אזור עמידות לקור 4 – צמח שיכול לצמוח או להזדקק לאזור העמידות הזה לטמפרטורה הקרה, אם כי הוא מספק רק את מספר האזור, האזור מחולק לשתי קטגוריות של טמפרטורות שונות A ו- B, הוא ייכתב בצמח אם זה יהיה A או B ואם לא כתוב זה שניהם, אם A מוזכר זה משמעות לנקודת הטמפרטורה החמה או הקרה ביותר שהצמח לא יכול לשרוד, ואם B מוזכר אותו הדבר, זה לא מדויק מכיוון שכל איזור טווח טמפרטורות.
אזור עמידות לקור 4 – צמחים שיכולים לצמוח רב שנתיים אך כדי לתת את כל המידע הוספתי גם צמחים שיכולים לגדול כחד שנתיים, מכיוון שלא כל הצמחים החד שנתיים יכולים לצמוח בכל אזורי עמידות לקור.
צמחים מסוימים דורשים טמפרטורה קרה, צמחים הדורשים טמפרטורה קרה על מנת: לפרוח, לשאת פירות, לנבוט, לצמוח או סתם כדי לשרוד. צמח אחר שורד רק בטמפרטורה זו אך למעשה מעדיף טמפרטורה חמה יותר ויכול לשרוד כמות קטנה של טמפרטורה נמוכה. צריך גם לדעת שיש עוד פרמטרים שצריך לקחת בחשבון לפני שגידול צמחים כמו: שעות אור, חשיפת אור, אדמה, חום, כמות מים ועוד…
איזור זה קר מידי לארץ לרוב צמחים שגדלים עד או רק באזור זה אינם יכולים לגדול
טמפרטורות אזור עמידות לקור 4
A −34.4 °C (−30 °F) −31.7 °C (−25 °F)
B −31.7 °C (−25 °F) −28.9 °C (−20 °F)
רשימת צמחים שגדלים באזור עמידות לקור 4
- אבטיח
- אברש
- אגס
- אגרטון מקסיקני
- אדמונית
- אוזן פיל
- אוכמניות
- אוסנה
- אורגנו
- אירוס גרמני
- אירוס לואיזיאני
- אירוס ענף
- אירסין
- אכילאה
- אכילאה אלף העלה
- אמנון ותמר
- אנגלוניה צרת עלים
- אסטילבה
- אספרגוס
- אסתר בלגיה החדשה
- אפונה
- אפונת הפרפר
- אפונת שלג
- אצבעונית ארגמנית
- אצטרובלנית ססגונית (דיאר)
- אקווילגיה
- ארוניה
- ארטישוק ירושלמי
- אריגרון קרווינסקי
- ארמריה ימית
- ארנריה
- אשל
- באק צ'וי
- בורית רפואית
- ביצן
- ביצן הפגה (פיסוידאה)
- ביצן משונן
- ביצן רחב עלים
- בלאדי דוק
- במיה
- בן אזוב רפואי
- בצל
- בצל ירוק
- ברגניה
- ברוקולי
- ברכיקומה מנוצה
- גאורה
- גומפרנה
- גומפרנה כדורית
- גזר
- גיירדיה
- גמבה
- גפן
- גפן איזבלה
- גפן איטלקי
- גפן מוסקט
- גרגיר הנחלים
- דומדמניות
- דלורית
- דליה
- דלינה
- דלעת
- היפאסטרום (אמריליס)
- ורד
- חומוס
- חומעה
- חזרזר
- חזרת
- חמוציות
- חסה
- חציל
- חרדל
- חרדל אדום
- חרדל ירוק
- טאטסוי
- טגטס
- טגטס אמריקאי
- טגטס ננסי
- טומטילו
- טרגון
- ירבוז
- כובע הנזיר
- כוסברה
- כרוב
- כרוב נאפה
- כרוב ניצנים
- כרובית
- לוביה
- לווג' (לאושטיאן)
- לוע הארי
- לפת
- מיזונה
- מימוזה ביישנית
- מלון
- מליסה
- מלפפון
- מלפפון ארמני
- מנגולד
- מנגולד שורש
- מרווה
- מרווה רפואית
- סויה
- סיגלית
- סלק
- סלק הגינה
- סלק ים
- סלק סוכר
- סלרי
- סמבוק
- עגבנייה
- עגבנייה ורודה
- עגבנייה ירוקה
- עגבנייה כחולה
- עגבנייה לבנה
- עגבנייה סגולה
- עגבנייה צבעונית
- עגבנייה צהובה
- עגבניית ביף סטייק
- עגבניית שרי
- עולש
- עירית
- ענבי שועל
- ענבת הסתיו
- ענבת השמש
- עץ עגבנייה
- עץ תרד
- ערמונים
- פאק צ'וי
- פטוניה
- פטיפאן
- פטל
- פטל אדום
- פטל אדום ללא קוצים
- פטל זוחל
- פטל טימבלברי
- פטל מריונברי
- פטל צהוב
- פטל שחור
- פטרוזיליה
- פלפל הבאנרו
- פלפל חלפיניו
- פלפל חריף
- פרילה
- צ'וי סאם
- ציפורני חתול
- צמח קימל
- צנון
- צנונית
- צתרה
- קולאוס (נדנונית המכלוא)
- קולרבי
- קולרד
- קיווי
- קייל
- קייל דאובנטון
- קייל דינוזאור
- קייל מסולסל
- קייל נוי
- קייל רדבור
- קייל רוסי
- קישוא
- קלרקיה (גודטיה)
- קמומיל
- רגלת הגינה
- רומנסקו ברוקולי
- רוקט
- רפיני
- רשאד
- שום
- שומר
- שזיף שגיב
- שיבה
- שמיר
- שן ארי
- שעועית
- שעועית מכונפת
- שעועית סקרלט
- תורמוס
- תות תרד
- תירס
- תירס כחול
- תפוח אדמה
- תפוח עץ
- תרד
- תרד ברזילאי
- תרד ניו זילנדי