עירית גידול – עירית היא צמח עדין ממשפחת הבצל, בעלת עלים חלולים ארוכים וקטנים בעלי טעם חריף במקצת. פרחי העירית סגולים וקטנים, הגדלים בצורה כדורית מקובצת על עמוד פריחה ונראים כפקעות קטנות לבנות-שקופות הניתנות לאכילה.

רשימת משתלות שאפשר לקנות את הצמח

מידע על הצמח:

תנאי גידול אורגני לעירית:
קרקע מאווררת

איך משיגים עירית לגידול אורגני:
פקעות, זרעים, שתילים

חסרונות בגידול עירית:
צמח חלש, נתקף בקלות

תנאי השקיה בגידול עירית:
השקיה בינונית

תנאי אור במצב אופטימלי לגידול עירית:
כמעט שמש מלאה, בחורף-שמש מלאה, בקיץ- יש להפחית את כמות השמש

תאריך מומלץ לשתילת עירית:
אביב (מאי, אך ניתן לשתול רוב השנה)

מזיקים לצמח העירית:
תריפס

האם כדאי לקנות זן מורכב של עירית:
לא

תאריך גיזום לעירית:
כל השנה

גיזום לעירית:
עלים נגועים, זקנים

גודל הצמח עירית:
10-30 ס"מ

קצב גדילה בעירית:
גדילה מהירה

אפשר לגדל עירית בחקלאות פיראטית:
כן

אפשר לגדל עירית בבית:
לא

אפשר לגדל עירית גם בעציץ:
כן

פריחת הצמח:

תאריך פריחה לעירית:
אביב (מאי-יוני)

האבקה לעירית מתבצעת ע"י:
פרפרים, דבורים, חיפושיות

מידע כללי על פרח העירית:
פרחים סגולים קטנים ויפים, המאוגדים במעין צורה כדורית הגדלה על עמודי פריחה

דילול פריחת העירית:
מומלץ לדלל את הפריחה, אלא אם מעוניינים לזרוע

עלים למאכל:

תאריך קטיפת עלי העירית:
כל השנה

גיזום עלים נכון בעירית:
קרוב לקרקע, לא להשאיר חלק מהעלה

מידע על עלי עירית:
עלים בגודל 10-30 ס"מ, דקים וחלולים

שימוש בעלי עירית:
סלט, פשטידות, חביתות

שורשי מאכל:

מידע על שורש העירית:
שורש קטן, לבן-שקוף

תאריך שליפת השורש מהקרקע בעירית:
כל השנה

שימוש בשורשי הצמח עירית:
סלט, מבושל

סוף:

עירית בלטינית:
Allium schoenoprasum

עירית באנגלית:
Chives

שמות נוספים לעירית:
שום העירית, עירית בצלית

האם כדאי לגדל עירית:
אפשר לגדל, צמח רגיש

אם הינך אוהב/ת עירית מומלץ לגדל:
אלוורהבצלבצל ירוקבצל מתוקכרישהשוםשומית

רבייה וגטטיבית:

אופן ביצוע של רביה וגטטיבית בעירית:
פיצול פקעות

תאריך רביה וגטטיבית לגידול עירית:
כל השנה לאחר התבססות הצמח באזור

משך זמן צמיחת שורשים בגידול רבייה וגטטיבית בעירית:
שבועיים

דרך הטיפול בגידול רבייה וגטטיבית בעירית:
הפרדת הפקעות בעדינות, להשתדל לקרוע כמה שפחות שורשים