שעועית הגלידה גידול – שעועית הגלידה היא עץ צל ירוק עד, שפירותיו גדלים בתרמילים, המכילים בין 3 ל-50 פירות. אוכלים את הפרי השעיר מסביב לגרעין, בזנים מסוימים הפרי יוצא בקלות, יש מגוון זני שעועית הגלידה בשלל גדלים.

רשימת משתלות שאפשר לקנות את הצמח

מידע על הצמח:

תנאי גידול אורגני לשעועית הגלידה:
אין תנאים מיוחדים לגידול שעועית הגלידה, כל מה שחשוב זה עיצוב וגיזום. לעץ יש נטייה לצמוח בצורה עקומה, מומלץ לשמור על גיזומו.

איך משיגים שעועית הגלידה לגידול אורגני:
זרעים, שתיל

חסרונות בגידול שעועית הגלידה:
שתלטן ופרי קצת מסורבל לאכילה

תנאי השקיה בגידול שעועית הגלידה:
שעועית הגלידה חובבת השקיה מרובה, אך ניתן לגדלה בהשקיה מועטה לאחר ביסוס העץ

תנאי אור במצב אופטימלי לגידול שעועית הגלידה:
שמש מלאה

תאריך מומלץ לשתילת שעועית הגלידה:
אביב עד אמצע הקיץ

מזיקים לצמח השעועית הגלידה:
נמלים, כנימות (רוב המזיקים אינם הורגים את העץ)

האם כדאי לקנות זן מורכב של שעועית הגלידה:
לא, אין בארץ זנים מורכבים

תאריך גיזום לשעועית הגלידה:
כל השנה

גיזום לשעועית הגלידה:
להוריד צמיחה צדדית וענפים מתים

גודל הצמח שעועית הגלידה:
10-15 מטר, מה שהופך אותו עץ נהדר לבניית בית עץ

קצב גדילה בשעועית הגלידה:
גדילה מהירה ביותר

אפשר לגדל שעועית הגלידה בחקלאות פיראטית:
כן

אפשר לגדל שעועית הגלידה בבית:
לא

אפשר לגדל שעועית הגלידה גם בעציץ:
כן

פריחת הצמח:

תאריך פריחה לשעועית הגלידה:
אביב (מאי-יוני)

האבקה לשעועית הגלידה מתבצעת ע"י:
דבורים ++

מידע כללי על פרח השעועית הגלידה:
פרח לבן יפיפה

דילול פריחת השעועית הגלידה:
לא צריך לדלל, אך בגלל שאין צורך בכמויות הפרי הגדולות – ניתן לדללו

פרי:

תאריך תנובת השעועית הגלידה:
קיץ / סתיו (אוגוסט – אוקטובר)

מזיקים בגידול פרי השעועית הגלידה:
כנימות מגן, נמלים

מה ניתן לעשות עם כמויות של פרי השעועית הגלידה?
לאכול

דרישות עבודה על פרי השעועית הגלידה:
קטיפת הפרי (שעועית הגלידה היא עץ גדול במיוחד וקטיף הפרי הופך לעבודה מעיקה(

כמה זמן לוקח עד שהשעועית הגלידה נותן פרי?
2-5 שנים

זני הצמח:

שעועית הגלידה  פחוסה – הזן הנפוץ בארץ, בעל תרמילים קטנים בגודל של 10-15 ס"מ, טעם הפירות מתוק אך לא מיוחד
שעועית הגלידה חצי סהר – בעל תרמיל בצורת חצי סהר בגודל של 30-50 ס"מ, טעמו מתוק במיוחד ואף קצת ארומטי
שעועית הגלידה ארוכה – בעל תרמיל גדול של עד כ1.5 מטר, טעם הפרי קצת אנמי
שעועית הגלידה זן הבר – בעל תרמילים בגודל של 20-30 ס"מ, דקים ואין כמעט פרי לאכול

גידול מזרעים:

זריעה של שעועית הגלידה:
בפרי שעועית הגלידה ניתן למצוא, במספר שלבים, מספר לא מבוטל של זרעים אשר נבטו עוד בתוך התרמיל

שמירת זרעי שעועית הגלידה עד הזריעה:
ניקוי הפרי וייבוש הזרעים

תאריך זריעה של שעועית הגלידה:
אביב – אם הגרעין לא נבט, אם הזרע נבט בתוך התרמיל – צריך לשתול אותו מיד

מרחק זריעה בשעועית הגלידה:
בזריעת חממות צריך עציץ לכל זרע, על מנת שלא תהיה קשירת שורשים שתפגע בתהליך הפיצול. בזריעה ממוקדת באדמה יש לשים במרחק של 3 מטר לפחות.

עומק זריעת השעועית הגלידה:
2-3ס"מ

תנאי זריעת השעועית הגלידה:
לחות גבוהה, חום

השקיית זרעי שעועית הגלידה:
מרובה

זמן נביטה לשעועית הגלידה:
בתוך התרמיל עד כחודש

תנאי הנבט שעועית הגלידה?
לחות וצל

סוף:

שעועית הגלידה בלטינית:
Inga

שעועית הגלידה באנגלית:
Ice cream bean

שמות נוספים לשעועית הגלידה:
אינגה המתוקה

האם כדאי לגדל שעועית הגלידה:
שעועית הגלידה מומלץ לגדל אך ורק אם יש מקום, עדיף בחקלאות פיראטית

אם הינך אוהב/ת שעועית הגלידה מומלץ לגדל:
אינגה המתוקהעץ קקאו

רשימת קטגוריות

עונות פורחות

חלקים אכילים

שימושים קולינריים

צבעי פרחים

אקלים

עונת הקציר

חלקי נוי

צמח מהירות גידול

צמח צורת חיים

שימושים בצמח

עונת השתילה

צמחים חשיפה לשמש

השקיית צמחים

אזור הקשיחות