מורינגה – 50 ש"ח, אוכמניות, מנגו (מאיה, שלי, עומר, נאם דוק מאי, אדווארד), ליצ'י (הונג לונג),
בננה: כחולה, סורית, פלאטנוס. גפן: איזבלה, איטלקי, מוסקט, פלפל הבאנרו, פטאיה 

פינגר ליים, שוש קירח, אבוקדו עץ מורכב עם שני זנים האס ואטינגר על אותו העץ 250 ש"ח, בקרוב: פינגר ליים
לרכישה ניתן ליצור קשר – 052-3805443 (הודעות לוואצאפ)

ירבוז גידול – ירבוז הוא צמח חד עונתי חזק ביותר, המוכר גם בשמו אמרנט. זני ירבוז פחות מוכרים משמשים לנוי ולמאכל בו זמנית הם יפים ואכילים. ירבוז הגדל פרא בגינות ובשדות-אכיל גם הוא. עליו של צמח ירבוז מופיעים במגוון צבעים וביניהם ירוק, אדום, ורוד, סגול, אדום, צהוב ועוד. בזני ירבוז מסוימים ניתן לאכול את הפרחים והשורשים.

 

ירבוז - אמרנט גידול צמח למאכל

ירבוז - אמרנט גידול צמח

ירבוז - אמרנט גידול

מידע על הצמח:

תנאי גידול אורגני לירבוז:
שמש מלאה עד חצי צל, חום. חלק ממיני הירבוז יכולים להסתדר בכל מצב.

איך משיגים ירבוז לגידול אורגני:
זרעים לזנים המיוחדים, לזני בר צריך לאסוף זרעים מהשדה הקרוב או בדרך כלל הם נמצאים בגינה

חסרונות בגידול ירבוז:
שתלטן

תנאי השקיה בגידול ירבוז:
השקיה בינונית-

תנאי אור במצב אופטימלי לגידול ירבוז:
שמש מלאה

תאריך מומלץ לשתילת ירבוז:
חורף / אביב (מרץ-אפריל)

מזיקים לצמח הירבוז:
פרודניה

האם כדאי לקנות זן מורכב של ירבוז:
לא

תאריך גיזום לירבוז:
כשהעלים צעירים

גיזום לירבוז:
עמודי פריחה

גודל הצמח ירבוז:
20-110 ס"מ, בהתאם לזן

קצב גדילה בירבוז:
גדילה מהירה+

אפשר לגדל ירבוז בחקלאות פיראטית:
כן

אפשר לגדל ירבוז בבית:
לא

אפשר לגדל ירבוז גם בעציץ:
כן

פריחת הצמח:

תאריך פריחה לירבוז:
3-5 חודשים לאחר זריעה

האבקה לירבוז מתבצעת ע"י:
דבורים, פרפרים, זבובאים

מידע כללי על פרח הירבוז:
ברוב המינים הפרח הוא קטן ואינו מרשים, במספר זנים הפרח מרשים ביופיו

דילול פריחת הירבוז:
צריך לדלל את הפריחה על מנת שימשיך לגדל עלים איכותיים, הפרחים אכילים.

זני הצמח:

ירבוז בר –  12 מיני בר בארץ. מה שגדל בגינה פשוט תאכלו
ירבוזשלושה צבעים – Amaranthus tricolor   עלים צבעוניים: כתום, ורוד, צהוב, סגול ועוד.. בהתאם לתת – זן, נקרא גם ירבוז-כותונת הפסים
ירבוז בליטום Amaranthus blitum – מין מקומי חזק של המזרח התיכון, בעל עלים ירוקים, מבשלים את העלים או מאדים אותם.
ירבוז דם אהבה ושקרים –Love Lies Bleeding – Amaranthus caudatus   עלווה ירוקה, בעל תפרחות גדולות, אדומות, יפיפיות

גידול מזרעים:

זריעה של ירבוז:
זרעים קטנים, פחות מ-1 מ"מ גודל, בצבע שחור, קל מאוד לגידול מזרעים.

שמירת זרעי ירבוז עד הזריעה:
מקום יבש בטמפ' חדר

תאריך זריעה של ירבוז:
חורף / אביב (מרץ-אפריל, אם האביב מבושש לבוא יש להתעכב במקצת).

מרחק זריעה בירבוז:
5ס"מ

עומק זריעת הירבוז:
0.5ס"מ ולכסות בקומפוסט

תנאי זריעת הירבוז:
קרקע לחה, קומפוסט, קרקע חומצית

השקיית זרעי ירבוז:
השקיה בינונית++

זמן נביטה לירבוז:
5-14 ימים

תנאי הנבט ירבוז?
צריך לחשוף את נבטי הירבוז לשמש בהדרגה

עלים למאכל:

תאריך קטיפת עלי הירבוז:
לאחר 20–45 ימים ניתן להתחיל לקטוף את הירבוז

גיזום עלים נכון בירבוז:
חיתוך ענפים ועלים כאחד

מידע על עלי ירבוז:
עלי הירבוז גדלים בשלל צבעים

שימוש בעלי ירבוז:
לאכול בסלט, לבשל (כמו תרד)

שורשי מאכל:

מידע על שורש הירבוז:
שורשים לבנים אכילים שצריך לבשלם

תאריך שליפת השורש מהקרקע בירבוז:
באמצע העונה. יש למנוע פריחה במידה ורוצים לאכול את השורשים

סוף:

ירבוז בלטינית:
Amaranth

ירבוז באנגלית:
Amaranthus

שמות נוספים לירבוז:
אמרנט, אמרנטס

האם כדאי לגדל ירבוז:
מומלץ לגדל זני ירבוז קצת יותר מושקעים ואיזוטרים, זני הבר גדלים לרוב לבד כל מה שנשאר זה רק לאכול

אם הנך אוהב/ת ירבוז מומלץ לגדל:
תות תרדעץ תרד

ירבוז - אמרנט גידול צמח למאכל

ירבוז - אמרנט גידול צמח

ירבוז - אמרנט גידול

רשימת קטגוריות