עצי הדר בוגרים – כשבוחרים עץ הדר יש לבחור לפי טעם וכמות העבודה שמוכנים להשקיע כל, בבחירת עצי הדר בוגרים למכירה חשוב להקפיד על הבחירה בשל מחיר העץ, כמובן שיש לתת עדיפות לבריאות העץ והתאמה לגינה. חפשו עץ הדר בוגר עם עלווה יפה וגיזום נכון לעץ, ענפים יציבים ומערכת שורשים מפותחת, כדאי להימנע מכל סימני מזיקים, מחלות או עץ במצב עקה. יש לוודא שהעץ טופל ותוחזק כראוי על ידי משתלה. העריכו את גודלו וגילו של העץ שמקבלים, כוונו לעץ בוגר מספיק לקחת בחשבון אם ניתן לניהול לשתילה לבד, ככל שהעץ יהיה גדול כנראה אי אפשר לשתול לבד

מחיר עצי פרי בוגרים

מגוון עצי פרי בוגרים למכירה עם מחירים לאחר הנחה מאורגניקו

עץ לימון בוגר

מגוון זני לימון בוגרים:

  • לימון יוריקה בוגר 4 צול – מחיר 761 ש"ח, מחיר לאחר הנחה 10%~ – 690 ש"ח
  • לימון וילה פרנקה 5 צול – מחיר 878 ש"ח, מחיר לאחר הנחה 10%~ – 790 ש"ח
  • לימון איטלקי 6  צול – מחיר 1053 ש"ח, מחיר לאחר הנחה 10%~ – 950 ש"ח

לימון ליים בוגר

  • לימון ליים 5 צול – מחיר 1053 ש"ח, מחיר לאחר הנחה 10%~ – 950 ש"ח
  • לימון פרסי 5 צול – מחיר 1053 ש"ח, מחיר לאחר הנחה 10%~ – 950 ש"ח

עץ לימון ננסי בוגר

  • עץ לימון ננסי – מחיר 1755 ש"ח, מחיר לאחר הנחה 10%~ – 1550 ש"ח

עץ תפוז בוגר

  • תפוז טבורי 6 צול – מחיר 878 ש"ח, מחיר לאחר הנחה 10%~ – 790 ש"ח
  • תפוז שמוטי 8 צול – מחיר 1053 ש"ח, מחיר לאחר הנחה 10%~ – 950 ש"ח
  • תפוז ולנסיה 5 צול – מחיר 878 ש"ח, מחיר לאחר הנחה 10%~ – 790 ש"ח
  • תפוז ולנסיה 8 צול – מחיר 1053 ש"ח, מחיר לאחר הנחה 10%~ – 950 ש"ח
  • תפוז דם 6 צול – מחיר 1404 ש"ח, מחיר לאחר הנחה 10%~ – 1250 ש"ח

עץ קלמנטינה בוגר

  • קלמנטינה מיכל 6 צול – מחיר 878 ש"ח, מחיר לאחר הנחה 10%~ – 790 ש"ח

עץ פומלה בוגר

  • פומלה לבנה 8 צול – מחיר 1053 ש"ח, מחיר לאחר הנחה 10%~ – 950 ש"ח
  • פומלה לבנה 10 צול – מחיר 1404 ש"ח, מחיר לאחר הנחה 10%~ – 1250 ש"ח
  • פומלה אדומה 8 צול – מחיר 1053 ש"ח, מחיר לאחר הנחה 10%~ – 950 ש"ח

עץ אשכולית בוגר

  • אשכולית לבנה 5 צול – מחיר 878 ש"ח, מחיר לאחר הנחה 10%~ – 790 ש"ח
  • אשכולית אדומה 5 צול – מחיר 878 ש"ח, מחיר לאחר הנחה 10%~ – 790 ש"ח

עצי הדר בוגרים למכירה

מגוון עצי הדר בוגרים למכירה לשימושים שונים

עץ לימון

  • עצי הלימון הם עצים ירוקי עד קטנים עד בינוניים בעלי מראה קומפקטי ושיחי יחסית. הם בדרך כלל גדלים לגובה 3 עד 6 מטרים, אם כי זנים מסוימים עשויים להיות קטנים או גדולים יותר.
  • פרי עץ הלימון הוא אולי התכונה המוכרת ביותר שלו. לימונים הם פירות הדר בצורת אליפסה עם צבע צהוב עז כשהם בשלים. 5 עד 7.5 ס"מ
  • טעם: טעמו של פרי הלימון מאופיין בחמיצות שלו, הנובעת מתכולת חומצת לימון גבוהה.
  • עסיסיות: פרי הלימון מכיל מיץ בשפע

לימון ליים

  • עצי ליים הם עצים ירוקי עד קטנים עד בינוניים עם הרגלי צמיחה עבותים. הם מגיעים בדרך כלל 1.8 עד 4.5 מטר, אם כי זנים מסוימים עשויים לגדול יותר.
  • פרי: פרי עץ הליים הוא ייחודי ומושך חזותית. ליים הם פירות הדר קטנים ועגולים בקוטר של 2.5 עד 5 ס"מ יש להם קליפה חלקה, דקה וירוקה בהירה שמתכהה כשהפרי מתבגר.
  • טעם: פרי ליים ידוע בטעמו החמוץ, הדומה ללימון אך עם טעם מעט מתוק ומתון יותר.
  • עסיסיות: ליים מכיל מיץ בשפע וחלק מהזנים הרבה יותר מלימון

עץ לימון ננסי בוגר

  • עצי לימקוואט הם עצים ירוקי עד קטנים עד בינוניים בעלי צורת צמיחה קומפקטית ועמוסה, הכלאה לשילוב של עצי ליים ועץ קומקווט. בדרך כלל הם מגיעים לגבהים של 1.8 עד 3 מטרים.
  • פרי: פרי עץ הלימקווט הוא ייחודי ובולט מבחינה ויזואלית, מזכיר ליים קטן בעל צורה אליפסה או עגולה. לפרי יש עור דק, חלק ובוהק כתום-צהוב, אכיל וחמוץ
  • טעם: לימקוואט מציעים פרופיל טעמים ייחודי המשלב את החמיצות של הליים עם החמיצות של עץ קומקווט.

עץ תפוז בוגר

  • עצי תפוז הם עצים ירוקי עד בינוניים בעלי כתר מעוגל וחופה צפופה. הם בדרך כלל גדלים לגבהים הנעים בין 4.5 עד 7.5 מטרים, אם כי זנים מסוימים יכולים לגדול יותר.
  • פרי עץ התפוז הוא מאוד שימושי. תפוזים הם פירות הדר עגולים עד אובלים עם קליפה עבה, הקליפה יכולה לנוע בצבע מכתום ועד אדום עמוק, תלוי בזן. תפוזים תלויים על הענפים ובדרך כלל נקטפים כשהם בשלים לחלוטין אבל אפשר לפני
  • טעם: תפוזים מוערכים בזכות טעמם המתוק, העסיסי והמעט חומצי. הטעם יכול להשתנות בהתאם לזן, כאשר חלק מהתפוזים מתוקים יותר מאחרים. בדרך כלל, תפוזים מציעים איזון טעים של מתיקות וחמיצות

עץ קלמנטינה

  • עץ: עצי קלמנטינה הם עצים ירוקי עד קטנים עד בינוניים עם הרגל צמיחה קומפקטי ועמוס. הם בדרך כלל מגיעים לגבהים הנעים בין 6 ל-12 רגל (1.8 עד 3.6 מטר), מה שהופך אותם למתאימים לגינות או מכולות קטנות יותר.
  • פרי עץ הקלמנטינה הוא המאפיין הייחודי ביותר. קלמנטינות הן פירות הדר קטנים ועגולים עם קליפה חלקה, דקה ועמוק בצבע כתום. קליפה קלה בדרך כלל לקלף, מה שהופך את הקלמנטינות לנוחות לאכילה. קלמנטינות תלויות על הענפים באשכולות ונקצרים כשהן בשלות לחלוטין.
  • טעם: קלמנטינות זוכות להערכה על טעמן המתוק, העסיסי והטעם. יש להם טעם מעט מתון ומתוק יותר בהשוואה לפירות הדר אחרים כמו תפוזים ומנדרינות. הטעם מאופיין באיזון טעים של מתיקות וחומציות, מה שהופך את הקלמנטינות לבחירה פופולרית לצריכה טרייה וגם למיץ
  • עסיסיות: הקלמנטינות מכילות מיץ בשפע

עץ פומלה

  • עץ פומלה הוא עץ בינוני ירוק עד וצורת צמיחה מתפשטת. הם יכולים להגיע לעתים קרובות יותר מגובה של (6 מטרים). לעצי פומלה יש גזעים עבים ועציים וענפים הנושאים עלווה צפופה.
  • פרי: פרי עץ הפומלה הוא פרי ההדר הגדול ביותר, הידוע בקליפתו העבה ובגודלו הגדול. לפומלות יש מראה עגול עד צורת אגס ויכולות לשקול כמה קילוגרמים כל פרי. הקליפה עבה, גסה, ולעתים קרובות בצבע צהוב-ירוק עד צהוב חיוור. הבשר צהוב חיוור עד ורדרד ומחולק למקטעים, יש זנים מיציים ויש זנים יותר מוצקים בדרך כלל מתוק ומתון בטעמו.
  • טעם הפרי – טעם: לפומלות יש טעם מתוק, עדין ומרענן עם נגיעות פרחוניות עדינות. הטעם פחות חומצי ומר בהשוואה לאשכוליות, מה שהופך את הפומלות לחביבות על חובבי הדרים המעדיפים פרי מתוק יותר. הבשר עסיסי ורך, בעל מרקם מעט מוצק יותר מפירות הדר אחרים.
  • עסיסיות: הפומלות מכילות עיסת עסיסית בעלת מרקם וטעם נעימים. למרות שהם לא עסיסיים כמו כמה פירות הדר אחרים.

עץ אשכולית

  • עצי אשכולית הם עצים ירוקי עד בגודל בינוני עד גדול. הם בדרך כלל מגיעים לגבהים הנעים בין 4.5 עד 6 מטרים, אם כי זנים מסוימים יכולים לגדול יותר.
  • פרי עץ האשכולית הוא המאפיין הייחודי ביותר. האשכוליות הן פירות הדר עגולים עד צורת אובליית עם קליפה עבה, חלקה ולעיתים קרובות צהובה עד ורדרדה. הקליפה יכולה להשתנות בצבע בהתאם למגוון ובשלות הפרי. הבשר מחולק למקטעים וצבעו נע בין צהוב חיוור לאדום עמוק או ורוד, תלוי בזן. אשכוליות בדרך כלל נקצרות כשהן בשלות לחלוטין.
  • טעם: לאשכוליות יש טעם מיוחד חזק ומעט מריר ומרענן עם שמץ של מתיקות. הטעם יכול להשתנות בהתאם לזן, כאשר אשכוליות מסוימות מתוקות יותר מאחרות. הבשר עסיסי עד יותר מוצק, מציע שילוב מענג של חמיצות ומתיקות וקצת מרירות.
  • עסיסיות: אשכוליות מכילות מיץ בשפע, שהוא חמצמץ ומרענן

יתרונות קניית עץ הדר בוגרים

יתרונות קניית עץ הדר בוגר בניגוד לעץ הדר צעיר מציעה מספר יתרונות פוטנציאליים:

  • יבול מיידי (פירות) – אחד היתרונות העיקריים של רכישת עץ הדר בוגר הוא שסביר להניח שהוא יפיק פרי מוקדם יותר. עצים בוגרים בדרך כלל כבר הגיעו לגיל תנובת פרי, כלומר לא תצטרכו לחכות כל כך הרבה זמן כדי ליהנות מקציר של הדרים. לעומת זאת, לעצי הדר צעירים עשויים לקחת מספר שנים עד שהם מגיעים לבגרות ומתחילים להניב פירות וגם אז כמות הפרי נמוכה
  • מערכת שורשים מבוססת: לעצי הדר בוגרים יש בדרך כלל מערכת שורשים מבוססת, שיכולה לעזור להם לעמוד בהלם השתילה ולהתבסס מהר יותר בסביבתם החדשה. זה יכול להוביל לצמיחה מהירה יותר ולבריאות טובה בהשוואה לעצים צעירים, שעשוי לקחת זמן רב יותר להתאקלם ולהתבסס לאחר השתילה
  • מבנה ענפים חזק יותר: לעצי הדר בוגרים יש לרוב מבנה ענפים חזק ומפותח יותר בהשוואה לעצים צעירים. זה יכול להפוך אותם לעמידים יותר בפני רוח, גשם וגורמי לחץ סביבתיים אחרים, ולהפחית את הסיכון לשבירת ענפים או נזק.
  • תחזוקה קלה יותר: בעוד שכל עצי ההדר דורשים טיפול ותחזוקה, עצים בוגרים עשויים להיות עמידים יותר ודורשים טיפול פחות אינטנסיבי בהשוואה לעצים צעירים. הם עשויים להיות סובלניים יותר לתנודות בהשקיה, בטמפרטורה ובגורמים סביבתיים אחרים (אבל רק לאחר קליטה מלאה), מה שהופך אותם לקלים יותר לניהול עבור חסרי ניסיון.
  • אסתטיקה של עץ בוגר – משיכה אסתטית מיידית: עצי הדר בוגרים בעלי מראה אטרקטיבי לנוי בהשוואה לעצים צעירים. הם עשויים להיות בעלי חופה מלאה יותר, עלווה מפותחת יותר, ואפילו כבר לשאת פרי, מה שמוסיף משיכה חזותית מיידית לגינה.
  • לקחת בחשבון – אמנם יש יתרונות ברורים לרכישת עץ הדר בוגר, אך חיוני לקחת בחשבון את הצרכים, ההעדפות והתקציב הספציפיים שלך בעת החלטה בין עצים בוגרים לצעירים. בנוסף, ללא קשר לגיל העץ, טיפול ותחזוקה נאותים הם חיוניים להבטחת בריאותו ותפוקת פרי לאורך זמן.

לפני רכישת עץ הדר בוגר

לפני רכישת עץ הדר בוגר, ישנם מספר גורמים מרכזיים שעליכם לקחת בחשבון כדי להבטיח את בריאותו והתאמתו לגינה או לבית שלכם:

בריאות עץ הדר בוגר

מספר דברים לבדוק לפני רכישה

  • עלים יש לבדוק היטב את העץ לאיתור סימנים של מזיקים, מחלות או עקה. חפשו עלים ירוקים בריאים, הימנעו מעצים עם עלווה נבולה או מצהיבה, מכיוון שזה יכול להצביע על בעיות בריאותיות בסיסיות
  • ענפים יציבים, וללא נזק או שינוי צבע (יש לפעמים שינוי צבע תקין). לפעמים יש פטריות שגורמות לשינוי צבע אך לזכור פטריה שתקפה את הגזע הרבה פעמים משאירה שינויי צבע גם לאחר שהפטריה אינה קיימת יותר על העץ
  • מערכת שורשים: בדוק את מערכת השורשים של העץ כדי לוודא שהוא מפותחת היטב והשורשים אינם קשורים כי זה יכול להגביל את גדילת העץ. שורשים בריאים חיוניים ליכולתו של העץ לקלוט מים וחומרי מזון. הימנע מעצים עם שורשים מלופפים,

חסרון של עץ בוגר

  • עלות: צמחים בוגרים הם לרוב יקרים יותר לרכישה מאשר צמחים צעירים – בשל הזמן והמשאבים המושקעים בגידולם ובטיפולם.
  • פחות זנים קיימים בתור עצים בוגרים
  • זמינות מוגבלת: בהתאם למין ולמגוון, צמחים בוגרים עשויים להיות זמינים פחות מצמחים צעירים יותר,
  • הלם השתילה: צמחים בוגרים עלולים לחוות הלם כאשר הם מועברים ממיקומם המקורי לסביבה חדשה. זה יכול לגרום לתקופות ארוכות הסתגלות של הצמח, שבמהלכן הוא עשוי להפגין צמיחה מופחתת, עלווה נבולה או סימני מצוקה אחרים.
  • פחות גמישות בעיצוב העץ: ברגע שצמח בוגר נשתל בגינה, ייתכנו הזדמנויות מוגבלות לעצב בהתאם להעדפות. צמחים צעירים מציעים גמישות רבה יותר במונחים של גיזום, עיצוב על מנת להתאים לעיצוב אסתטי או לאילוצי המקום

עונת שתילה

עונת השתילה יכולה להיות כל השנה, עדיף לא בימים הקרים של החורף, לא בשרבי האביב ולא בימים החמים של הקיץ, עדיף לשתול באביב או בסתיו אבל זה לא ממש אקוטי

שתילת עץ הדר בוגר

שתילת עץ תפוז בוגר דורשת לקחת מספר פרמטרים בחשבון שיקול דעת מדוקדק כדי להבטיח את הקמה מוצלחת ובריאותו לטווח ארוך. להלן מדריך שלב אחר שלב:

מיקום העץ

מיקום השתילה – עץ הדר בוגר מעדיף מיקום עם חשיפה מלאה לאור השמש (לפחות 6-8 שעות של אור שמש ישיר ביום) ואדמה מנוקזת היטב, עדיף כמובן אזור ללא אבנים בקרקע אם יש הרבה אבנים כדאי לשקול להחליף חלק מהאדמה הקיימת

בור השתילה

בור שתילה: חפרו בור שרוחב פי שניים ומעט רדוד יותר מגוש השורשים של עץ ההדר. יש לאוורר את האדמה באזור השתילה כדי לשפר את את נשימת השורשים וחדירת השורשים וייצוב השורשים בקרקע

הסרה מהעציץ

הסירו בזהירות את עץ הדר הבוגר מהמיכל שלו, להיזהר לא לפגוע בשורשים. יש לפתוח בעדינות את כל השורשים המעוגלים או הסבוכים כדי לעודד צמיחה כלפי חוץ. (לרוב אי אפשר)

מיקום השתילה בבור

יש למקם את עץ ההדר במרכז בור שתילה, וודאו שחלקו העליון של גוש השורשים יושב בגובה או מעט מעל פני האדמה שמסביב. הימנע משתילת העץ עמוק מדי, מכיוון שהדבר עלול לחנוק בסיס הגזע ואת השורשים.

מילוי אדמה חוזר

לאחר שתילה הרבה פעמים יש מחסורי אדמה ולכן יש צורך במילוי חוזר באדמה: מלאו את החור באדמה, יש לשים בעדינות סביב השורשים כדי שלא יהיו כיסי אוויר. השקו את העץ ביסודיות כדי לייצב את האדמה ולהבטיח מגע טוב בין שורש לאדמה.

כיסוי קרקע לאחר שתילה

כיסוי קרקע כדאי לכסות בשכבה של 5-7 ס"מ כיסוי קרקע אורגני, כגון שבבי עץ, קש או עלים יבשים, סביב בסיס העץ כדי לשמור על לחות ולדכא עשבים שוטים. השקו את העץ לעומק מיד לאחר השתילה והמשיכו להשקות באופן קבוע, תוך שמירה על האדמה לחה באופן עקבי אך לא להציף מים.

תמיכה

תמיכה: במידת הצורך, יש ספק תמיכה לעץ כדי למנוע ממנו לקבל זוית או לעוף בתנאי רוח חזקים. יש לבדוק שהאדמה מספיק מהודקת מסביב לעץ אך לא יותר מידי

גיזום לאחר שתילה

גיזום לאחר שתילה – יש לגזום את כל הענפים הפגומים או אלו שחוצים אחד השני על מנת לחשוף את כל הענפים לאור מלא על מנת לקדם צמיחה בריאה ולעצב את העץ, תזמון הגיזום יכול להיות לאחר השתילה גיזום כליל על מנת להכניס את הצמח לעקה לאלץ אותו לגדול, הרבה פעמים אם אפשרי יש טכניקת גיזום שורשים, לאחר גיזום כדאי לשים משחה לאחר גיזום על מנת שלא יהיה חדירה של מזיקים

דשן לאחר שתילה

דשן: יש להמתין עד האביב או לפחות עד שהעץ נקלט, על מנת לדשן את העץ שנשתל. לפי מצב העץ צריך להתאים את הדשן אפשר להתחיל עם דשן מאוזן ולאחר מכן להתאים למצב העץ

מזיקים ומחלות

עץ לאחר שתילה הוא יותר רגיש מעץ שנמצא בקרקע, מעקב אחר מזיקים ומחלות: שימו לב לסימנים של מזיקים או מחלות, כגון כנימות, אקריות או מחלת הדרים ספציפיות. גילוי מוקדם וטיפול מהיר יכולים לסייע במניעת נזק חמור לעץ. יש כמובן לשים משחת גיזום על כל האזורים החתוכים

טיפול בגזע בוגר

לאחר שתילה של עץ בוגר כדאי יש לצבוע את הגזע בלובן – הסיבה להגן על הגזע מפני השמש הקשה, עץ שנשתל, יש לו פחות עלים אשר לא מכסים את כל הגזע וכל עוד הגזע חשוף לשמש יש להגן עליו

טיפול שוטף

טיפול שוטף: השקייה סדירה, לדשן, לגזום את עץ ההדר לפי הצורך כדי לקדם צמיחה בריאה וייצור פירות. יש לעקוב אחר רמות הלחות בקרקע באופן קבוע, בייחוד בימי השרב