תנאי גידול קונג’אק:
קרקע מנוקזת, קרקע עשירה
איך כדאי להתחיל לגדל:
זרעים / שתילים / פקעות
האם כדאי לקנות צמח מורכב או צמח שהתחיל מרבייה וגגטטיבית:
כן, קשה מאוד להתחיל אם זרעים
חסרונות או בעיות בגידול:
?
מזיקים לצמח:
כנימות
עונה מומלצת לשתילה:
אביב, קיץ, סתיו
עונת גיזום:
כל השנה
גיזום:
אין צורך לגזום
גודל הצמח:
1-2 מ'
קצב גדילת הצמח:
גדילה מהירה, גדילה בינונית
תנאי השקיה אופטימלים:
השקייה מרובה, השקייה בנונית
תנאי אור במצב אופטימלי:
שמש מלאה, חצי צל, צל מלא (אך הצמח צריך הרבה אור)
אפשר לגדל בחקלאות פיראטית:
לא
אפשר לגדל בבית (בתור צמח בית):
כן
אפשר לגדל בעציץ:
כן, גידול בעציץ דורש דישון באופן קבוע, ולבדוק את הניקוז בייחוד כשאין עלים
פריחה של קונג’אק
עונת הפריחה:
קיץ, סתיו
מידע כללי על פרח הקונג’אק:
פרחים בצבע סגול עם עלה כותרת אחד ובאמצע עמוד אבקנים, הפרחים מזכירים את פרחי הלוף או קלה
פקעות למאכל
מידע על שורש:
פקעות בצבע חום ולבן בחלק הפנימי גודל הפקעת 3-25 ס"מ תלוי בגיל הפקעת
עונת שליפת השורש מהקרקע:
אביב, קיץ, סתיו, חורף
שימוש בשורשי הצמח קונג’אק:
מבושל, קמח, אודון, ג'לי
מה ניתן לעשות עם השורשים:
פקעות ניתנות לאכול בצורה
רבייה וגטטיבית
אופן ביצוע של רביה וגטטיבית:
הפרדת פקעות
עונת רביה וגטטיבית:
ניתן כל השנה, אך מומלץ בסתיו
משך זמן צמיחת שורשים:
כשבועיים בתנאים נכונים
דרך הטיפול בגידול פקעות:
אותו הדבר כמו צמח בוגר
מידע כללי על הצמח
שם בלטינית:
Amorphophallus konjac
שם באנגלית:
Konjac plant
שמות נוספים:
שושן וודו, קוניאק או אמורפופאלוס
האם כדאי לגדל:
צמח נדיר, אך לא קשה לגידול
אם הינך אוהב/ת צמח הקונג’אק מומלץ לגדל:
יאקון, חיקמה, ארטישוק ירושלמי