לרכישת שתילי גפן מזנים: איזבלה, איטלקי, מוסקט לבן (זן נדיר) או מוסקט אדום (זן נדיר), 60/80/100 ש"ח במשתלת אורגניקו – 052-3805443
תנאי גידול גפן איטלקי:
הדליה, מומלץ לתת לצמח תמיכה על מנת שלא ישבר, לגזום אחת לשנה
איך כדאי להתחיל לגדל:
שתילים / ייחורים
האם כדאי לקנות צמח מורכב או צמח שהתחיל מרבייה וגגטטיבית:
כן, כי אחרת לא ניתן להבטיח את הזן ואת איכות הפרי
חסרונות או בעיות בגידול:
לפרי יש גרעינים
מזיקים לצמח:
כנימות, עפץ ועוד, אך יחסית זה זן עמיד
עונה מומלצת לשתילה:
אביב, קיץ, חורף
עונת גיזום:
סתיו, חורף
גיזום:
מומלץ לגזום לאחר שני מפרקים, על מנת לקבל פרי גדול יותר יש לגזום 20 אחוז מהאשכול
גודל הצמח:
3-10 מ' לפי העיצוב
קצב גדילת הצמח:
גדילה מהירה, גדילה בינונית
תנאי השקיה אופטימלים:
השקייה מרובה, השקייה בנונית
תנאי אור במצב אופטימלי:
שמש מלאה, חצי צל
אפשר לגדל בחקלאות פיראטית:
כן
אפשר לגדל בבית (בתור צמח בית):
לא
אפשר לגדל בעציץ:
כן, לפחות 25 ליטר
פריחה של גפן איטלקי
עונת הפריחה:
אביב
מידע כללי על פרח הגפן איטלקי:
פרחים קטנים ירוקים לבנים ולא מורגשים
האבקה מתבצעת ע"י:
דברים, זבובים ועוד..
דילול פריחה:
על מנת לקבל פרי גדול יותר יש לגזום 20 אחוז מהאשכול בקצה האשכול
פירות גפן איטלקי
עונת תנובת הפרי:
אביב, קיץ (רוב הפרי בקיץ לעיתים נדירות רק באביב)
מזיקים בגידול פרי:
ציפורים ועוד.. יחסית זן עמיד
מה ניתן לעשות עם פירות הגפן איטלקי?
לאכול טרי, יין, מיץ, עוגות
דרישות עבודה על הפרי:
רצוי לנקות את העלים מסביב לפרי
כמה זמן לוקח עד שהצמח מניב פירות?
2-3 שנים, תלוי בגודל הצמח ובתנאי הגידול
עלים למאכל
עונת קטיפת העלים:
אביב, קיץ
קטיפת עלים:
עדיף לקטוף עלים צעירים אך בגודל מלא
מידע על עלי הצמח:
עלים מחולקים לאונות לפעמים יכולים להיות יחסית קשים למילוי, אך עלים רכים
שימוש בעלים של צמח הגפן איטלקי:
עלי גפן או מבושל בתוך תבשילים
מידע כללי על הצמח
שם בלטינית:
White Shiraz
שם באנגלית:
Italian wine grape
שמות נוספים:
ענבי שירז לבן
האם כדאי לגדל:
גפן חזק ולא נתקף בקלות, פירות לבנים ומתוקים, יחסית קל לגדל וחזק מאוד
אם הינך אוהב/ת צמח הגפן איטלקי מומלץ לגדל:
גפן, גפן איזבלה, גפן מוסקט