קסאווה תנאי גידול – גאופיט עשבוני, המוכר גם בשם מניהוט מצוי, יוקה או שורש טפיוקה, קסאווה צמח רב שנתי תדיר או נשיר מותנה אפשר לגדל בתור צמח חד שנתי, משמש בתור צמח מאכל, יכול לגדול תנאי אקלים ים תיכוני, סובטרופי או טרופי, הגדל באזור עמידות לקור 10B+
עלים בצבע ירוק ומורכבים מחמישה עלים קטנים יותר
פרחים בצבע צהוב, אך הם לא פורחים כמעט אף פעם
שורשי מניהוט מצוי רעילים ללא בישול כמו הרבה שורשים, לכן חובה לבשלם בטרם האכילה.
קסאווה למכירה
- הודעת הוואצאפ – שיחת וואצאפ
- ניתן לפנות אל משתלה בשעות הפעילות בטלפון 050-8170400
- כתובת אליהו 59, באר יעקב
- בימים א’-ה’ – שעות פתיחה 7:30-17:00, ביום שישי מ- 7:30-14:30
תנאי גידול קסאווה – טיפול:
קרקע מנוקזת היטב, קרקע חומצית תטיב עם הצמח, אסור להציף את השורשים כי הם ירקבו, דשן, קרקע נקייה מאבנים
איך להתחיל לגדל / עונת השתילה
איך להתחיל לגדל:
שתילים / ייחורים
האם כדאי לקנות צמח מורכב או צמח שהתחיל מרבייה וגגטטיבית:
כן, אי אפשר להשיג זרעים
עונת שתילה:
אביב (אך ניתן קיץ וסתיו)
איך לשתול:
מומלץ לערבב ולאוורר את הקרקע לפני שתילה ואז להוסיף קומפוסט ולערבב עם האדמה, לנקות את האדמה מאבנים באזור הגדילה של השורש
אפשר לגדל בחקלאות פיראטית:
לא
תנאי תאורה
תנאי אור במצב אופטימלי:
שמש מלאה, חצי צל (גדל יותר לאט)
גודל הצמח וקצב גדילה
גודל הצמח:
2-4 מטר גובה, רוחב הצמח תלוי גיזום וגיל
קצב גדילת הצמח:
גדילה מהירה
השקיית קסאווה
תנאי השקיה אופטימלים:
השקייה מרובה, השקייה בנונית
גיזום קסאווה
עונת גיזום:
סתיו, חורף
גיזום:
להוריד את גובה הצמח
גידול קסאווה בעציץ
אפשר לגדל בעציץ?
כן
גודל עציץ:
20-30 ליטר, עציץ עמוק
תערובת שתילה:
תערובת המכילה פרלייט קוקוס וכבול יכולה להיות טובה לצמח כי הוא זקוק לניקוז טוב, אך גם על שמירה של לחות קרקע, לא לשים טוף או כל אבן אחרת בתוך התערובת הורס את הפקעות
גידול קסאווה בבית או במרפסת
אפשר לגדל בבית (בתור צמח בית):
לא
האם אפשר לגדל במרפסת:
כן, אבל צריך לדאוג לגיזום חזק
דישון קסאווה
איזה דשן מומלץ לצמח:
מזיקים ומחלות: זיהוי והדברה
חסרונות או בעיות בגידול:
הצמח יכול למות בחורף
מזיקים לצמח:
נמטודות (אך נדיר)
טיפול במזיקים:
המידע באתר אורגניקו אינו מהווה המלצה לשימוש בחומרי הדברה.מידע חשוב לפני שימוש בחומרי הדברה:
לפני כל שימוש בחומר כימי או ביולוגי, חובה לקרוא בעיון את תווית המוצר ולוודא שהוא מתאים למזיק הספציפי ולסוג הצמח או העץ שברשותכם.
השימוש בחומרים מתבצע באחריות המשתמש בלבד, ובהתאם להוראות היצרן והחוק.
טיפים כלליים להתמודדות עם מזיקים:
שורשים למאכל
מידע על שורש:
שורש מתקתק או מר בהתאם לזן. יש לבשל מניהוט מצוי לפני האכילה כדי להסיר את רעילותו. לפני השליפה מורטים את העלים ורק אז שולפים את השורש, אפשרות נוספת זה לחתוך רק חלק מהשורש.
עונת שליפת השורש מהקרקע:
סתיו, חורף, 10 חודשים לאחר השתילה (עדיף לא בחורף), כי גידול מחדש של מניהוט מצוי בחורף יהיה איטי (הכוונה לייחורים)
שימוש בשורשי הצמח קסאווה:
מבושל, צ’יפס, אפוי, ניתן לשמור את קנה השורש למשך שלושה חודשים בטיפול נכון
קסאווה זנים
- מניהוט מצוי מתוק
- מניהוט מצוי מר
זן מומלץ:
מניהוט מצוי מתוק
רבייה וגטטיבית
אופן ביצוע של רביה וגטטיבית:
ייחורים
עונת רביה וגטטיבית:
אביב
משך זמן צמיחת שורשים:
2-4 שבועות
דרך הטיפול בגידול ייחורים:
קרקע לחה ועוד..
האם כדאי לגדל:
צמח המגוון את השורשים שאנו אוכלים, לא קשה לגידול אך דורש התעסקות בלייצר כל שנה מחדש צמחים, אפשרות נוספת היא לא להוציא את הצמח רק לדלל את הפקעות ולהשאיר את הצמח בקרקע
שמות נוספים
שם מדעי:
Manihot esculenta
שם באנגלית:
Cassava
שמות נוספים:
קסווה, יוקה, טפיוקה, מניהוט מצוי
- הודעת הוואצאפ – שיחת וואצאפ
- ניתן לפנות אל משתלה בשעות הפעילות בטלפון 050-8170400
- כתובת אליהו 59, באר יעקב
- בימים א’-ה’ – שעות פתיחה 7:30-17:00, ביום שישי מ- 7:30-14:30