שעועית הגלידה גידול – שעועית הגלידה היא עץ צל ירוק עד, שפירותיו גדלים בתרמילים, המכילים בין 3 ל-50 פירות. אוכלים את הפרי השעיר מסביב לגרעין, בזנים מסוימים הפרי יוצא בקלות, יש מגוון זני שעועית הגלידה בשלל גדלים.
שעועית הגלידה גידול – שעועית הגלידה היא עץ צל ירוק עד, שפירותיו גדלים בתרמילים, המכילים בין 3 ל-50 פירות. אוכלים את הפרי השעיר מסביב לגרעין, בזנים מסוימים הפרי יוצא בקלות, יש מגוון זני שעועית הגלידה בשלל גדלים.
תנאי גידול אורגני לשעועית הגלידה:
אין תנאים מיוחדים לגידול שעועית הגלידה, כל מה שחשוב זה עיצוב וגיזום. לעץ יש נטייה לצמוח בצורה עקומה, מומלץ לשמור על גיזומו.
איך משיגים שעועית הגלידה לגידול אורגני:
זרעים, שתיל
חסרונות בגידול שעועית הגלידה:
שתלטן ופרי קצת מסורבל לאכילה
תנאי השקיה בגידול שעועית הגלידה:
שעועית הגלידה חובבת השקיה מרובה, אך ניתן לגדלה בהשקיה מועטה לאחר ביסוס העץ
תנאי אור במצב אופטימלי לגידול שעועית הגלידה:
שמש מלאה
תאריך מומלץ לשתילת שעועית הגלידה:
אביב עד אמצע הקיץ
מזיקים לצמח השעועית הגלידה:
נמלים, כנימות (רוב המזיקים אינם הורגים את העץ)
האם כדאי לקנות זן מורכב של שעועית הגלידה:
לא, אין בארץ זנים מורכבים
תאריך גיזום לשעועית הגלידה:
כל השנה
גיזום לשעועית הגלידה:
להוריד צמיחה צדדית וענפים מתים
גודל הצמח שעועית הגלידה:
10-15 מטר, מה שהופך אותו עץ נהדר לבניית בית עץ
קצב גדילה בשעועית הגלידה:
גדילה מהירה ביותר
אפשר לגדל שעועית הגלידה בחקלאות פיראטית:
כן
אפשר לגדל שעועית הגלידה בבית:
לא
אפשר לגדל שעועית הגלידה גם בעציץ:
כן
תאריך פריחה לשעועית הגלידה:
אביב (מאי-יוני)
האבקה לשעועית הגלידה מתבצעת ע"י:
דבורים ++
מידע כללי על פרח השעועית הגלידה:
פרח לבן יפיפה
דילול פריחת השעועית הגלידה:
לא צריך לדלל, אך בגלל שאין צורך בכמויות הפרי הגדולות – ניתן לדללו
תאריך תנובת השעועית הגלידה:
קיץ / סתיו (אוגוסט – אוקטובר)
מזיקים בגידול פרי השעועית הגלידה:
כנימות מגן, נמלים
מה ניתן לעשות עם כמויות של פרי השעועית הגלידה?
לאכול
דרישות עבודה על פרי השעועית הגלידה:
קטיפת הפרי (שעועית הגלידה היא עץ גדול במיוחד וקטיף הפרי הופך לעבודה מעיקה(
כמה זמן לוקח עד שהשעועית הגלידה נותן פרי?
2-5 שנים
שעועית הגלידה פחוסה – הזן הנפוץ בארץ, בעל תרמילים קטנים בגודל של 10-15 ס"מ, טעם הפירות מתוק אך לא מיוחד
שעועית הגלידה חצי סהר – בעל תרמיל בצורת חצי סהר בגודל של 30-50 ס"מ, טעמו מתוק במיוחד ואף קצת ארומטי
שעועית הגלידה ארוכה – בעל תרמיל גדול של עד כ1.5 מטר, טעם הפרי קצת אנמי
שעועית הגלידה זן הבר – בעל תרמילים בגודל של 20-30 ס"מ, דקים ואין כמעט פרי לאכול
זריעה של שעועית הגלידה:
בפרי שעועית הגלידה ניתן למצוא, במספר שלבים, מספר לא מבוטל של זרעים אשר נבטו עוד בתוך התרמיל
שמירת זרעי שעועית הגלידה עד הזריעה:
ניקוי הפרי וייבוש הזרעים
תאריך זריעה של שעועית הגלידה:
אביב – אם הגרעין לא נבט, אם הזרע נבט בתוך התרמיל – צריך לשתול אותו מיד
מרחק זריעה בשעועית הגלידה:
בזריעת חממות צריך עציץ לכל זרע, על מנת שלא תהיה קשירת שורשים שתפגע בתהליך הפיצול. בזריעה ממוקדת באדמה יש לשים במרחק של 3 מטר לפחות.
עומק זריעת השעועית הגלידה:
2-3ס"מ
תנאי זריעת השעועית הגלידה:
לחות גבוהה, חום
השקיית זרעי שעועית הגלידה:
מרובה
זמן נביטה לשעועית הגלידה:
בתוך התרמיל עד כחודש
תנאי הנבט שעועית הגלידה?
לחות וצל
שעועית הגלידה בלטינית:
Inga
שעועית הגלידה באנגלית:
Ice cream bean
שמות נוספים לשעועית הגלידה:
אינגה המתוקה
האם כדאי לגדל שעועית הגלידה:
שעועית הגלידה מומלץ לגדל אך ורק אם יש מקום, עדיף בחקלאות פיראטית
אם הינך אוהב/ת שעועית הגלידה מומלץ לגדל:
אינגה המתוקה, עץ קקאו