גפן איטלקי תנאי גידול – מטפס, המוכר גם בשם ענבי שירז לבן, ענבים, גפן איטלקי צמח רב שנתי נשיר, משמש למאכל לרוב בשביל הפרי אבל ניתן לאכול גם את העלים, צמח חזק ויכול לשמש בתור צמח נוי, יכול לגדול תנאי אקלים ים תיכוני, סובטרופי, ממוזג או מדברי, הגדל באיזור עמידות לקור 6-11a.
עלים אכילים בצבע ירוק שמחולקים לאונות, עלים רכים יחסית וללא גידים עורקים משמעותיים
פרחים קטנים בצבע ירוק לבן ולא מורגשים במיוחד הגדלים באשכולות
פירות לבנים אף שקופים, הענבים גדלים באשכולות גדולים, מניב כמות גדולה של ענבים, מכיל גרעינים
למכירה גפן איטלקי:
- צמח זה אינו במלאי
- במידה ויש לכם למכור צרו קשר עם אורגניקו, אתם מוזמנים לפרסם למכירה, אתם קובעים את מחיר הצמח
- להדרכה על צמח זה – ניתן לתאם פגישת זום – עכשיו מחיר היכירות
תנאי גידול גפן איטלקי – טיפול:
הדליה, מומלץ לתת לצמח תמיכה על מנת שלא ישבר, לגזום אחת לשנה, דשן
איך להתחיל לגדל / עונת השתילה
איך להתחיל לגדל:
שתילים / צמח מורכב / ייחורים
האם כדאי לקנות צמח מורכב או צמח שהתחיל מרבייה וגגטטיבית:
כן, כי אחרת לא ניתן להבטיח את הזן ואת איכות הפרי
עונת שתילה:
חורף, אביב, קיץ (אך ניתן כל השנה, ומומלץ בתחילת האביב)
איך לשתול:
לחפור בור גדול מומלץ להדביק במיקוריזה ,יש לבדוק שיש ניקוז, להוסיף קומפוסט וזבל אורגני לבור
אפשר לגדל בחקלאות פיראטית:
כן
תנאי תאורה והשקיה
תנאי השקיה אופטימלים:
השקייה בנונית, השקייה מועטה
תנאי אור במצב אופטימלי:
שמש מלאה, חצי צל – לא מומלץ
גיזום – עונה וטיפול
עונת גיזום:
חורף
גיזום:
מומלץ לגזום לאחר שני מפרקים את הענפים שנבחרו להישאר
גידול בעציצים בגינה /בבית
אפשר לגדל בבית (בתור צמח בית):
לא
אפשר לגדל בעציץ?
כן
גודל עציץ:
25 ליטר – לפחות אך מומלץ יותר גדול, אם הצמח מילא את העציץ מומלץ לגזום בחורף גם שורשים
תערובת שתילה:
ניקוז טוב חשוב מאוד לכן מומלץ להשתמש בטוף או פרלייט, כל תערובת מנוקזת תיהיה טובה, מומלץ להוסיף מיקוריזה
מידע נוסף על גפן איטלקי
גודל הצמח וקצב גדילה
גודל הצמח:
3-10 מ’ לפי העיצוב, מומלץ לשמור קטן לקטיף נוח וגם עבור איכות הפרי
קצב גדילת הצמח:
גדילה מהירה, גדילה בינונית
דישון הגפן איטלקי
איזה דשן מומלץ לצמח:
מזיקים לצמח – טיפול והדברה
חסרונות או בעיות בגידול:
פירות נתקפים
מזיקים לצמח:
לפיגמה, חדקונית הגפן, קמחון, כשותית, נמטודות, כנימת עלה, אקריות, תריפס, בוטריטיס, כנימה קמחית
טיפול במזיקים:
אפשרויות טיפול במזיק קימחון
אפשרויות טיפול במזיק כשותית
אפשרויות טיפול במזיק כנימת עלה
אפשרויות טיפול במזיק אקריות
אפשרויות טיפול במזיק תריפס
אפשרויות טיפול במזיק בוטריטיס – עובש אפור
אפשרויות טיפול במזיק כנימה קמחית
אפשרויות טיפולים במזיק תריפס סורי
כל המידע הוא בגדר המלצה כללית ולא מדוייקת – חובה לקרוא על כל מוצר את המלצת היצרן לבדוק לבד עם זה מתאים לחרק הספציפי לזכור שיש זנים ותתי זנים
פריחת גפן איטלקי – עונת פריחה ומידע על הפרחים
עונת הפריחה:
אביב
מידע כללי על פרח הגפן איטלקי:
פרחים קטנים ירוקים לבנים ולא מורגשים
האבקה מתבצעת ע”י:
דבורים
דילול פריחה:
על מנת לקבל פרי גדול יותר יש לגזום 20 אחוז מהאשכול בקצה האשכול
חלקי הצמח האכילים
פירות גפן איטלקי – משך הזמן עד ההנבה ועונת הפרי
עונת תנובת הפרי:
קיץ, סתיו
מזיקים בגידול פרי:
ציפורים, צרעות ועוד..
מה ניתן לעשות עם פירות הגפן איטלקי?
משקה אלכוהולי, חליטת צמחים, פירות יבשים, נאכל טרי, ארטיקים וגלידות, ריבות, מיץ
דרישות עבודה על הפרי:
לכייס כל אשכול
כמה זמן לוקח עד שהצמח מניב פירות?
2-4 שנים
עלים למאכל – עונת הקטיף ואיך לקטוף
עונת קטיפת העלים:
אפריל- יוני, ואפשר גם אחרי
קטיפת עלים:
עדיף לקטוף עלים צעירים אך בגודל מלא
מידע על עלי הצמח:
עלים מחולקים לאונות לפעמים יכולים להיות יחסית למילוי
שימוש בעלים של צמח הגפן איטלקי:
מבושל, ממולאים
איך להתחיל לגדל
רבייה וגטטיבית
אופן ביצוע של רביה וגטטיבית:
ייחורים
עונת רביה וגטטיבית:
חורף
משך זמן צמיחת שורשים:
חודש לאחר תחילת התחממות הטמפרטורה
דרך הטיפול בגידול ייחורים:
צל עם הרבה אור, קרקע לחה
מידע על הרכבת גפן איטלקי
עונת הרכבה:
חורף
סוג ההרכבה:
הרכבת כתר, הרכבת ראש, הרכבת עין, הרכבת צד
שמות נוספים
שם מדעי:
Vitis vinifera Trebbiano
שם באנגלית:
Italian wine grape
שמות נוספים:
ענבי שירז לבן
האם כדאי לגדל:
גפן חזק ולא נתקף בקלות, פירות לבנים ומתוקים, יחסית קל לגדל וחזק מאוד