קיווי גידול – צמח מטפס נשיר. פירותיו של צמח הקיווי חומים ושעירים מבחוץ וירוקים או צהובים מבפנים. רוב שתילי הקיווי לא ישרדו את שנתם הראשונה.

רשימת משתלות שאפשר לקנות את הצמח

מידע על הצמח:

תנאי גידול אורגני לקיווי:
מנות קור מועטות, קרקע מנוקזת היטב עד לקליטתם של השורשים. מומלץ לשתול בעציץ (בשנה הראשונה(.

איך משיגים קיווי לגידול אורגני:
ענפים, זריעה (לא מומלץ), שתיל

חסרונות בגידול קיווי:
רגיש לקרקעות מסוימות, לקור ולחום

תנאי השקיה בגידול קיווי:
השקיה מרובה-

תנאי אור במצב אופטימלי לגידול קיווי:
שמש מלאה (כמעט)

תאריך מומלץ לשתילת קיווי:
חורף / אביב (מרץ-מאי)

מזיקים לצמח הקיווי:
קור, קרקע

האם כדאי לקנות זן מורכב של קיווי:
לא, עדיף ייחור

תאריך גיזום לקיווי:
חורף (דצמבר- פברואר(

גיזום לקיווי:
לעצב לפי הצורך, בשנה הראשונה מומלץ ליצור גבעול יציב ולחתוך את כל הענפים הנוספים שגדלים. כל שנה יש לגזום כמחצית מהצמח לפחות.

גודל הצמח קיווי:
3-7 מ'

קצב גדילה בקיווי:
גדילה מהירה

אפשר לגדל קיווי בחקלאות פיראטית:
כן

אפשר לגדל קיווי בבית:
לא

אפשר לגדל קיווי גם בעציץ:
כן

פריחת הצמח:

תאריך פריחה לקיווי:
אביב (מאי)

האבקה לקיווי מתבצעת ע"י:
דבורים, בחלק מזני הקיווי צריך זנים זכריים ונקביים על מנת שתתבצע האבקה, זנים מסוימים אינם דורשים את 2 המינים. במידה ובחרתם זן חד זוויגי מומלץ לגדל את שיחי הקיווי אחד בתוך השני – מה שיגדיל את סיכויי ההפריה.

מידע כללי על פרח הקיווי:
פרחי הקיווי לבנים עם אבקנים צהובים הגדלים בתפרחות

דילול פריחת הקיווי:
בשנים הראשונות יש להוריד את הניצנים

פרי:

תאריך תנובת הקיווי:
קיץ (יולי-אוגוסט)

מזיקים בגידול פרי הקיווי:
ציפורים, כנימות

מה ניתן לעשות עם כמויות של פרי הקיווי?
לאכול, מיץ

דרישות עבודה על פרי הקיווי:
עטיפתם במידה וקיימת תקיפה מאסיבית

כמה זמן לוקח עד שהקיווי נותן פרי?
3 שנים

סוף:

קיווי בלטינית:
Actinidia deliciosa

קיווי באנגלית:
Kiwifruit, Kiwi

שמות נוספים לקיווי:
חזרזר סיני, ענבה סינית

האם כדאי לגדל קיווי:
קיווי מומלץ לגדל אך ורק אם קיים קור באזורכם.

רבייה וגטטיבית:

אופן ביצוע של רביה וגטטיבית בקיווי:
ייחור

תאריך רביה וגטטיבית לגידול קיווי:
מרץ – מאי, ככל שתקדימו כך עדיף

משך זמן צמיחת שורשים בגידול רבייה וגטטיבית בקיווי:
מספר שבועות – חודשים

דרך הטיפול בגידול רבייה וגטטיבית בקיווי:
אפשר לבצע הכמנה בענפים אך היא חייבת להיות לזמן קצר ובטמפרטורה הגבוהה מ2 מעלות