מנגו הודי מתייחס בדרך כלל לזני מנגו שמקורם בהודו אך לפעמים מתייחסים גם לזנים עם פרופיל טעמים דומה, מנגו הודי ידועים בטעמים החזקים, ארומה ומתיקות המובהקים שלהם

זני מנגו הודים

ההגדרה של מנגו הודי יכולה להשתנות בהתאם להקשר, אך באופן כללי, היא מקיפה מגוון רחב של זני מנגו הגדלים באזורים שונים בהודו. לזנים אלה עשויים להיות שמות ספציפיים המבוססים על המאפיינים שלהם, כמו אלפונסו, קסר, לנגרה, דאשרי, גיילור, פאירי ועוד, בין היתר. לכל זן מנגו עשוי להיות פרופיל טעם שונה המרקם והמראה הייחודיים שלו, התורמים למגוון של מנגו הודי הקיים בשוק.

מנגו אלפונסו

מנגו אלפונסו- מנגו הודי נחשב למלך המנגו – בישראל הוא לא מצדיק את התואר, אך הוא מנגו מתור ועשיר המשלב מתיקות עם חמיצות עדינה וריח נעים, צבע ירוק-צהוב, משקל 200-350 גרם, מרקם רך. תאריך הבשלת הפרי – אוגוסט, כדאי לקטוף לפני הזמן או בזמן, מאחר ונפילה על הקרקע פוגעת בפרי, כמות הפרי על העץ בינונית איכות הפרי לא נשמרת בקטיף מאוחר. הפרי סובל מבעיות שאחת מהן היא ריקבון פנימי (זו אינה מחלה, זה חלק מורפולוגי של הפרי), לא ניתן לאכול את הפירות במצב זה. עץ זה אינו מומלץ  בשל הבעיות בפרי, אך יש לו מעריצים רבים

מנגו גיילור

מנגו גיילור-גילור – זן הודי אשר הובא ממצרים – מהודו במקור. מלך המנגו של הזנים הרשמיים (מבחינת אורגניקו) – בעל טעם מעולה ועשיר במיוחד, ריח מעולה, מתיקות מרובה, חמיצות טובה ואננסית, ארומה מעולה. צבע גיילור ירוק, משקל ממוצע 500 גרם, מרקם הפרי בשרני וקצת מיצי, ללא סיבים והקליפה אכילה. תאריך הבשלת הפרי אוגוסט-ספטמבר. פירות זן גיילור איכותיים מבחינת טעמם, בעלי מתיקות עשירה עם חמיצות אננסית מעולה שמשתלבת עם המתיקות בצורה טובה, לגיילור מרקם טוב, ארומה מצוינת  ואיכות פרי טובה, כשהפרי נקטף לפני הזמן יש לו טעם מנגו-אננסי, כשהפרי בשל רוב החמיצות נעלמת.

מנגו דשרי

מנגו דשרי – זן הודי, בעל טעם מנגואי חזק מאוד אשר לא מתאים לכל אחד, אשר בבשלות מרגיש תמיד שהוא בשל מידי. לדשרי צבע צהוב-ירוק, ריח חזק, מתיקות מרובה, חמיצות עדינה וארומה חזקה. משקל דשרי ממוצע 230 גרם, מרקם רך ומיצי, סיבים מועטים, קליפה אכילה. תאריך הבשלת הפרי – אוגוסט. חיי המדף קצרים ואיכות הפרי בינונית, כדאי לקטוף לפני בשלות מלאה, נפילה על הקרקע פוגעת בכל הפרי, כמות הפרי על העץ נמוכה, והעץ לא מניב כל שנה (העץ סירוגי). לא מתאים לכל אחד, מתאים לאנשים שאוהבים טעמים חזקים במיוחד.

לנגרה

לנגרה: מנגו לנגרה, הנקרא על שם כפר באוטר פראדש, ידועים בטעם ובארומה הייחודיים שלהם. יש להם עור ירקרק-צהוב ובשר סיבי עם טעם מתוק וחריף. (לא אוכל לפרט יותר עדיין לא טעמתי)

 

מנגו פאירי

מנגו פאירי -זן הודי, בעל טעם וריח מעולים, מתיקות מרובה, חמיצות עדינה, ארומה חזקה וטובה. צבע פאירי צהוב וירוק. משקל ממוצע 300 גרם, מרקם רך, ללא סיבים, קליפה אכילה. תאריך הבשלת הפרי – אוגוסט, חיי המדף קצרים ואיכות הפרי טובה, אך סובל מבעיות בפרי. ניתן לקטוף לפני הזמן, אך לא בתחילת העונה, ואפשרי וכדאי לקטוף בזמן, כי נפילה על הקרקע פוגעת בכל הפרי. כמות הפרי על העץ מרובה אך העץ סירוגי. פירות זן פאירי מעולים ומתוקים במיוחד. זהו זן ארומטי וטעים במיוחד, אך יש לו חסרון ניכר המתבטא בריבונות. קטיף לפני הזמן יכול למנוע את רוב הבעיות האלו. למרות זאת, מומלץ מאוד לגידול בשל טעמו העשיר.