מורינגה – 50 ש"ח, אוכמניות 150 ש"ח (שתילים עם פרי), מנגו (מאיה, שלי), ליצ'י (הונג לונג),
בננה: כחולה, סורית, פלאטנוס. גפן: איזבלה, איטלקי, מוסקט, פלפל: חלפיניו, הבאנרו, פטאיה 

דובדבן מתוק (גודגדן) (לאיזור מרכז הארץ) 150,200,250 ש"ח,
אבוקדו עץ מורכב עם שני זנים האס ואטינגר על אותו העץ 250 ש"ח, בקרוב: פינגר ליים
לרכישה ניתן ליצור קשר – 052-3805443 (הודעות לוואצאפ)

גפן מוסקט גידול – מטפס, המוכר גם בשם ענבי מוסקט אדום או לבן, גפן מוסקט צמח רב שנתי נשיר, משמש למאכל לרוב בשביל הפרי אבל ניתן לאכול גם את העלים, צמח חזק ויכול לשמש בתור צמח נוי, יכול לגדול תנאי אקלים ים תיכוני, סובטרופי, ממוזג או מדברי, הגדל באיזור עמידות לקור 6-11a.

עלים אכילים בצבע ירוק שמחולקים לאונות, עלים רכים יחסית וללא גידים עורקים משמעותיים

פרחים קטנים בצבע ירוק לבן ולא מורגשים במיוחד הגדלים באשכולות

פירות גפן מוסקט

פירות אדומים-סגולים או לבנים, הענבים גדלים באשכולות, ענבי מוסקט זה שם למגוון זנים אשר נקראים כך למעלה מ 200 זנים, רובם מכילים גרעינים, ונדיר למצוא זנים ללא גריעינים, זנים אלו מתאימים למאכל או ליין

תנאי גידול גפן מוסקט:

הדליה, מומלץ לתת לצמח תמיכה על מנת שלא ישבר, לגזום אחת לשנה

איך כדאי להתחיל לגדל:
שתילים / ייחורים

האם כדאי לקנות צמח מורכב או צמח שהתחיל מרבייה וגגטטיבית:
כן, כי אחרת לא ניתן להבטיח את הזן ואת איכות הפרי

חסרונות או בעיות בגידול:
לפרי יש גרעינים

מזיקים לצמח:
כנימות, עפץ ועוד, אך יחסית זה זנים עמידים

עונה מומלצת לשתילה:
אביב, קיץ, חורף

עונת גיזום: 
סתיו, חורף

גיזום:
מומלץ לגזום לאחר שני מפרקים, על מנת לקבל פרי גדול יותר יש לגזום 20 אחוז מהאשכול

גודל הצמח:
3-10 מ' לפי העיצוב

קצב גדילת הצמח:
גדילה מהירה, גדילה בינונית

תנאי השקיה אופטימלים:
השקייה מרובה, השקייה בנונית

תנאי אור במצב אופטימלי:
שמש מלאה, חצי צל

אפשר לגדל בחקלאות פיראטית:
כן

אפשר לגדל בבית (בתור צמח בית):
לא

אפשר לגדל בעציץ:
כן, לפחות 25 ליטר

פריחה של גפן מוסקט

עונת הפריחה:
אביב

מידע כללי על פרח הגפן מוסקט:
פרחים קטנים ירוקים לבנים ולא מורגשים

האבקה מתבצעת ע"י:
דברים, זבובים ועוד..

דילול פריחה:
על מנת לקבל פרי גדול יותר יש לגזום 20 אחוז מהאשכול בקצה האשכול

פירות גפן מוסקט

עונת תנובת הפרי:
אביב, קיץ (רוב הפרי בקיץ לעיתים נדירות רק באביב)

מזיקים בגידול פרי:
ציפורים ועוד.. יחסית זן עמיד

מה ניתן לעשות עם פירות הגפן מוסקט?
לאכול טרי, יין, מיץ, עוגות

דרישות עבודה על הפרי:
רצוי לנקות את העלים מסביב לפרי

כמה זמן לוקח עד שהצמח מניב פירות?
2-3 שנים, תלוי בגודל הצמח ובתנאי הגידול

עלים למאכל

עונת קטיפת העלים:
אביב, קיץ

קטיפת עלים:
עדיף לקטוף עלים צעירים אך בגודל מלא

מידע על עלי הצמח:
עלים מחולקים לאונות לפעמים יכולים להיות יחסית קשים למילוי, אך עלים רכים

שימוש בעלים של צמח הגפן מוסקט:
עלי גפן או מבושל בתוך תבשילים

מידע כללי על הצמח

שם בלטינית:
Vitis vinifera

שם באנגלית:
Muscat grapes

שמות נוספים:
ענבי שירז לבן

האם כדאי לגדל:
מגוון זנים בעלי אותו השם, יש זני גפן חזקים ולא נתקפים בקלות, פירות לבנים או אדומים ומתוקים, יחסית קל לגדל וחזק מאוד

אם הינך אוהב/ת צמח הגפן מוסקט מומלץ לגדל:
גפן, גפן איזבלה, גפן איטלקי

רשימת קטגוריות

עונות פורחות

חלקים אכילים

שימושים קולינריים

צבעי פרחים

אקלים

עונת הקציר

צמח מהירות גידול

צמח צורת חיים

שימושים בצמח

עונת השתילה

צמחים חשיפה לשמש

השקיית צמחים

אזור הקשיחות