הפריחה, ל: חמוצים, סלט, ממרחים ורטבים

דרישות עבודה על הפרי:
בעיקר לקטוף בזמן על מנת שהפרי לא ייפול, אפשר לדעת על שהפרי מוכן על ידי שחרור שרף ומשנה את הצבע

כמה זמן לוקח עד שהצמח מניב פירות?
3-5 שנים בהתאם לגודל הצמח, דשן ושמש וסוג הקרקע

צורך בהבחלה:
לא, אך ניתן להבחיל את הפירות, קוטפים לפני הזמן וניתן לשים אותם באור הם יבשילו לבד רק במידה והם נקטפו בשלב שהם כבר מסוגלים להבשיל

עץ מנגו זנים / סוגים

  • מנגו גילור – צורת הפרי – מוארך בעל צורת S, טעם וריח – בעל ריח חזק וארומה חזקה. ישראלים לא ממש אוהבים אותו בגלל שיש לו טעם וריח. סיבים – מעט מאוד .גודל העץ – בינוני עד גדול. איך משיגים מנגו גילור? קשה מאוד להשיג, אין במשתלות. קחו ענף ממישהו שיש לו את העץ. צריך לזרוע, לאחר מספר שנים להרכיב רק לאחר שאנו מוודאים שהקנה חזקה. אחת המשתלות לקחה ממני ענפים, לא ידוע שהצליחו
  • מנגו פאירי – גודל הפרי הוא בינוני בעל צבע ירוק אדמדם. הפרי – שמנמן בצורת אליפסה. טעם וריח – טעם חזק וארומה הטעם והריח מהווים מכשול אצל הרבה אנשים – לא לקנות לפני שטועמים. סיבים – מעט מאוד סיבים. גודל העץ – בינוני. איך משיגים מנגו פאירי? – קשה מאוד להשיג – אין במשתלות, צריך לזרוע ולהרכיב לאחר מספר שנים. להרכיב אחת המשתלות לקחה ממני ענפים – קיים במספר משתלות
  • מנגו שלי – צבע ירוק כתמתם. צורת הפרי – עגול אם עם נטייה לאליפסה. טעם וריח – ריח סביר וארומה סבירה לאלה שהמנגו הרגיל לא מספק אותם. המנגו שלי הוא זן מיוחד, לא מהזנים הפשוטים. סיבים – קצת סיבים. גודל העץ – בינוני. איך משיגים? – מנגו שלי קשה מאוד להשיג, אפשר להשיג במספר במעט משתלות
  • מנגו קנט – פרי גדול שניתן לקנות אותו בחנויות. צבעו ירוק, טעים מאוד. צורת הפרי – גדול- שמן, אליפסה. טעם וריח – ריח עדין. טעם מתוק אם עם קצת ארומה. סיבים – קצת סיבים. גודל העץ – בינוני. איך משיגים?- מנגו קנט קל להשיג בכל המשתלות
  • מנגו מאיה – פרי קטן בצבע ירוק –כתום, זן מוכר הניתן לקנות בסופר. לא ממש כדאי לגדל כדאי לקנות בסופר. רק לידיעתכם – רוב המנגו נמכרים בשם מאיה, פשוט לא נכון לשים לב! הוא פרי קטן צורת הפרי – עגול אם עם נטייה לאליפסה. טעם וריח – הארומה שלו יחסית חלשה. טעם מתוק וריח חלש. סיבים – יש לו סיבים. גודל העץ – קטן עד בינוני. איך משיגים?- מנגו מאיה נמכר כמעט בכל משתלה ניתן להשיג אותו גם הם טועים בזן לא מעט פעמים
  • מנגו צריפין – מנגו פשוט, הוא פותח כנראה במכון הוולקני. פרי קטן וחביב, לא יותר. צורת הפרי – עגול אם עם נטייה לאליפסה. טעם וריח – מתוק פשוט, ריח סביר. סיבים – יש סיבים. גודל העץ – קטן. איך משיגים?  מנגו צריפין לא נפוץ יחסית, אבל ניתן למצוא בכמה משתלות. עם הזמן הוא יהיה מאחד הזנים הבולטים
  • מנגו סייבר – המנגו שעיר ביותר, קטן, בעל פרי לא מציאה. צורת הפרי – עגול קטן. טעם וריח – לא משהו בכלל. סיבים – הרבה מאוד מאוד סיבים עד מצב של לא נעים לאכול אותו. גודל העץ – בינוני. איך משיגים מנגו סייבר?- ניתן לפעמים לקנות בסופר, מכינים ממנו עמבה, ולכן חפשו את הזן שמוכרים לעמבה. את מנגו סייבר לא מגדלים סתם אלא לקנה לעץ מנגו אחר קנה מאוד עמידה יחסית לשאר הזנים
  • מנגו טומי – פרי גדול , מתוק לא ארומטי, ניתן לקנות אותו בחנויות. צבעו ירוק – אדמדם, צורת הפרי – גדול – שמן – אליפסה. טעם וריח – ריח בקושי יש למנגו טומי, טעם מתוק ולפעמים קצת תפל. סיבים – אין כמעט סיבים. גודל העץ – בינוני. איך משיגים מנגו טומי?- קל להשיג בכל המשתלות, אל תקנו את העץ
  • מנגו אגם – טעם מתוק, ללא חמיצות, בעל ארומה קלה וריח עדין. מבשיל בתחילת אוגוסט. גודל הפרי בינוני כ-400 גרם. פירות זן אגם יפים, בעלי מרקם רך, עדין ולא סיבי, ובעלי חיי מדף ארוכים. הוא מקדים בעונת השנה, וזמין לקניה בחנויות. למגדל הפרטי רצוי לשקול האם כדאי לגדל פרי זה שזמין בתחילת העונה, ושעלויות הגידול שלו גדולות מעלות רכישתו ברוב
  • מנגו אדוארד- טעם מתוק עם חמיצות קלה מאוד. מבשיל בסוף אוגוסט ומניב כמות פרי מועטה, שגם היא הוא סובלת מריקבונות פנימיים. לאדוארד ארומה וריח עדינים שכמעט לא מורגשים, מרקם רך אבל מוצק, סיבים מועטים וגודל בינוני כ500 גרם,. ניתן ורצוי לקטוף לפני הזמן, כי נפילה על הקרקע פוגעת ברוב הפרי וכמות הפרי על העץ מועטה. עונתו קצרה ואורך חיי המדף שלו קצרים.
  • מנגו אורלי – פיתוח ישראלי של המכון הוולקני. פרי יפהפה בעל שילוב טוב של מתיקות וחמיצות ביחד, ריח עדין וארומה קלה, מרקם מיצי, ללא סיבים וקליפה אכילה. גודל האורלי בינוני, משקלו הממוצע 450 גרם, מבשיל בתחילת אוגוסט. נפילה על הקרקע פוגעת רק בחלק מהפרי, כמות הפרי על העץ מרובה והעץ עמיד למחלות. ניתן למצוא אותו בשווקים, אם כי כעת הוא עדיין נדיר.
  • מנגו אירווין – טעמו מתוק, ריחו עדין והוא חסר חמיצות או ארומה מיוחדים, בעל מרקם מיצי רך, ללא סיבים, גודל בינוני, משקל ממוצע 360 גרם, מבשיל באוגוסט. בעל חיי מדף קצרים, אך איכות הפרי נשמרת לאורך זמן. מניב כמויות גדולות, כדאי לקטוף בזמן. נפילה על הקרקע פוגעת ברוב הפרי .
  • מנגו אלדוראדו – זן מדהים מפרוייקט זני אורגניקו. טעמו חמוץ-מתוק מעניין, הטעם הראשוני חמצמץ ואז מגיע טעם עשיר, מתוק ונהדר, אשר מקפיץ ומחזק את טעם המנגו. לאלדוראדו מרקם מוצק, ללא סיבים, קליפה אכילה, ריח וארומה נפלאים, משקל ממוצע 650 גרם. תאריך הבשלת הפרי – ספטמבר, חיי מדף ארוכים ואיכות פרי טובה. כמות הפרי על העץ מרובה. מומלץ בחום ע”י אורגניקו.
  • מנגו אלפונסו- בעל טעם טוב ועשיר המשלב מתיקות עם חמיצות עדינה וריח נעים, צבע ירוק-צהוב, משקל 200-350 גרם, מרקם רך ומעט סיבי שלרוב לא פוגע בהנאת האכילה. תאריך הבשלת הפרי – אוגוסט, כדאי לקטוף לפני הזמן או בזמן, מאחר ונפילה על הקרקע פוגעת בפרי, כמות הפרי על העץ בינונית והעץ סירוגי (יש שנים שאין פרי). איכות הפרי לא נשמרת בקטיף מאוחר. הפרי סובל מבעיות שאחת מהן היא ריקבון פנימי (זו אינה מחלה, זה חלק מהפרי), לא ניתן לאכול את הפירות במצב זה. עץ זה אינו מומלץ בשל הבעיות הקשות בפרי ובשל תנובה לא סדירה.
  • מנגו R2-E2 – זן אוסטרלי בעל שם לא-קליט. טעמו של הפרי סביר עד סתמי, עם טעם לוואי בולט, ריח עדין, מתיקות בינונית, חמיצות עדינה במיוחד וללא ארומה. צבע אדום-צהוב, משקל 800-1000 גרם, מרקם מוצק ולא סיבי, תאריך הבשלת הפרי סוף אוגוסט עד ספטמבר, כמות הפרי על העץ גדולה. ניתן לקטוף לפני הזמן. נפילה על הקרקע פוגעת רק בחלק מהפרי. מומלץ לטעום לפני גידול, כי טעמו הייחודי לא מתאים לכולם.
  • מנגו בונבון –זן מעולה מפרוייקט אורגניקו. כשמו כן הוא: טעם מתוק עשיר כסוכריה. בעל ריח עדין, מתיקות מרובה, חמיצות עדינה וארומה עדינה. צבע מנגו בונבון אדום-ירוק מבריק, משקלו 200-400 גרם, מרקם מוצק, סיבים עדינים ומועטים, קליפה אכילה. תאריך הבשלת הפרי: סוף אוגוסט- ספטמבר, ובטיפול נכון גם עד תחילת אוקטובר. עונת ההנבה של בונבון ארוכה וגם חיי המדף שלו ארוכים. איכות הפרי טובה. הפרי משנה את צבעו לפני הבשלה. כדאי לקטוף קצת לפני הזמן, מומלץ לאכול את הפרי מעט קשה. נפילה על הקרקע פוגעת רק בחלק מהפרי, כמות הפרי על העץ בינונית. זן מנגו בונבון משובח ומומלץ מאוד-מאוד ע”י אורגניקו.
  • מנגו ג’ובילי -. לג’ובילי טעם של מנגו עם קוקוס, ריח עדין, מתיקות עדינה, ללא חמיצות וארומה חלשה. צבעו אדום מבריק, משקל 300-450 גרם, מרקם מוצק, סיבים מועטים, קליפה אכילה. תאריך הבשלת הפרי – ספטמבר. חיי המדף טובים ואיכות הפרי טובה. ניתן לקטוף לפני הזמן אבל כדאי לקטוף בזמן כשהפרי צבעוני. נפילה על הקרקע פוגעת רק בחלק מהפרי, כמות הפרי על העץ בינונית. ניתן לומר שהוא מתוק באופן עדין עד תפל.
  • מנגו גיילור-גילור – זן הודי אשר הובא ממצרים. מלך המנגו – בעל טעם מעולה ועשיר במיוחד, ריח מעולה, מתיקות מרובה, חמיצות טובה ואננסית, ארומה מעולה. צבע גיילור ירוק, משקל ממוצע 700 גרם, מרקם הפרי בשרני וקצת מיצי, מכיל סיבים מועטים והקליפה אכילה. תאריך הבשלת הפרי אוגוסט-ספטמבר. פירות זן גיילור איכותיים מבחינת טעמם, בעלי מתיקות עשירה עם חמיצות אננסית מעולה שמשתלבת עם המתיקות בצורה מושלמת, לגיילור מרקם טוב, ארומה מצוינת ואיכות פרי טובה, ולכן מומלץ לגידול. כשהפרי נקטף לפני הזמן יש לו טעם מנגו-אננסי, כשהפרי בשל רוב החמיצות נעלמת.
  • מנגו דשרי – זן הודי, בעל טעם מנגואי חזק ומעניין, אשר בבשלות מרגיש תמיד שהוא בשל מידי. לדשרי צבע צהוב-ירוק, ריח חזק, מתיקות מרובה, חמיצות עדינה וארומה חזקה. משקל דשרי ממוצע 230 גרם, מרקם רך ומיצי, סיבים מועטים, קליפה אכילה. תאריך הבשלת הפרי – אוגוסט. חיי המדף קצרים ואיכות הפרי בינונית, כדאי לקטוף לפני בשלות מלאה, נפילה על הקרקע פוגעת בכל הפרי, כמות הפרי על העץ נמוכה, והעץ לא מניב כל שנה (העץ סירוגי). לא מתאים לכל אחד, מתאים לאנשים שאוהבים טעמים חזקים במיוחד, גודל העץ בינוני מגיע ל- 4-8 מ’ ואף יותר.
  • מנגו הדן-היידן – זן אמריקאי מפלורידה בעל טעם סטנדרטי של מנגו, ריח מועט, מתיקות גבוהה, חמיצות מועטה במיוחד וארומה עדינה. צבע הדן צהוב-אדום, משקל ממוצע 380 גרם, מרקם מיצי רך, ללא סיבים והקליפה אכילה. תאריך הבשלת הפרי – אוגוסט, חיי המדף קצרים ואיכות הפרי לא טובה לאורך זמן. ניתן לקטוף לפני הזמן אבל לא מומלץ וכדאי לקטוף בזמן, נפילה על הקרקע פוגעת בכל הפרי, כמות הפרי על העץ בינונית עקב בעיות פריחה אשר גורמות לפירות קטנים במיוחד. הפרי מתוק אך בעיות פריחה של פירות פנוקרפים (מנווני זרע) גורמות לעץ לתנובה לא יציבה אשר גורמת לחוסר כדאיות לגידול זן זה.
  • מנגו היידי – דרום אפריקאי בעל טעם מתוק במיוחד, ריח עדין, מתיקות רבה, ללא חמיצות וללא ארומה. צבע היידי אדום-כתום מבריק, משקל ממוצע 350 גרם, מרקם רך, סיבים מועטים, קליפה אכילה. תאריך הבשלת הפרי – אוקטובר, חיי המדף ארוכים ואיכות הפרי טובה. ניתן לקטוף לפני הזמן, אך כדאי לקטוף בזמן היות שהפירות נמדדים במתיקותם וקטיף מוקדם בהכרח ישפיע על מתיקות הפרי. כמות הפרי על העץ מרובה. מנגו קלאסי ומתאים לגינה לאנשים שלא מחפשים את הזנים המיוחדים (הפירות
  • מנגו ואן דייק – זן אמריקאי מפלורידה, בעל טעם מתוק חמצמץ, ריח עדין, מתיקות בינונית, חמיצות קלה עד בינונית וארומה עדינה. לואן-דייק צבע צהוב-אדום מבריק, מרקם סיבי, וסיבים עלא נעימים על הקליפה. משקל ממוצע 400 גרם, תאריך הבשלת הפרי אוגוסט, חיי המדף בינונים, איכות הפרי בעייתית – מפתח ריקבון ושינוי רקמה, ניתן לקטוף לפני הזמן וכדאי, מכיוון שנפילה על הקרקע פוגעת בכל הפרי, כמות הפרי על העץ בינונית. פירות זן ואן דייק מתוקים חמצמצים, מרקם לא נעים בפה ובעייתי במיוחד – מה שנותן תחושה מאוד מחוספסת ולא נעימה על הלשון. לאנשים רגישים יכולה להיות תחושה מאוד לא נעימה גם בבליעה.
  • מנגו ונוס – זן מעולה מפרוייקט אורגניקו. למנגו ונוס טעם עשיר ומיוחד, ריח טוב, מתיקות טובה ועשירה, חמיצות עדינה ארומה טובה. כיף לאכול משאיר טעם של עוד. צבע הונוס מבריק ומרשים, אדום עם קצת צהוב, משקל ממוצע 670 גרם, מרקם הונוס מוצק ועסיסי, סיבים קצרים על הגרעין בצד העליון בלבד, שלא מפריעים להנאת האכילה, הקליפה אכילה. תאריך הבשלת הפרי – ספטמבר עד תחילת אוקוטובר, חיי המדף ארוכים ואיכות הפרי טובה. הפרי משנה צבעו לקראת ההבשלה. ניתן לקטוף לפני הזמן. נפילה על הקרקע פוגעת רק בחלק מהפרי, כמות הפרי על העץ מרובה. פירות מנגו זן ונוס טעימים ויפים במיוחד. בעלי טעם מעולה ועשיר. העץ מניב כמויות פרי גדולות, הפרי גדול יחסית. אורגניקו ממליצים בחום על מנגו ונוס. דרוג כדאיות גידול – 4,  מצוין.
  • מנגו טהר ישראלי מפרוייקט השבחת הזנים של מכון וולקני. טעם פשוט וחלש של מנגו, ריח עדין, מתיקות נמוכה, חמיצות נמוכה וארומה עדינה. צבעו יפה, אדום-כתום מבריק, משקל ממוצע 300 גרם, מרקם מיצי, ללא סיבים וקליפה אכילה. תאריך הבשלת הפרי – אוגוסט, מניב שבועיים של פרי. חיי המדף ארוכים, ואיכות הפרי נשמרת. נפילה על הקרקע פוגעת בכל הפרי. כמות הפרי על העץ גדולה. טעם מנגו טהר לא מן המשובחים, כל הפרי מתנקז לתקופה של שבועיים אינטנסיבים של פרי, לא מומלץ לגידול.
  • מנגו טומי-אטקינס זן אמריקאי מפלורידה, בעל טעם בינוני, ריח מועט, מתיקות בינונית, חמיצות בינונית וארומה מועטה. צבע ואדום-צהוב מבריק, מרקם מוצק, סיבים מועטים, קליפה אכילה. משקל ממוצע 400-600 גרם, תאריך הבשלת הפרי – אוגוסט, ניתן לקטוף לפני הזמן, חיי המדף שלהם ארוכים ,איכות הפרי טובה וכמות הפרי על העץ גדולה. פירות זן טומי-אטקינס נחשבים לפירות עמידים, ,אך מבחינת הטעם בינוניים. ניתן לרכוש בשווקים ועלויות הגידול יותר גבוהות מאשר רכישתם בחנויות.
  • מנגו טנגו – זן ישראלי מפרוייקט ההשבחה של מכון וולקני, טעם של מנגו מתקתק עם טיפה חמיצות, ריח מועט, מתיקות בינונית, חמיצות עדינה פלוס וארומה עדינה. צבעו אדום-צהוב מבריק, מרקם מוצק, ללא סיבים והקליפה אכילה. משקל ממוצע 450 גרם, תאריך הבשלת הפרי: אמצע אוגוסט עד תחילת ספטמבר, חיי המדף ארוכים, ואיכות הפרי טובה לאורך זמן. ניתן לקטוף לפני הזמן ואפשרי לקטוף בזמן, כמות הפרי על העץ מרובה. פירות זן טנגו יפים, טעמם מתוק עם חמצמצות עדינה. נמכרים בשווקים בכמויות קטנות. אפשרי לגדל, אך בעוד כמה שנים הוא יהיה בשווקים ועלויות הגידול תהיינה יותר יקרות מרכישה.
  • מנגו איז’ו ,זן מפרוייקט אורגניקו – הכלאה של מנגו מזן גיילור עם זן פאירי. טעם מעולה ועשיר במיוחד, ריח מעולה, מתיקות מרובה, חמיצות טובה ואננסית, ארומה מעולה. משקל ממוצע 700 גרם, מרקם בשרני, סיבים מועטים והקליפה אינה אכילה. תאריך הבשלת הפרי – ספטמבר, חיי המדף טובים, ואיכות הפרי טובה. ניתן לקטוף לפני הזמן ואז טעמו יותר אננסי ושונה מטעם הפרי הבשל. כדאי לקטוף בזמן, נפילה על הקרקע פוגעת רק בחלק מהפרי. כמות הפרי על העץ בינונית פלוס. פירות מנגו זן יצחק ארומטים במיוחד, טעמו ייחודי – מתוק עם טיפה חמצמצות אננסית. מכיוון שמדובר בזן חדש של אורגניקו עדיין לא ידוע אם יש חסרונות גידול, אך בשל טעמו הייחודי, כדאי לשקול את גידולו בחיוב. יש לזכור שהארומה המיוחדת שלו לא מתאימה לכל אחד, אך עדיין אחרי כל זה, מנגו יצחק זן מעניין וטוב
  • זן ישראלי אשר משמש לרוב בתור כנה. בעל טעם מתוק וסיבי במיוחד, ריח טוב, מתיקות רבה, חמיצות עדינה וארומה טובה. צבע צהוב-ירוק, משקל ממוצע 170 גרם, מרקם מיצי והרבה סיבים. תאריך הבשלת הפרי – אוגוסט, חיי המדף קצרים ואיכות הפרי לא טובה. כמות הפרי על העץ מרובה, אך נפילה על הקרקע פוגעת בכל הפרי . מנגו כנה 13-1 עץ עמיד במיוחד. כשקונים עץ מנגו צריך שהעץ יהיה על כנה איכותית שכדאי להרכיב עליה, עמידה בקרקעות מגוונות, כולל קרקע גירית ומליחה. זו כנה איכותית והיא המובילה כיום את רוב העצים אשר ניטעים במטעים. לא מומלץ לגדל את העץ בשביל הפירות שלו אך מומלץ בתור כנה. כל עצי המנגו באורגניקו מורכבים על כנה זו.
  • מנגו לאגו – זן מפרוייקט אורגניקו,. למנגו לאגו טעם משובח, ריח טוב, מתיקות גבוהה, חמיצות עדינה וארומה טובה. צבע לאגו צהוב-ירקרק, המרקם מוצק וללא סיבים. משקל ממוצע 400 גרם, תאריך הבשלת הפרי: ספטמבר עד תחילת אוקטובר, בעל חיי מדף ארוכים, ואיכות הפרי טובה ונשמרת לאורך זמן.. כדאי לקטוף את מנגו לאגו בזמן, נפילה על הקרקע פוגעת רק בחלק מהפרי, כמות הפרי על העץ מרובה. מנגו זן לאגו איכותי בטעמו ובמרקמו, מתוק, בעל ריח טוב, חמיצות עדינה וארומה נהדרת. כמות הפרי מרובה ואורך חיי המדף ארוכים. אורגניקו ממליץ בחום על זן מנגו לאגו .
  • מנגו לילי – זן אמריקאי מפלורידה, בעל טעם בינוני, ריח עדין, מתיקות בינונית, חמיצות עדינה וארומה בינונית. צבעו אדום-צהוב-ירוק מבריק. משקל ממוצע 450 גרם, המרקם מוצק, ללא סיבים והקליפה אכילה. גודל העץ בינוני, תאריך הבשלת הפרי – אמצע עד סוף אוגוסט. חיי המדף בינוניים ואיכות הפרי טובה. נפילה על הקרקע פוגעת רק בחלק מהפרי, כמות הפרי על העץ גבוהה. מנגו לילי אינו מן המשובחים, טעמו סביר ומתיקותו בינונית. לא מומלץ לגידול מכיוון שניתן לרכוש את הפרי בשווקים ויותר זול לקנותו מאשר לגדלו.
  • מנגו מאגי – זן מפרוייקט זני אורגניקו, בעל טעם מתוק עם ארומה מעולה, ריח טוב, מתיקות נהדרת וחמיצות בינונית. מנגו מאגי הוא זריע של מנגו גיילור. צבע מאגי צהוב-ירוק, המרקם רך אך מוצק, ללא סיבים והקליפה אכילה. משקל מאגי ממוצע 350 גרם, תאריך הבשלת הפרי: אמצע אוגוסט עד אמצע ספטמבר, בעל חיי המדף ארוכים ואיכות הפרי טובה ונשמרת. ניתן לקטוף הרבה לפני הזמן ואיכות הפרי עדיין נשמרת, אבל כדאי לקטוף בזמן. נפילה על הקרקע פוגעת רק בחלק מהפרי, כמות הפרי על העץ מרובה. גודל העץ בינוני. פירות מנגו מאגי מתוקים וארומטיים ולהם טעם מאגי (קסום), בעלי מרקם רך וללא סיבים. הפרי איכותי מאוד – מתוק במידה, ארומטי, כמות הפירות מרובה, עמיד בפני מחלות פריחה, עץ חזק ופורה. אורגניקו ממליצים עליו בחום כעל אחד הזנים הטובים ביותר.
  • מנגו מאיה – זן ישראלי ותיק משנות ה-30. הרבה זנים נמכרים בשם מאיה, ופעמים רבות הפרי המשווק כזן מאיה אינו מאיה. טעם המאיה הוא ההגדרה של זן קלאסי בישראל: ריח טוב, מתיקות מרובה, חמיצות עדינה, ארומה עדינה. צבע הפרי כתום-צהוב, משקל ממוצע 400 גרם, המרקם מיצי, ללא סיבים, הקליפה אכילה. תאריך הבשלת הפרי – אוגוסט. חיי המדף של המאיה קצר במיוחד, ואיכות הפרי בעייתית – הפרי סובל מריקבונות פנימיים, , כמות הפרי על העץ בינונית פלוס.  נפילה על הקרקע פוגעת בכל הפרי. זן מאיה הוא הזן הנפוץ ביותר בישראל, אך הרבה עצים אשר נקראים מנגו מאיה כלל אינם מנגו מאיה, לכן, חשוב לוודא לפני הגידול שאכן זהו הזן הנכון. פירות זן מאיה נמכרים בשווקים, ועלויות הגידול שלהם גדולות מעלויות רכישת הפריבמידה ויש לכם עץ שנקרא מאיה והוא לא דומה למאיה, אורגניקו יכול לזהות אותו עבורכם. לשם כך, צריך להביא לי פרי ועלים מהעץ ואתן לכם את השירות.
  • מנגו מברוקה – זן מצרי (במקור כנראה מהודו), בעל טעם של מנגו חמצמץ עם מתיקות עדינה. ריח דומיננטי, חמיצות חזקה וארומה חזקה. צבע הקליפה צהוב-ירקרק עם נקודות. משקל מברוקה ממוצע 400 גרם, המרקם מיצי, ללא סיבים, והקליפה אכילה. תאריך הבשלת הפרי -אוגוסט, חיי המדף קצרים ואיכות הפרי נחותה. כמות הפרי על העץ מרובה, נפילה על הקרקע פוגעת ברוב הפרי. פירות זן מברוקה לא נחשבים לזן איכותי., ולוקח שנים רבות יחסית עד שמתקבל הפרי הראשון על העץ. בנוסף, הטעם הבסיסי הוא חמצמץ והמתיקות בו היא חלשה יחסית. לא מומלץ לגדלו.
  • מנגו עץ מנגו הקטן , זן מפרוייקט אורגניקו הנקרא כך בשל גודלו הקטן. טעם מנגו עץ מנגו דומיננטי ועשיר מאוד, נשאר בפה לאורך זמן ומספק חוויה מתמשכת. מנגו מעולה בעל ריח טוב, מתיקות בולטת עם קצת חמיצות שמשפרת ומשדרגת את הטעם, ארומה מעולה, צבע ירוק צהבהב עם נקודות לבנות. משקל ממוצע 220 גרם, מרקם מוצק ומיצי, סיבים מועטים רכים וקצרים שלא מפריעים לאכילה. תאריך הבשלת הפרי: אוגוסט-ספטמבר. בזכות עובי הקליפה, נפילה על הקרקע פוגעת רק בחלק מהפרי, פגיעה מועטה שבקושי משפיעה. העץ מניב כמויות גדולות מאוד. אחד העצים המומלצים לגינות פרטיות. אכילתו מסבה הנאה צרופה. פירות זן עץ מנגו ניחנים בטעם עשיר והעץ מניב בנדיבות. בעל אורך חיי מדף ארוכים. אפשר לקטוף את העץ מנגו לא בשל ועדיין יבשיל ויהיה טעים מאוד. מנגו עץ מנגו הקטן  עשיר בטעם ובמתיקות עם חמיצות עדינה וארומה מדהימה, מיגוון טעמים המייצרים חגיגה בפה, שנמשכת לאורך זמן. מומלץ מאוד לגדל.
  • מנגו מילה בומבילה – פרי ענק במיוחד מזני פרוייקט אורגניקו. למנגו מילה טעם משובח ואיכותי, ריח עדין, מתיקות עדינה ללא חמיצות. וארומה עדינה. פרי שכיף לאכול אותו ובשל גודלו יכול להוות ארוחה בפני עצמה. צבע מנגו מילה ירוק עם לחי קצת סגולה או אדומה, משקל ממוצע 1.5 ק”ג, המרקם מוצק ובשרני, כיפי ומרענן וללא סיבים. תאריך הבשלת הפרי סוף יולי-אוגוסט. חיי המדף ארוכים ואיכות הפרי נשמרת לאורך זמן. אפשרי לקטוף בזמן, אך מומלץ לקטוף לפני הזמן על מנת לשלוט בהבשלה . נפילה על הקרקע פוגעת רק בחלק מהפרי. גודל העץ מילה בומבילה בינוני, אך כמות הפרי על העץ גדולה מאוד וגם הפרי ענק, כל מנגו זה ארוחה שלמה, משביע, מרקם מעולה, כיף לאכול מרענן, מילה בומבילה מומלץ מאוד לגידול.
  • מנגו מנזניו – זן מקסיקני בעל טעם מתוק סתמי, ריח עדין, מתיקות מרובה, חמיצות מועטה וארומה חלשה. צבע המנזניו צהוב-אדום עם ירוק, המרקם מוצק עם סיבים מועטים והקליפה לא אכילה. משקל ממוצע 600 גרם, תאריך הבשלת הפרי: אוגוסט עד תחילת ספטמבר. חיי המדף ארוכים, ניתן לקטוף לפני הזמן אך כדאי לקטוף בזמן, נפילה על הקרקע פוגעת רק בחלק מהפרי, כמות הפרי על העץ מרובה. פירות זן מנגו מנזניו מתוקים במיוחד אך טעמם אינו עשיר. הפרי גדול ומוצק, העץ מניב כמויות יפות, אך סובל הרבה ממחלות פריחה. בלי טיפול בפריחה יהיה יבול מועט.

זן מומלץ – איך לבחור מנגו:

יש מגוון זנים, כל אחד והזן המותאם עבורו, הכנו עבורך אפשרות לבחור את המנגו לפי דרישותכם

בחירת עץ מנגו

איך להתחיל לגדל

רבייה וגטטיבית

אופן ביצוע של רביה וגטטיבית:
ייחורים

עונת רביה וגטטיבית:
קיץ

משך זמן צמיחת שורשים:
4-8 שבועות, אך מצב השורש עדין ואסור להעבירו

דרך הטיפול בגידול ייחורים:
קרקע לחה, צל, לחות באוויר

עץ מנגו גידול מזרעים

זריעה:
זריעה של מנגו אינה מומלצת, לא ניתן להבטיח את איכות הפרי (כמות הסיבים, טעם הפרי, שהעץ יניב, גודל הפרי) בנוסף לכך חשיבות הכנה במנגו היא גבוה, הכנות מייצרות עמידות למזיקים, מערכת שורשים, עמידות לקרקעות שונות, מליחות בקרקע או במים), אך אם ברצונך, לייצר זן חדש, זו האפשרות מומלצת ביותר

שמירת זרעים עד הזריעה:
זריעת מנגו מומלצת להתבצע לאחר תנובת הפרי, זרעים טריים נובטים מהר יותר, זרע טרי מגדיל את סיכויי הנביטה

עונת הזריעה:
אביב, קיץ, סתיו, אך מומלץ לזרוע את הזרעים טריים

מרחק זריעה בין צמח לצמח:
זריעה בעציצים או במיקום הסופי של העץ. בנוסף, אם אתם שותלים כמה זרעי מנגו ורוצים לבחור את הטוב ביותר ואת השאר להוריד, ניתן לזרוע במרחק של כעשרים ס”מ אבל זה חייב להיות זמני.

עומק שזורעים את הזרעים:
כשלושה עד ארבעה ס”מ בתוך הקרקע, מהחלק העליון

תנאי זריעה:
חום, לחות, שמש ולחות קרקע

השקיית זרעי עץ מנגו:
השקייה מרובה, השקייה בנונית

זמן נביטה:
3-6 שבועות אך יכול לגדול גם לאחר שנה בקרקע

תנאי הנבט?
בהתחלה הנבט מעדיף צל עם הרבה אור, עם הזמן יש לחשוף אותו לשמש בייחוד לקראת החורף, במידה וגדלו שני ענפים מזרע אחד צריך להוריד את החלש (זה נקרא גרעין רב עוברי)

האם הזרעים דורשים הכמנה?
לא

מידע על הרכבת עץ מנגו

עונת הרכבה:
קיץ

סוג ההרכבה:
הרכבת ראש, הרכבת כתר, הרכבת אומגה

מידע נוסף על מנגו

שמות נוספים

שם בלטינית:
Mangifera indica

שם באנגלית:
Mango tree

שמות נוספים:
מגניפרה

האם כדאי לגדל:

מומלץ לגדל מנגו, אבל צריך לבחור את הזן בקפידה יש מגוון זנים אשר מחירם נמוך בשוק וניתן לרכוש כמו מנגו מאיה, קיט, עומר, שלי ועוד, ולכן כדאי לגדל זני מנגו שאינם נמכרים בשווקים כמו מנגו מפרוייקט שימור העצים או זנים נדירים שלא ניתן לרכוש

רשימת קטגוריות

עונת הפריחה
  • פריחת אביב
  • פריחת קיץ
חלק האכיל בצמח
  • פירות אכילים
שימושים קולינרים לצמח
  • ארטיקים וגלידות
  • ירקות
  • מיץ
  • ממרחים ורטבים
  • משקאות
  • משקאות אלכוהוליים
  • נאכלים טריים
  • פירות
  • ריבה
צבע הפרחים
  • פרחים ירוקים
  • פרחים לבנים
תנאי אקלים
  • אקלים טרופי
  • אקלים ים תיכוני
  • אקלים סאבטרופי
עונת הייבולים והקטיף
  • יבול סתיו
  • יבול קיץ
צבע העלים
  • עלים אדומים
חלקי הנוי בצמח
  • עלי נוי
  • צמחי נוי
מהירות גדילת הצמח
  • צמיחה מהירה
  • צמיחה סבירה
צורת חיי הצמח
  • עצים
  • צמח ירוק עד
  • צמחים רב שנתי
שימושי הצמח
  • בונסאי
  • עצי צל
  • צמחי מאכל
  • צמחי נוי
עונת השתילה
  • שתילה באביב
  • שתילה בחורף
  • שתילה בסתיו
  • שתילה בקיץ
תנאי אור לצמח
  • צמחי חצי צל
  • צמחי שמש מלאה
תנאי השקיה – כמות מים
  • השקיה מרובה
  • השקיה סבירה
אזור עמידות לקור
  • אזור עמידות 10
  • אזור עמידות 11
  • אזור עמידות 12
  • אזור עמידות 13
Plants for Sale
  • For sale
  • Plants Organico
  • Plants prepare
  • Plants soon

גידול מנגו עץ מנגו פרחים גידול

פרחי המנגו

עלי מנגו

עץ מנגו גידול צעיר

עץ מנגו גידול מזרע

עץ מנגו גידול פרי

עץ מנגו גידול גילור

גידול מנגו עץ מנגו פרחים גידול

פרחי המנגו

עלי מנגו

עץ מנגו גידול צעיר

עץ מנגו גידול מזרע

עץ מנגו גידול פרי

עץ מנגו גידול גילור