מידע על הצמח:
תנאי גידול אורגני לטאטסוי:
קור
איך משיגים טאטסוי לגידול אורגני:
זרעים, שתילים
חסרונות בגידול טאטסוי:
נהיה מריר בחום
תנאי השקיה בגידול טאטסוי:
השקיה בינונית++
תנאי אור במצב אופטימלי לגידול טאטסוי:
שמש מלאה (כמעט)
תאריך מומלץ לשתילת טאטסוי:
תחילת הסתיו-חורף
מזיקים לצמח הטאטסוי:
זחלי פרפר, תולעים
האם כדאי לקנות זן מורכב של טאטסוי:
כן/ לא
תאריך גיזום לטאטסוי:
כל העונה
גיזום לטאטסוי:
עלים נגועים, עמודי פריחה
גודל הצמח טאטסוי:
20-40 ס"מ
קצב גדילה בטאטסוי:
גדילה מהירה
אפשר לגדל טאטסוי בחקלאות פיראטית:
כן
אפשר לגדל טאטסוי בבית:
לא
אפשר לגדל טאטסוי גם בעציץ:
כן
פריחת הצמח:
תאריך פריחה לטאטסוי:
אביב
האבקה לטאטסוי מתבצעת ע"י:
דבורים
מידע כללי על פרח הטאטסוי:
פרחים צהובים קטנים הגדלים במקבצים על עמוד פריחה, הפרחים אכילים ויכול להופיע בצמח יותר מעמוד פריחה אחד.
דילול פריחת הטאטסוי:
מומלץ לדלל על מנת שימשיך לצמוח
עלים למאכל:
תאריך קטיפת עלי הטאטסוי:
סתיו-חורף (40-60 ימים מהזריעה)
גיזום עלים נכון בטאטסוי:
ניתן לגזום את העלים הבוגרים בכל עת, אך כדי לגזום את כל הצמח צריך להמתין 40-60 ימים
מידע על עלי טאטסוי:
עלה עגול ירוק קמור קטן הגדל על גבעול לפעמים לעלים יש בקודקוד שסע, אזורי החיבור (הוורידים) לבנים
שימוש בעלי טאטסוי:
מוקפץ, מאודה
סוף:
טאטסוי בלטינית:
Brassica rapa var. rosularis
טאטסוי באנגלית:
Tatsoi
שמות נוספים לטאטסוי:
חרדל תרד, חרדל הכף, בוק צ'וי רוזט
האם כדאי לגדל טאטסוי:
צמח חזק מאוד
אם הנך אוהב/ת טאטסוי מומלץ לגדל:
כרוב סיני, פאק צ'וי, באק צ'וי, כרוב נאפה