תנאי גידול פטיפאן:
כיסוי קרקע שומר על לחות האדמה וגם מגן על הפירות
איך כדאי להתחיל לגדל:
זרעים / שתילים / סטרטרים (שתילונים)
האם כדאי לקנות צמח מורכב או צמח שהתחיל מרבייה וגגטטיבית:
לא
חסרונות או בעיות בגידול:
הצמח נתקף בקלות, כאשר הצמח נתקף בבסיס הצמח אם לא טיפול טוב הוא ימות
מזיקים לצמח:
קמחיות, כנימות
עונה מומלצת לשתילה:
סוף החורף עד אביב, אפשרי בקיץ אך רק לצמח בוגר
עונת גיזום:
כל השנה
גיזום:
חלקים נגועים
גודל הצמח:
30-50 בצורה השיחית, 0.5-1.5 מ' בצורת מטפס
קצב גדילת הצמח:
גדילה מהירה, גדילה בינונית
תנאי השקיה אופטימלים:
השקייה בנונית
תנאי אור במצב אופטימלי:
שמש מלאה, אפשרי חצי צל אך לא מומלץ
אפשר לגדל בחקלאות פיראטית:
לא
אפשר לגדל בבית (בתור צמח בית):
לא
אפשר לגדל בעציץ:
כן
פריחה של פטיפאן
עונת הפריחה:
אביב, קיץ, סתיו (נדיר מאוד)
האבקה מתבצעת ע"י:
דבורים או ידנית
מידע כללי על פרח הפטיפאן:
פרחים אכילים בצבע צהוב עם חמש אונות, פרחים נקביים בסיסן יש דמוי פרי, ופרח הזכר קטן יותר
דילול פריחה:
לרוב מתרחש כאשר אין האבקה
שימוש בפרחים:
ניתן לבשל או לאכול טרי
פירות פטיפאן
עונת תנובת הפרי:
אביב, קיץ, סתיו
מזיקים בגידול פרי:
ציפורים, כנימות, חשופיות
מה ניתן לעשות עם פירות הפטיפאן?
מבושל או לאכול טרי, בסלט
דרישות עבודה על הפרי:
לדאוג שיהיה מנותק מהקרקע
כמה זמן לוקח עד שהצמח מניב פירות?
45-90 ימים מזריע
פטיפאן גידול מזרעים
זריעה:
קרקע מנוקזת הייטב, שמש מלאה,
שמירת זרעים עד הזריעה:
מקום יבש וחשוך
עונת הזריעה:
אביב, עם עדיפות במקום מוגן בסוף חורף
מרחק זריעה בין צמח לצמח:
תלוי בזן והאם הוא מטפס, למטפסים 30*30 ס"מ
עומק שזורעים את הזרעים:
2 ס"מ מהחלק העליון
תנאי זריעה:
קרקע לחה
השקיית זרעים:
השקייה מרובה לאחר נביטה להוריד את כמות ההשקיה
זמן נביטה:
8-20 ימים
תנאי הנבט?
קרקע לחה וכיסוי קרקע
מידע כללי על הצמח
שם בלטינית:
Cucurbita pepo
שם באנגלית:
Scallop squash, Pattypan squash
שמות נוספים:
פאטי פאן או קישוא הצדפה
האם כדאי לגדל:
בילתי אפשרי למצוא אותו בשווקים, ירק מיוחד טעמו מזכיר קישוא אך שונה, וחלק מהזנים עדינים מאוד בטעמם
אם הינך אוהב/ת צמח הפטיפאן מומלץ לגדל:
קישוא, מלפפון, מלפפון ארמני