מורינגה – 50 ש"ח, אוכמניות 150 ש"ח (שתילים עם פרי), מנגו (מאיה, שלי), ליצ'י (הונג לונג),
בננה: כחולה, סורית, פלאטנוס. גפן: איזבלה, איטלקי, מוסקט, פלפל: חלפיניו, הבאנרו, פטאיה 

דובדבן מתוק (גודגדן) (לאיזור מרכז הארץ) 150,200,250 ש"ח,
אבוקדו עץ מורכב עם שני זנים האס ואטינגר על אותו העץ 250 ש"ח, בקרוב: פינגר ליים
לרכישה ניתן ליצור קשר – 052-3805443 (הודעות לוואצאפ)

גפן איטלקי גידול – מטפס, המוכר גם בשם ענבי שירז לבן, ענבים, גפן איטלקי צמח רב שנתי נשיר, משמש למאכל לרוב בשביל הפרי אבל ניתן לאכול גם את העלים, צמח חזק ויכול לשמש בתור צמח נוי, יכול לגדול תנאי אקלים ים תיכוני, סובטרופי, ממוזג או מדברי, הגדל באיזור עמידות לקור 6-11a.

עלים אכילים בצבע ירוק שמחולקים לאונות, עלים רכים יחסית וללא גידים עורקים משמעותיים

פרחים קטנים בצבע ירוק לבן ולא מורגשים במיוחד הגדלים באשכולות

פירות גפן איטלקי

פירות לבנים אף שקופים, הענבים גדלים באשכולות גדולים, מניב כמות גדולה של ענבים, מכיל גרעינים

תנאי גידול גפן איטלקי:

הדליה, מומלץ לתת לצמח תמיכה על מנת שלא ישבר, לגזום אחת לשנה

איך כדאי להתחיל לגדל:
שתילים / ייחורים

האם כדאי לקנות צמח מורכב או צמח שהתחיל מרבייה וגגטטיבית:
כן, כי אחרת לא ניתן להבטיח את הזן ואת איכות הפרי

חסרונות או בעיות בגידול:
לפרי יש גרעינים

מזיקים לצמח:
כנימות, עפץ ועוד, אך יחסית זה זן עמיד

עונה מומלצת לשתילה:
אביב, קיץ, חורף

עונת גיזום: 
סתיו, חורף

גיזום:
מומלץ לגזום לאחר שני מפרקים, על מנת לקבל פרי גדול יותר יש לגזום 20 אחוז מהאשכול

גודל הצמח:
3-10 מ' לפי העיצוב

קצב גדילת הצמח:
גדילה מהירה, גדילה בינונית

תנאי השקיה אופטימלים:
השקייה מרובה, השקייה בנונית

תנאי אור במצב אופטימלי:
שמש מלאה, חצי צל

אפשר לגדל בחקלאות פיראטית:
כן

אפשר לגדל בבית (בתור צמח בית):
לא

אפשר לגדל בעציץ:
כן, לפחות 25 ליטר

פריחה של גפן איטלקי

עונת הפריחה:
אביב

מידע כללי על פרח הגפן איטלקי:
פרחים קטנים ירוקים לבנים ולא מורגשים

האבקה מתבצעת ע"י:
דברים, זבובים ועוד..

דילול פריחה:
על מנת לקבל פרי גדול יותר יש לגזום 20 אחוז מהאשכול בקצה האשכול

פירות גפן איטלקי

עונת תנובת הפרי:
אביב, קיץ (רוב הפרי בקיץ לעיתים נדירות רק באביב)

מזיקים בגידול פרי:
ציפורים ועוד.. יחסית זן עמיד

מה ניתן לעשות עם פירות הגפן איטלקי?
לאכול טרי, יין, מיץ, עוגות

דרישות עבודה על הפרי:
רצוי לנקות את העלים מסביב לפרי

כמה זמן לוקח עד שהצמח מניב פירות?
2-3 שנים, תלוי בגודל הצמח ובתנאי הגידול

עלים למאכל

עונת קטיפת העלים:
אביב, קיץ

קטיפת עלים:
עדיף לקטוף עלים צעירים אך בגודל מלא

מידע על עלי הצמח:
עלים מחולקים לאונות לפעמים יכולים להיות יחסית קשים למילוי, אך עלים רכים

שימוש בעלים של צמח הגפן איטלקי:
עלי גפן או מבושל בתוך תבשילים

מידע כללי על הצמח

שם בלטינית:
White Shiraz

שם באנגלית:
Italian wine grape

שמות נוספים:
ענבי שירז לבן

האם כדאי לגדל:
גפן חזק ולא נתקף בקלות, פירות לבנים ומתוקים, יחסית קל לגדל וחזק מאוד

אם הינך אוהב/ת צמח הגפן איטלקי מומלץ לגדל:
גפן, גפן איזבלה, גפן מוסקט

רשימת קטגוריות

עונות פורחות

חלקים אכילים

שימושים קולינריים

צבעי פרחים

אקלים

עונת הקציר

צמח מהירות גידול

צמח צורת חיים

שימושים בצמח

עונת השתילה

צמחים חשיפה לשמש

השקיית צמחים

אזור הקשיחות