מורינגה – 50 ש"ח, אוכמניות, מנגו (מאיה, שלי, עומר, נאם דוק מאי, אדווארד), ליצ'י (הונג לונג),
בננה: כחולה, סורית, פלאטנוס. גפן: איזבלה, איטלקי, מוסקט, פלפל הבאנרו, פטאיה 

פינגר ליים, שוש קירח, אבוקדו עץ מורכב עם שני זנים האס ואטינגר על אותו העץ 250 ש"ח, בקרוב: פינגר ליים
לרכישה ניתן ליצור קשר – 052-3805443 (הודעות לוואצאפ)

לפת גידול – לפת הוא צמח שורש דו שנתי, הצומח מהר וניתן לשלוף אותו מהקרקע לאחר תקופה קצרה. חלק הצמח אשר חשוף מעל האדמה מקבל צבע סגלגל, בעוד שאר הלפת הוא לבן. שורש הלפת ועליו אכילים וטעמם חריף במקצת. קיים זן לפת צהוב הנקרא רוטגבה.

 

מידע על הצמח:

תאריך פריחה ללפת:
קיץ

האבקה ללפת מתבצעת ע"י:
דבורים

מידע כללי על פרח הלפת:
פרח צהוב קטן בעל ארבעה עלי כותרת

דילול פריחת הלפת:
אין טעם לדלל את הפריחה, אם הוא התחיל לפרוח מאוחר מדי לשלוף את השורש

גידול מזרעים:

זריעה של לפת:
צמח קל לזריעה

שמירת זרעי לפת עד הזריעה:
קריר ויבש

תאריך זריעה של לפת:
סתיו (ספטמבר-אוקטובר)

מרחק זריעה בלפת:
20 ס"מ

עומק זריעת הלפת:
1-2 ס"מ

תנאי זריעת הלפת:
קרקע נקייה מעשבים

השקיית זרעי לפת:
השקיה סבירה וסדירה

זמן נביטה ללפת:
2-10 ימים

תנאי הנבט לפת?
קרקע לחה

עלים למאכל:

תאריך קטיפת עלי הלפת:
סתיו / חורף/  אביב, את העלים ניתן לאכול יחד עם השורש או לקטוף עלים קטנים כל העונה.

גיזום עלים נכון בלפת:
כשגוזמים את העלים הקטנים יש לוודא שיישארו מספיק עלים על הצמח.

מידע על עלי לפת:
עלים אובליים חריפים מעט. את העלים הצעירים ניתן לאכול טריים ואילו את העלים הבוגרים מומלץ להרתיח ולהחליף את המים פעם או פעמיים לפני אכילתם.

שימוש בעלי לפת:
צעירים-לסלט, בוגרים-לתבשילים

שורשי מאכל:

מידע על שורש הלפת:
שורשים עגולים או חרוטיים, החלק העליון מקבל צבע סגלגל

תאריך שליפת השורש מהקרקע בלפת:
חורף – אביב , 65-80 ימים מזריעה

שימוש בשורשי הצמח לפת:
חמוצים, סלט, מבושל

סוף:

לפת בלטינית:
Brassica rapa var. rapa

לפת באנגלית:
Turnip

שמות נוספים ללפת:

האם כדאי לגדל לפת:
לא מומלץ לגדל, יותר זול לקנות.

אם הינך אוהב/ת לפת מומלץ לגדל:
רפיני, רוטבגה

רשימת קטגוריות