שעועית הגלידה גידול – שעועית הגלידה היא עץ צל ירוק עד, שפירותיו גדלים בתרמילים, המכילים בין 3 ל-50 פירות. אוכלים את הפרי השעיר מסביב לגרעין, בזנים מסוימים הפרי יוצא בקלות, יש מגוון זני שעועית הגלידה בשלל גדלים.

רשימת משתלות שאפשר לקנות את הצמח

מידע על הצמח:

תנאי גידול אורגני לשעועית הגלידה:
אין תנאים מיוחדים לגידול שעועית הגלידה, כל מה שחשוב זה עיצוב וגיזום. לעץ יש נטייה לצמוח בצורה עקומה, מומלץ לשמור על גיזומו.

איך משיגים שעועית הגלידה לגידול אורגני:
זרעים, שתיל

חסרונות בגידול שעועית הגלידה:
שתלטן ופרי קצת מסורבל לאכילה

תנאי השקיה בגידול שעועית הגלידה:
שעועית הגלידה חובבת השקיה מרובה, אך ניתן לגדלה בהשקיה מועטה לאחר ביסוס העץ

תנאי אור במצב אופטימלי לגידול שעועית הגלידה:
שמש מלאה

תאריך מומלץ לשתילת שעועית הגלידה:
אביב עד אמצע הקיץ

מזיקים לצמח השעועית הגלידה:
נמלים, כנימות (רוב המזיקים אינם הורגים את העץ)

האם כדאי לקנות זן מורכב של שעועית הגלידה:
לא, אין בארץ זנים מורכבים

תאריך גיזום לשעועית הגלידה:
כל השנה

גיזום לשעועית הגלידה:
להוריד צמיחה צדדית וענפים מתים

גודל הצמח שעועית הגלידה:
10-15 מטר, מה שהופך אותו עץ נהדר לבניית בית עץ

קצב גדילה בשעועית הגלידה:
גדילה מהירה ביותר

אפשר לגדל שעועית הגלידה בחקלאות פיראטית:
כן

אפשר לגדל שעועית הגלידה בבית:
לא

אפשר לגדל שעועית הגלידה גם בעציץ:
כן

פריחת הצמח:

תאריך פריחה לשעועית הגלידה:
אביב (מאי-יוני)

האבקה לשעועית הגלידה מתבצעת ע"י:
דבורים ++

מידע כללי על פרח השעועית הגלידה:
פרח לבן יפיפה

דילול פריחת השעועית הגלידה:
לא צריך לדלל, אך בגלל שאין צורך בכמויות הפרי הגדולות – ניתן לדללו

פרי:

תאריך תנובת השעועית הגלידה:
קיץ / סתיו (אוגוסט – אוקטובר)

מזיקים בגידול פרי השעועית הגלידה:
כנימות מגן, נמלים

מה ניתן לעשות עם כמויות של פרי השעועית הגלידה?
לאכול

דרישות עבודה על פרי השעועית הגלידה:
קטיפת הפרי (שעועית הגלידה היא עץ גדול במיוחד וקטיף הפרי הופך לעבודה מעיקה(

כמה זמן לוקח עד שהשעועית הגלידה נותן פרי?
2-5 שנים

זני הצמח:

שעועית הגלידה  פחוסה – הזן הנפוץ בארץ, בעל תרמילים קטנים בגודל של 10-15 ס"מ, טעם הפירות מתוק אך לא מיוחד
שעועית הגלידה חצי סהר – בעל תרמיל בצורת חצי סהר בגודל של 30-50 ס"מ, טעמו מתוק במיוחד ואף קצת ארומטי
שעועית הגלידה ארוכה – בעל תרמיל גדול של עד כ1.5 מטר, טעם הפרי קצת אנמי
שעועית הגלידה זן הבר – בעל תרמילים בגודל של 20-30 ס"מ, דקים ואין כמעט פרי לאכול

גידול מזרעים:

זריעה של שעועית הגלידה:
בפרי שעועית הגלידה ניתן למצוא, במספר שלבים, מספר לא מבוטל של זרעים אשר נבטו עוד בתוך התרמיל

שמירת זרעי שעועית הגלידה עד הזריעה:
ניקוי הפרי וייבוש הזרעים

תאריך זריעה של שעועית הגלידה:
אביב – אם הגרעין לא נבט, אם הזרע נבט בתוך התרמיל – צריך לשתול אותו מיד

מרחק זריעה בשעועית הגלידה:
בזריעת חממות צריך עציץ לכל זרע, על מנת שלא תהיה קשירת שורשים שתפגע בתהליך הפיצול. בזריעה ממוקדת באדמה יש לשים במרחק של 3 מטר לפחות.

עומק זריעת השעועית הגלידה:
2-3ס"מ

תנאי זריעת השעועית הגלידה:
לחות גבוהה, חום

השקיית זרעי שעועית הגלידה:
מרובה

זמן נביטה לשעועית הגלידה:
בתוך התרמיל עד כחודש

תנאי הנבט שעועית הגלידה?
לחות וצל

סוף:

שעועית הגלידה בלטינית:
Inga

שעועית הגלידה באנגלית:
Ice cream bean

שמות נוספים לשעועית הגלידה:
אינגה המתוקה

האם כדאי לגדל שעועית הגלידה:
שעועית הגלידה מומלץ לגדל אך ורק אם יש מקום, עדיף בחקלאות פיראטית

אם הינך אוהב/ת שעועית הגלידה מומלץ לגדל:
אינגה המתוקהעץ קקאו