בצל ירוק גידול צמח

בצל ירוק תנאי גידול – צמח גאופיט , המוכר גם בשם בצל סקליון, בצל ירוק צמח ריחני צמח דו שנתי נשיר אך יכול להיות תדיר, הבצל מת אך הבנות ממשיכות ובמידה ולא שולפים מהקרקע הם גדלים בתור קולוניה, יכול לגדול תנאי אקלים ים תיכוני, סובטרופי, ממוזג או מדברי, הגדל באיזור עמידות לקור 3-11

עלים אכילים בצבע ירוק בהיר עד כהה, תלוי זן ובחשיפה לשמש, עלים ארוכים בצורת חרוט העלים חלולים, העלים הצעירים גדלים מהמרכז, טעמם יכול להיות עדין עד חריף בהתאם לזן ולתנאי הגידול

פרחים בצבע לבן יוצרים כדור, זה בעצם מקבץ פרחים על עמוד פריחה אשר יוצרים פרח כדורי, הפרחים יוצאים מאמצע הפקעת

בצל (הפקעת), בגודל 1-4 ס”מ בהתאן לזן בצבעים: צהוב, לבן, רוב המינים חריפים בצורה עדינה עד חריפים מאוד, בסוף העונה יש מספר אפשרויות לשמור את הפקעות, לאסוף את הבצלים ולשמור במקום מוצל וחשוך עד השנה הבאה או לשמור את הבצלים בקרקע יבשה. את הבצל מומלץ לשתול בחלקה נפרדת או בעציץ נפרד, על מנת שבתקופה שהבצל נכנס לתרדמה לא יהיה צורך להשקותו

למכירה בצל ירוק:

  • צמח זה אינו במלאי
  • במידה ויש לכם למכור צרו קשר עם אורגניקו, אתם מוזמנים לפרסם למכירה, אתם קובעים את מחיר הצמח
  • להדרכה על צמח זה – ניתן לתאם פגישת זום – עכשיו מחיר היכירות

תנאי גידול בצל ירוק – טיפול:

קרקע מאווררת, מנוקזת הייטב, גיזום עמודי פריחה, רוחות, דשן, דילול בצלים בקולוניות גדולות מומלץ על מנת לשמור על חידוש ואפשרות לצמח לגדול מחדש

איך להתחיל לגדל / עונת השתילה

איך כדאי להתחיל לגדל:
זרעים / שתילים / סטרטרים (שתילונים) / בצלים, ניתן לקחת בצל לחתוך את השליש התחתון ולשתול אותו בקרקע ללא כיסוי מעל רק שהחלק התחתון או לשים במים עד שיגדל שורשים (רק את החלק התחתון)

האם כדאי לקנות צמח מורכב או צמח שהתחיל מרבייה וגגטטיבית:
כן, יותר קל להתחיל מבצלים מאשר להתחיל מזרעים

עונת שתילה:
סתיו, חורף

איך לשתול:
לחפור בור עמוק גדול מהשתיל ולוודא שאין אבנים בקרקע, לא גדל טוב עם אבנים בקרקע, הצמח גדל לרוחב זוהי דרך הריבוי והשכפול של עצמו נעשית לרוחב ולכן צריך לשמור מספיק מקום שיוכל להתפתח בצורה ראויה

אפשר לגדל בחקלאות פיראטית:
כן,  צמח חזק מאוד, מבחינת העלים הם חשופים לצרכים של בעלי חיים, לעומת הבקעות שניתן לשתוף ולטפל וכך ניתן לשתול בקלות

תנאי תאורה והשקיה

תנאי השקיה אופטימלים:
השקייה בנונית, השקייה מועטה

תנאי אור במצב אופטימלי:
שמש מלאה בסתיו ובחורף, אפשר לגדל בחצי צל עד כמעט צל מלא באביב והקיץ,

גיזום – עונה וטיפול

עונת גיזום: 
כל השנה

גיזום:
עלים יבשים ועמודי פריחה, עמודי פריחה גוזלים אנרגיה מהבצל ומשקעים את האנרגיה

גידול בעציצים בגינה /בבית

אפשר לגדל בבית (בתור צמח בית):
לא

אפשר לגדל בעציץ?
כן

גודל עציץ:
גודל העציץ תלוי כמות הבצלים שתרצו לגדל, לפחות 2 ליטר לקולונית בצלים אחת אבל זה קטן מידי

מידע נוסף על בצל ירוק

גודל הצמח וקצב גדילה

גודל הצמח:
פקעת: 1-10 ס”מ, עלים: 10-50 ס”מ, עמוד פריחה 20-80 ס”מ

קצב גדילת הצמח:
גדילה מהירה, גדילה בינונית, גדילה איטית

דישון הבצל ירוק

איזה דשן מומלץ לצמח:
ניתן להשתמש בכל דשן, באיזון נכון של NPK, במידה ומגדלים עבור העלים אפשר דשן על בסיס גדול של חנקן גם בפקעת היא סוג של שכבות עלים מעובות

מזיקים לצמח – טיפול והדברה

חסרונות או בעיות בגידול:
ניתן לרכוש בחנויות בצל יש דברים יותר מיוחדים

מזיקים לצמח:
תריפס
, תריפס קליפורני, תריפס הטבק (נקרא גם תריפס הבצל), כנימות עלה, כשותית הבצל

טיפול במזיקים:

כל המוצרים ברשימה הם בהנחה עם קופון אורגניקו

אפשרויות טיפול במזיק תריפס

אפשרויות טיפולים במזיק תריפס קליפורני

אפשרויות טיפולים במזיק תריפס הטבק

אפשרויות טיפול במזיק כנימת עלה

אפשרויות טיפול במזיק כשותית

כל המידע הוא בגדר המלצה כללית ולא מדוייקת – חובה לקרוא על כל מוצר את המלצת היצרן לבדוק לבד עם זה מתאים לחרק הספציפי לזכור שיש זנים ותתי זנים

פריחת בצל ירוק – עונת פריחה ומידע על הפרחים

עונת הפריחה:
קיץ עד הסתיו רוב הפריחה מתרחשת בקיץ לאחר כשנה וחצי עד שנתיים של גידול

מידע כללי על פרח הבצל ירוק:
פרחים בצבע לבן יוצרים כדור, זה בעצם מקבץ פרחים על עמוד פריחה אשר יוצרים פרח כדורי, הפרחים יוצאים מאמצע הבקעת

האבקה מתבצעת ע”י:
דבורים, פרפרים, מושכים הרבה דבורים

דילול פריחה:
מומלץ לדלל את הפרחים להוריד את עמודי הפריחה רק כשהם פורצים, כך הכוח של הצמח לא יושקע בפריחה אך כדאי לדעת שמומלץ לשלוף את הפקעת מהקרקע כשמתחילה הפריחה

שימוש בפרחים:
ניתן לגזום את עמודי הפריחה ולשים במים למספר מספר ימים

חלקי הצמח האכילים

עלים למאכל – עונת הקטיף ואיך לקטוף

עונת קטיפת העלים:
ניתן לקטוף כל השנה, עדיף פחות בשיא הקיץ

קטיפת עלים:
עדיף לקטוף את העלים מהבסיס לאחר שהצמח מבוסס וגדל בצורה סדירה, עדיף לא לקטוף עלים ממרכז הצמח כי אלו העלים העתידיים, קטיפת עלים מחלישה את גידול הבצל

מידע על עלי הצמח:
עלים אכילים בצבע ירוק בהיר עד כהה, תלוי זן ובחשיפה לשמש, עלים ארוכים בצורת חרוט העלים חלולים, העלים הצעירים גדלים מהמרכז.

שימוש בעלים של צמח הבצל ירוק:
מבושל, נאכל טרי, עשבי תיבול, סלט, תבלין

שורשים למאכל – עונת קטיף והשליפה מהקרקע

מידע על שורש:
בצל (הפקעת), בגודל 1-10 ס”מ בהתאן לזן בצבעים: ירוק, צהוב, לבן, אדום וסגול, רוב המינים חריפים עד חריפים מאוד

עונת שליפת השורש מהקרקע:
ניתן לקטוף כל השנה רק תלוי בזן, ברגע שהשורש מגיע לגודל רצוי ניתן לקצור

שימוש בשורשי הצמח בצל ירוק:
חליטת צמחים, מבושל, נאכל טרי, עשבי תיבול, ריבות, חמוצים, סלט, תבלין, ממרחים ורטבים, ממולאים

בצל ירוק זנים / סוגים

  • בצל לבן – זהו מה שאנו מכירים כבצל ה”רגיל”, אך קיימים מספר זנים השונים בגודלם ובחריפותם.
  • בצל סגול – בצל שקליפתו בצבע סגול
  • בצל אדום – בצל שקליפתו בצבע אדום
  • בצל מתוק – בצל וואלה וואלה, בצל מתוק ללא חריפות ניתן לאוכלו כמו פרי
  • בצל ירוק – בצל שמגדלים אותו לרוב בשביל העלים
  • בצל שאלוט – בצל צר ומאורך
  • עץ בצל / בצל הולך – בצל שבמקום פרחים גדלים בצלים על עמודי הפריחה

זן מומלץ:
לגידול מומלץ בצל מתוק כי לא ניתן לרכוש ואפשרי שאלוט או בצל ירוק בשל זה שיותר נדיר לרכוש אותם

איך להתחיל לגדל

זריעה:
זרעים שחורים, מומלץ להשרות במים לפני הנבטה ל 24 שעות, קרקע מנוקזת הייטב, והרבה אור

שמירת זרעים עד הזריעה:
מקום יבש וקריר

עונת הזריעה:
סתיו, חורף

מרחק זריעה בין צמח לצמח:
1*2 ס”מ

עומק שזורעים את הזרעים:
0.5 ס”מ

תנאי זריעה:
לחות גבוהה, קריר 20-25 מעלות,

השקיית זרעי בצל ירוק:
השקייה בנונית קרקע מנוקזת הייטב

זמן נביטה:
2-4 שבועות

תנאי הנבט?
הנבטים דורשים מעט דשן על מנת שיוכלו להתפתח הייטב, לא מומלץ להעביר לפני התבססות השורש

האם הזרעים דורשים הכמנה?
רצוי שתיהיה הכמנה קצרה לפני זריעה, אפשרות נוספת לזרוע בסתיו ולחכות עד האביב לנביטה

תאריך הכמנה לזרעים:
ינואר – פברואר או אוגוסט-ספטמבר

משך זמן של הכמנה לזרעים:
חודש לפני זריעה אך מומלץ יותר

רבייה וגטטיבית

אופן ביצוע של רביה וגטטיבית:
בצלים גדלים בצפיפות גבוהה

עונת רביה וגטטיבית:
אביב, קיץ כשהצמח נכנס לתרדמת

משך זמן צמיחת שורשים:
כשבועים

דרך הטיפול בגידול בבצלים:
אותו הדבר כמו צמח בוגר

שמות נוספים

שם בלטינית:
Allium cepa

שם באנגלית:
Scallion, Green Onion, Sping onion, salad onions, green shallots

שמות נוספים:
בצל סקליון, בצל שאלוט ירוק

האם כדאי לגדל:

יותר זול לרכוש אך בשל קלות הגידול ואיכות המתקבלת, ניתן להנות מהצמח ולקבל יבול טוב יחסית ללא הרבה מאמץ, עלי בצל ירוק יותר מותאמים לשימוש בעלים ולכן כדאי לשקול לגדל אותו על פני בצלים אחרים

כל המוצרים ברשימה הם בהנחה עם קופון אורגניקו

אפשרויות טיפול במזיק תריפס

אפשרויות טיפולים במזיק תריפס קליפורני

אפשרויות טיפולים במזיק תריפס הטבק

אפשרויות טיפול במזיק כנימת עלה

אפשרויות טיפול במזיק כשותית

כל המידע הוא בגדר המלצה כללית ולא מדוייקת – חובה לקרוא על כל מוצר את המלצת היצרן לבדוק לבד עם זה מתאים לחרק הספציפי לזכור שיש זנים ותתי זנים

בצל ירוק גידול צמח

רשימת קטגוריות

עונת הפריחה
  • פריחת אביב
  • פריחת קיץ
חלק האכיל בצמח
  • עלים אכילים
  • שורשים אכילים
שימושים קולינרים לצמח
  • מבושלים
  • נאכלים טריים
  • סלט
  • עשבי תיבול
  • תבלינים
צבע הפרחים
  • פרחים לבנים
תנאי אקלים
  • אקלים ים תיכוני
  • אקלים ממוזג
  • אקלים סאבטרופי
עונת הייבולים והקטיף
  • יבול אביב
  • יבול חורף
  • יבול סתיו
  • יבול קיץ
מהירות גדילת הצמח
  • צמיחה מהירה
  • צמיחה סבירה
צורת חיי הצמח
  • גאופיט או פקעות
  • עשב
  • צמח חד-שנתי
  • צמח ירוק עד
  • צמח עלים
  • צמחים נשירים
  • צמחים רב שנתי
שימושי הצמח
  • צמחי מאכל
עונת השתילה
  • שתילה באביב
  • שתילה בסתיו
תנאי אור לצמח
  • צמחי חצי צל
  • צמחי שמש מלאה
תנאי השקיה – כמות מים
  • השקיה סבירה
אזור עמידות לקור
  • אזור עמידות 10
  • אזור עמידות 2
  • אזור עמידות 3
  • אזור עמידות 4
  • אזור עמידות 5
  • אזור עמידות 6
  • אזור עמידות 7
  • אזור עמידות 8
  • אזור עמידות 9