מידע על הצמח:
תאריך פריחה ללפת:
קיץ
האבקה ללפת מתבצעת ע"י:
דבורים
מידע כללי על פרח הלפת:
פרח צהוב קטן בעל ארבעה עלי כותרת
דילול פריחת הלפת:
אין טעם לדלל את הפריחה, אם הוא התחיל לפרוח מאוחר מדי לשלוף את השורש
גידול מזרעים:
זריעה של לפת:
צמח קל לזריעה
שמירת זרעי לפת עד הזריעה:
קריר ויבש
תאריך זריעה של לפת:
סתיו (ספטמבר-אוקטובר)
מרחק זריעה בלפת:
20 ס"מ
עומק זריעת הלפת:
1-2 ס"מ
תנאי זריעת הלפת:
קרקע נקייה מעשבים
השקיית זרעי לפת:
השקיה סבירה וסדירה
זמן נביטה ללפת:
2-10 ימים
תנאי הנבט לפת?
קרקע לחה
עלים למאכל:
תאריך קטיפת עלי הלפת:
סתיו / חורף/ אביב, את העלים ניתן לאכול יחד עם השורש או לקטוף עלים קטנים כל העונה.
גיזום עלים נכון בלפת:
כשגוזמים את העלים הקטנים יש לוודא שיישארו מספיק עלים על הצמח.
מידע על עלי לפת:
עלים אובליים חריפים מעט. את העלים הצעירים ניתן לאכול טריים ואילו את העלים הבוגרים מומלץ להרתיח ולהחליף את המים פעם או פעמיים לפני אכילתם.
שימוש בעלי לפת:
צעירים-לסלט, בוגרים-לתבשילים
שורשי מאכל:
מידע על שורש הלפת:
שורשים עגולים או חרוטיים, החלק העליון מקבל צבע סגלגל
תאריך שליפת השורש מהקרקע בלפת:
חורף – אביב , 65-80 ימים מזריעה
שימוש בשורשי הצמח לפת:
חמוצים, סלט, מבושל
סוף:
לפת בלטינית:
Brassica rapa var. rapa
לפת באנגלית:
Turnip
שמות נוספים ללפת:
האם כדאי לגדל לפת:
לא מומלץ לגדל, יותר זול לקנות.
אם הינך אוהב/ת לפת מומלץ לגדל:
רפיני, רוטבגה